Помош, софтверски проблеми и совети

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да да нешто вакво сакав.

Само едни ми говорат вакви ако сум земал да сум гледал како ги местам да не биди басот до мониторот, басот да биде поделу, басот да биде доле некаде. Дали е точно тоа ? Оти јас ако ги местам право до компјутерот т.е. мониторот. Штетно е тоа ?
Мониторот ти е CRT или LCD?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Мониторот ти е CRT или LCD?
Не разбирам.

А да прашам за звучниците ги има некој, бидејки не ги знам јас ама имам претстава дека биле добри имале добар глас и слично.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не разбирам.

А да прашам за звучниците ги има некој, бидејки не ги знам јас ама имам претстава дека биле добри имале добар глас и слично.
Дали ти е LCD - со течен кристал, од тенките
или ти е од оние старите класични долги монитори од старата ера?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Дали ти е LCD - со течен кристал, од тенките
или ти е од оние старите класични долги монитори од старата ера?
Стар, стар. Престар можеби да кажам, од долгите ми е. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Стар, стар. Престар можеби да кажам, од долгите ми е. :)
Епа ондак, не е баш препорачливо да се држи до мониторот залепено ама ако е на некоја далечина од одприлика 20 сантима ништо не му е...
Фората е тоа што вуферот има голем звучник со јак магнет при што има јако магнетно поле. Магнетното поле може да ти го магнетизира екранот, језда се “одмагнетизирува“ со исклучување од струјата, но сепак подобро да се спречи него да се лечи :)
брат како заборави 140 гб вратив јас вика заборави:tapp:
Кажи ја програмата? Јас враќав некој фајлчиња, ама сите не ми ги отвараше..Демек добар квалитет, можат да се вратат, ама одкако ги вратив вика corrupted file.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Зашто не добивам звук од јутјуб коа ќе пуштам некое видео а до крај ми е појачан звукот ?:nerv:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Епа ондак, не е баш препорачливо да се држи до мониторот залепено ама ако е на некоја далечина од одприлика 20 сантима ништо не му е...
Фората е тоа што вуферот има голем звучник со јак магнет при што има јако магнетно поле. Магнетното поле може да ти го магнетизира екранот, језда се “одмагнетизирува“ со исклучување од струјата, но сепак подобро да се спречи него да се лечи :)

Кажи ја програмата? Јас враќав некој фајлчиња, ама сите не ми ги отвараше..Демек добар квалитет, можат да се вратат, ама одкако ги вратив вика corrupted file.
Power Data Recovery

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Си летам високо што да правам кој ми е крив што знам толку јебига Хакер да бидеш е дарба , ја сум тука да им помогнам на некој што имаат проблем не сум дојден да се расправам со тој што знае повеќе од мене а тоа си ти што врска немаш и љубомориш те секавам дека си тежок идиот се знае кој се тука на листата на нај добри

Junkie
vone
korun
Ace element
Sky driver
princ
Vnuce
bibil
Dark HaCkeR :tv:

M

Mr.InF3ction

Гостин
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Си летам високо што да правам кој ми е крив што знам толку јебига Хакер да бидеш е дарба , ја сум тука да им помогнам на некој што имаат проблем не сум дојден да се расправам со тој што знае повеќе од мене а тоа си ти што врска немаш и љубомориш те секавам дека си тежок идиот се знае кој се тука на листата на нај добри

Junkie
vone
korun
Ace element
Sky driver
princ
Vnuce
bibil
Dark HaCkeR :tv:
хахахахаха па ти почна бе прчло :pos2:
викаш не можел да се вратат документите ...па и викаш да ги заборави.. :tapp:
ај доста.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
:pos2::pos2:

Ајде врати ти избришани филмови музика и програми цели без да бидат оштетени имаш награда од WD HDD од 1 TB

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нели имаше една програма што ти враќа избришани фајлови. Ме интересираше дали може да врати фајлови од пред формат или само после формат избришани фајлови?
Какви поточно фајлови ? ако е музика, филмови, програми тоа заборави
брат како заборави 140 гб вратив јас вика заборави:tapp:
Power Data Recovery
Пробај со Lost&Found (мислам дека го има и на Hirens), враќа фајлови од пред 100 форматирања ... нормално ако не се презапишани одозгора со друг запис, во кој случај ќе го вратиш како парче од кое после можеш да копаш нешто (ако е текстуален документ врши работа).

И внимавај ... ако продолжиш со инсталирање и сурфање на тој компјутер на добар пат си да неможеш ништо да вратиш.
:pos2::pos2:

Ајде врати ти избришани филмови музика и програми цели без да бидат оштетени имаш награда од WD HDD од 1 TB
140 гб можеби можат да се вратат. Но само ако се започне со враќање веднаш после бришењето. Никаков рестарт, а камо ли формат.
Јас еднаш така вратив околу 20тина ГБ. Над 90% од тоа што го избришав.
(Како успеав да ги избришав. си играв по малку со Junction points на XP.)
Сепак, јас вратив 20-25, а не 140. Беа нешто повеќе од 30тина фајлови. Незнам колку е можно 140.

За враќање има разни алатки, и горе долу сите се исто ефективни. Попозната од бесплатните е Recuva. И Undelete Plus беше добар ама повеќе не е бесплатен. Исто така пакетот Tune Up utilities и сличните такви програми имаат таква алатка.

За враќање после формат е малку поинаку. Такви алатки ретко да се бесплатни. Recuva има некоја опција со Deep Scan, ама незнам колку е успешна. Знам еднаш читав во едно списание за еден ваков програм, ама го заборавив името. Не сум го користел... Подобро.....

Како и да е, пред или после формат, фалјот може да се врати ако не е препишан во меѓувреме. Ако е, ниедна програма не те спасува.

Настрана: За Црн Хакер и г-н инфекшн....
Едниов му мавна DDOS хакерски напад а другиов го зарази со Conficker. :pos:

ај двајцата по еден :smir:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
POMOS!!!Vaka sega. sakam da prasam ako znae nekoj kako da go izrezam prevodot na dvd to i pritoa da moze da se cita na bilo koj DVD player.
Imam razni konvertori za AVI to DVD.I znaes koga ke se konvertira se pravat dva folderi TS_AUDIO i TS_VIDEO.Imam simnato prevod za filmot no nezanm kako da go irzezam na dvd, i pritoa da go prikazuva vo menito na dvd to.

Najnapred Blagodaram.

Kajgana Shop

На врв Bottom