Помош, софтверски проблеми и совети

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кога уклучувам една игра, самата ми покачува брајтнес на екранот, и ако играта “падне“ (или ја ја бутнам преку процес кил) брајтнесот е сеуште висок, се дур не го рестартирам компјутерот, или пуштам играта и ја изгасам регуларно.
Нема сетинг во играта да не ми крева брајтнес кога ке ја пуштам, па затоа да прашам да не е некако другше изводливо.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
ај проблем:

ми треба флопито, но кога ставам дискета ми вели Please insert a disc in drive A! Пробав со 2-3 флопи дискети. Исто се јавува и кога одам на Формат. Проверив да не е испаднал кабелот до напојувањето но се си е во ред. Ениуан?

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Имам HP лаптоп сакам да го форматирам. Во биосот го наместив Boot orderot, oд ЦД да се крева. Доаѓа до плавиот скрин, се лоадираат неколку фајлој од ЦД и се гаси комплетно..

Што го мачи?:)

Едит: Сакам да му инсталирам XP. :)

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Имам HP лаптоп сакам да го форматирам. Во биосот го наместив Boot orderot, oд ЦД да се крева. Доаѓа до плавиот скрин, се лоадираат неколку фајлој од ЦД и се гаси комплетно..

Што го мачи?:)
пробај со друго ЦД:toe:можеби немаш батерија:pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кога уклучувам една игра, самата ми покачува брајтнес на екранот, и ако играта “падне“ (или ја ја бутнам преку процес кил) брајтнесот е сеуште висок, се дур не го рестартирам компјутерот, или пуштам играта и ја изгасам регуларно.
Нема сетинг во играта да не ми крева брајтнес кога ке ја пуштам, па затоа да прашам да не е некако другше изводливо.
A da pisese za koja igra stanuva zbor, od kaj si ja simnal i dali e rip ili iso!

Obicno tie postavki se vo fajl.... user config....ili so slicno ime...otvori so notepad i namalija vrednosta na osvetluvanjeto i zasituvanjeto na boite, samo ne premnogu i odi cekor po cekor.........predhodno obavezno napravi si kopija na fajlot!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
A da pisese za koja igra stanuva zbor, od kaj si ja simnal i dali e rip ili iso!

Obicno tie postavki se vo fajl.... user config....ili so slicno ime...otvori so notepad i namalija vrednosta na osvetluvanjeto i zasituvanjeto na boite, samo ne premnogu i odi cekor po cekor.........predhodno obavezno napravi si kopija na fajlot!
играта е Rohan: Blood Feud...и не најдов таков фајл :Ѕ

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ok....a da postiras slika od moj kompjuter so otvoreni datoteki od igrata, od folder bin, system itn...mora da postoi konfiguraciski fajl.....samo pod drugo ime e...
го средив со тоа што го ставив на виндоу моуд, а сепак го играм максимајзд...:) фала anyway

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
luge aj pomos!!!zemav kompijuter i e na germanski jazik kako da go smenam na angliski dali treba da mu napraam format ili moze so nekoja opcija da go smenam???

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
luge aj pomos!!!zemav kompijuter i e na germanski jazik kako da go smenam na angliski dali treba da mu napraam format ili moze so nekoja opcija da go smenam???
Windowsot ли е на германски ? ако е формат со друг Windows

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Симнав концерт од нет, и сега на делови ми е секоја песна на еден дел (14дела). Преку што и како да ги спојам сите дела да ми излезе само еден фајл. Ако има некоја програма кажете ама и објаснете како право да ги спојам.
Фала.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Симнав концерт од нет, и сега на делови ми е секоја песна на еден дел (14дела). Преку што и како да ги спојам сите дела да ми излезе само еден фајл. Ако има некоја програма кажете ама и објаснете како право да ги спојам.
Фала.
а тие дела се rar?или видео фајл?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
а тие дела се rar?или видео фајл?
Па беа рар, ги отпакувах и сега си се видео кое сакам си го оклучувам.

Инаку ми треба и еден СОВЕТ:
Лагам да зимам звучничи за компјутер, ама нејкам од тие маленките што се сакам нешто појако со бас, мислам знаете за какви говорам а некаде цена докај 1300 денари. Ке може ли да најдам такви звучници добри за тие пари, и ако знае некој нека каже како се викаат или слика нека даде.
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom