Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога уклучувам една игра, самата ми покачува брајтнес на екранот, и ако играта “падне“ (или ја ја бутнам преку процес кил) брајтнесот е сеуште висок, се дур не го рестартирам компјутерот, или пуштам играта и ја изгасам регуларно.
Нема сетинг во играта да не ми крева брајтнес кога ке ја пуштам, па затоа да прашам да не е некако другше изводливо.

ај проблем:

ми треба флопито, но кога ставам дискета ми вели Please insert a disc in drive A! Пробав со 2-3 флопи дискети. Исто се јавува и кога одам на Формат. Проверив да не е испаднал кабелот до напојувањето но се си е во ред. Ениуан?

Имам HP лаптоп сакам да го форматирам. Во биосот го наместив Boot orderot, oд ЦД да се крева. Доаѓа до плавиот скрин, се лоадираат неколку фајлој од ЦД и се гаси комплетно..

Што го мачи?:)

Едит: Сакам да му инсталирам XP. :)

Имам HP лаптоп сакам да го форматирам. Во биосот го наместив Boot orderot, oд ЦД да се крева. Доаѓа до плавиот скрин, се лоадираат неколку фајлој од ЦД и се гаси комплетно..

Што го мачи?:)
пробај со друго ЦД:toe:можеби немаш батерија:pos2:

Кога уклучувам една игра, самата ми покачува брајтнес на екранот, и ако играта “падне“ (или ја ја бутнам преку процес кил) брајтнесот е сеуште висок, се дур не го рестартирам компјутерот, или пуштам играта и ја изгасам регуларно.
Нема сетинг во играта да не ми крева брајтнес кога ке ја пуштам, па затоа да прашам да не е некако другше изводливо.
A da pisese za koja igra stanuva zbor, od kaj si ja simnal i dali e rip ili iso!

Obicno tie postavki se vo fajl.... user config....ili so slicno ime...otvori so notepad i namalija vrednosta na osvetluvanjeto i zasituvanjeto na boite, samo ne premnogu i odi cekor po cekor.........predhodno obavezno napravi si kopija na fajlot!

A da pisese za koja igra stanuva zbor, od kaj si ja simnal i dali e rip ili iso!

Obicno tie postavki se vo fajl.... user config....ili so slicno ime...otvori so notepad i namalija vrednosta na osvetluvanjeto i zasituvanjeto na boite, samo ne premnogu i odi cekor po cekor.........predhodno obavezno napravi si kopija na fajlot!
играта е Rohan: Blood Feud...и не најдов таков фајл :Ѕ

ok....a da postiras slika od moj kompjuter so otvoreni datoteki od igrata, od folder bin, system itn...mora da postoi konfiguraciski fajl.....samo pod drugo ime e...
го средив со тоа што го ставив на виндоу моуд, а сепак го играм максимајзд...:) фала anyway

luge aj pomos!!!zemav kompijuter i e na germanski jazik kako da go smenam na angliski dali treba da mu napraam format ili moze so nekoja opcija da go smenam???

Симнав концерт од нет, и сега на делови ми е секоја песна на еден дел (14дела). Преку што и како да ги спојам сите дела да ми излезе само еден фајл. Ако има некоја програма кажете ама и објаснете како право да ги спојам.
Фала.

Симнав концерт од нет, и сега на делови ми е секоја песна на еден дел (14дела). Преку што и како да ги спојам сите дела да ми излезе само еден фајл. Ако има некоја програма кажете ама и објаснете како право да ги спојам.
Фала.
а тие дела се rar?или видео фајл?

а тие дела се rar?или видео фајл?

Па беа рар, ги отпакувах и сега си се видео кое сакам си го оклучувам.

Инаку ми треба и еден СОВЕТ:
Лагам да зимам звучничи за компјутер, ама нејкам од тие маленките што се сакам нешто појако со бас, мислам знаете за какви говорам а некаде цена докај 1300 денари. Ке може ли да најдам такви звучници добри за тие пари, и ако знае некој нека каже како се викаат или слика нека даде.
Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom