Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Имам еден проб. со Win. Explorer. ова ми се случува само на овој фолдер со овие слики/клипови. Го скенирав фолдерот со АVG и не најде ништо. Ги поправив регистрите со CCleaner. Рестарт. И пак не ги отвара. што да му правам.. :toe::angry2:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам еден проб. со Win. Explorer. ова ми се случува само на овој фолдер со овие слики/клипови. Го скенирав фолдерот со АVG и не најде ништо. Ги поправив регистрите со CCleaner. Рестарт. И пак не ги отвара. што да му правам.. :toe::angry2:
Инсталирај си Service Pack 3.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Мислиш на преинсталација бидејки веќе имам ЅР3.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Вака сега имам еден проблем во Скајп, каде што е роденденот на некој корисник ми излегуваат мајмуни наместо месец и година. Сигурно е кирилица и не го разпознва. Но е многу непријатно. Направив скрин шот сега ќе го закачам. Не сум пробала скоро, ама пред време и во WordPad кога ке отворев некои субтитри примерно што се на кирилица, не ги отвараше, пак беа мајмуни наместо букви. Регионалните опции во контрол панелот ми се оправен..каде е проблемот?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Здраво народе!
Имам проблем со BearShare, која верзија да ја инсталирам кога ке го уклучам со двоен клик ми излага да го стегнам она Send Error Report или Don`t Send. Јас кликам на дон т сенд и ми се исклучува. Помош?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.269
Здраво народе!
Имам проблем со BearShare, која верзија да ја инсталирам кога ке го уклучам со двоен клик ми излага да го стегнам она Send Error Report или Don`t Send. Јас кликам на дон т сенд и ми се исклучува. Помош?
Избриши ја мечката со Рево и инсталирај ја одново:smir:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Здраво народе!
Мислим дека више ја има бришено штом вика било која верзија и да инсталира. КklimeasterixДај го тоа еррорчето да го видиме.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Го имам избришано и инсталирано 10 пати ама џабе.

Мислим дека више ја има бришено штом вика било која верзија и да инсталира. КklimeasterixДај го тоа еррорчето да го видиме.
Еве го ерорчето

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Можно е да имаш вирус/спајвер со програмата, или симни ја најновата верзија исто пробај ако си во можност на друг оперативен систем/компјутер.

Г

Грејвдигер

Гостин
Вака сега имам еден проблем во Скајп, каде што е роденденот на некој корисник ми излегуваат мајмуни наместо месец и година. Сигурно е кирилица и не го разпознва. Но е многу непријатно. Направив скрин шот сега ќе го закачам. Не сум пробала скоро, ама пред време и во WordPad кога ке отворев некои субтитри примерно што се на кирилица, не ги отвараше, пак беа мајмуни наместо букви. Регионалните опции во контрол панелот ми се оправен..каде е проблемот?
До скајпот е штом само на Датата покажува хиероглифи, гледаш дека друго што има на кирилица таман си е.
А во WordPad ти ги отварало така затоа што тој што го правел субтитлот или пишал било каков текст на кирилица не го снимал со UTF-8 енкодинг и затоа така излегуват.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Секогаш кога го оклучувам компјутерот по самото појавување на позадината одма ми се рестертире повторно но има и едно ми излегува брои до 100 и потоа се рестертира, еве слика долу. Секогаш ми прави така по 5-6 пати ми се рестертира компјутеров ми е смачено да чекам до што може да е?

И да, заборавив како да го мајнам ова за пасвордот, немам пасворд на компјутеров а ми бара пасворд значи само Ентер претискам, како да не ми се ни појавува ова право да си влезе ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да не си доградил нешто во последно време? (хардверски делови)
Што конфигурација имаш? Напојување? Ти правело вака и порано, си пробал да форматираш? (дали можеш да го форматираш оперативниот систем или потребна ти е дополнителна помош)? Грешката можно е да биде и софтверски проблем.

Edit: Сепак мислам дека најдов тој фајл windrvNT.sys е од некоја програма Folder lock, ако имаш нешто такво избриши го и рестартирај. (Значи тој фајл не е од windows според тоа слободно бриши ја програмата) ако не е до ова пиши повторно)

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Имам проблеми со Архикад 12!
Ја инсталирав вчера, ја пробав еднаш и беше се океј, денеска пробав и ви вика дека некој dll фајл (GSRoot.dll) фали. Може некој да ми каже што да правам?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имам проблеми со Архикад 12!
Ја инсталирав вчера, ја пробав еднаш и беше се океј, денеска пробав и ви вика дека некој dll фајл (GSRoot.dll) фали. Може некој да ми каже што да правам?
ArchiCAD направи reinstall, провери ја на друг оперативен систем/компјутер, види дали ќе се среди ипак мислам дека можеби ти е оштетена самата програма ако повторно не сака.

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
ArchiCAD направи reinstall, провери ја на друг оперативен систем/компјутер, види дали ќе се среди ипак мислам дека можеби ти е оштетена самата програма ако повторно не сака.
реинсталирав, работи барем сега за сега.
Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom