Помош, софтверски проблеми и совети

Г

Грејвдигер

Гостин
:icon_lol:
Ти пишува дека има активни 13 seeders и 34 peers. Бидејќи има повеќе peers од seeders побавно иде, пошто повеќе компјутери превземат отколку што сидуват.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ТоРпЕдО# другпат пиши повеќе информации.
Значи велиш имам слаба брзина, кажи дека торент се симнува споро, така веќе е друго :)

Кај p2p за разлика од клиент-сервер брзината зависи од семиња (seeds) луѓе кои што завршиле со преземањето и само upload-ираат, за разлика од клиент сервер каде што симнуваш од веб сервер и тука симнуваш со твојата најголема брзина од провајдерот.
Значи чисто појаснување за торент врските, во иднина кога симнуваш пази да има што повеќе таканаречени seed-ови и со тоа поголема down брзина. Leechers обично на силни торент врски има помалку односно како што напоменаа оние кои што преземаат, но неupload-ираат во исто време се додека не преземат.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Значи сега е во ред, само треба да чекам ..
А са тоа што ми рече да гледам кога ке симнувам да има Seeds, гледам го јас тоа брат..
Ама само тоа беше најголемото ..:toe:

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Вака сега, вујчоми ми го донесе неговиот CAR MP3, да му избришам песни и да му ставам нови. Го уклучив во компјутерот го минав нормално низ антивирусна, фатив еден вирус го поправив и почнав да бришам, избришав се, арно ама кога влегов пак во G: т.е. во плеерот преку Мај комјутер останале неклоку песни и еден фолдер. Пробав да ги избришам пак, ама не бидува. Ги минав низ антивирусна пак. Нема вируси. Кога ќе натиснам делејт и ок се појавува во мало прозорче ова : CAnnot delete file: cannot read from the source file or disk. и се исклучува мп3-то и пак се вклучува. Чаре некое? Сакам да ги избришам сите песни.:uvo:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај вака најлесно симни ја програмава Unlocker и откако ќе инсталираш ќе одиш десен клик на фајлот/фајловите што сакаш да се бришат, ќе ти се појави Unlocker и избриши ги.
Ова нема да го реши проблемот но ќе можеш да ги избришеш.

Edit: После бришењето можеби е добро да направиш disk format, значи десен клик во My Computer на USB драјвот и потоа Format.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Ej дечки вака сега пак ме нервира тоа !!
Сакам да си ја вратам кантата во Desktop но КАКО ?:uvo::uvo::nesum:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Бидејќи овој процес бара едитирање на Регистерот, како и секогаш најпрво направете бекап на System.dat и User.dat, кои се сокриени во Windows директориумот.
Отворете го Регистерот и навигирајте до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\explorer\Desktop\NameSpace

Во левиот панел, кликнете со десното копче на NameSpace клучот и одберете New>Key. Напишете точно:

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

и притиснете на Enter. (За да не згрешите, наједноставно би било да ја копирате горната линија во Clipboard-от и потоа да притиснете Ctrl-V по селекцијата на New>Key.) Во десниот панел кликнете со десното копче на (Default) и одберете Modify. Во Edit String дијалогот, на Value Data линијата, напишете:
Recycle Bin
и кликнете на OK. Затворете го Регистерот, кликнете еднаш на десктопот и притиснете F5 (за освежување), и ете ја вашата Recycle Bin икона.

NIKA

Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Ова со унлокер-от не помагна, но го фоматирав. Нема никакви фалови сега. Ќе се појави некој проблем дополнителен или форматот реши се?

Сполај ти за помошта!!!:back:

Ок сега имам проблем со запишувањето на нови песни. Копирам песна и кога ке ја паст-нам на мп3 не сака да отиде. Вели дека тоа усб повеке не е активно. Немам проблем со усб-излезот. Работи нормално, пробав со моето усб, работи нормално. Проблемот е во Кар Мп3-то. и сега чаре?:jaj:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Бидејќи овој процес бара едитирање на Регистерот, како и секогаш најпрво направете бекап на System.dat и User.dat, кои се сокриени во Windows директориумот.
Отворете го Регистерот и навигирајте до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\explorer\Desktop\NameSpace

Во левиот панел, кликнете со десното копче на NameSpace клучот и одберете New>Key. Напишете точно:

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

и притиснете на Enter. (За да не згрешите, наједноставно би било да ја копирате горната линија во Clipboard-от и потоа да притиснете Ctrl-V по селекцијата на New>Key.) Во десниот панел кликнете со десното копче на (Default) и одберете Modify. Во Edit String дијалогот, на Value Data линијата, напишете:
Recycle Bin
и кликнете на OK. Затворете го Регистерот, кликнете еднаш на десктопот и притиснете F5 (за освежување), и ете ја вашата Recycle Bin икона.
Вака е полесно:

Старт - Рун - gpedit.msc

Сега во User Configuration избери Administrative Templates па потоа Desktop. Двоклик на Remove Recycle bin icon from desktop и потоа стави од Enable на Not Configured. Стисно OK. За неколку секунди кантата ќе ти се појави на десктоп:smir:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вака е полесно:

Старт - Рун - gpedit.msc

Сега во User Configuration избери Administrative Templates па потоа Desktop. Двоклик на Remove Recycle bin icon from desktop и потоа стави од Enable на Not Configured. Стисно OK. За неколку секунди кантата ќе ти се појави на десктоп:smir:
Ако е избришан од регистрите мора така ако не е избришан тогаш може на овој начин :baeh:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ова со унлокер-от не помагна, но го фоматирав. Нема никакви фалови сега. Ќе се појави некој проблем дополнителен или форматот реши се?

Сполај ти за помошта!!!:back:

Ок сега имам проблем со запишувањето на нови песни. Копирам песна и кога ке ја паст-нам на мп3 не сака да отиде. Вели дека тоа усб повеке не е активно. Немам проблем со усб-излезот. Работи нормално, пробав со моето усб, работи нормално. Проблемот е во Кар Мп3-то. и сега чаре?:jaj:
Како форматираше? Со кој фајл систем?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да ама може и ntfs. Има разлика пример со ntfs може да се копираат фајлови над 4гб значи прво зависи од големината на усб-то и за што користиш.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да ама може и ntfs. Има разлика пример со ntfs може да се копираат фајлови над 4гб значи прво зависи од големината на усб-то и за што користиш.
NTFS може ама ако имаш DVD со USB нема да ти го чита :) освен ако е FAT32

NIKA

Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Со FAT32 форматирав. Не требаше со него?
Мп3 е 2гб. Нормално музика на него се става.:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom