Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Па ги сакам компјутерите и одлучив да студирам(во иднина!) информатички факултет па ке видам може нешто и роботика ама повеке ме интересираат програмски јазици.

на 9 години кога ја хакнав првата страна одлучив средно да студирам информатика :D

a na 10-11 години кога ме акна струја одлучив на факултет да студирам инжињеринг

hahaha ova so strujata pridonesilo za dobra odluka :vozbud: inaku jas mn mnogu sakav da idam na likovna akademija ama moite ne sakaa ni da slushnat no i pokraj toa pocnav so podgotovki za priemni ucev se paralelno rabotev i so eden umetnik koj me terase da crtam samo goli mazi i zeni se bese dobro dodeka moite ne gi vidoa slikite i togas SHOK :pos2: i nis na kraj se otkazav od toa pa razmisluvav za policiska zs nis posebno ne me vlecese ama i tamu nebivase zs nemav nikoj pa na kraj zavrsiv na detektivi i bezbednost.:toe:

Ја сакав или некој технички ф. дека ми идеше математика или економија оти го сакав ногу предметот бизнис у средно...и на крај сплет од двете Индустриски менаџмент на Природно -Технички ф. у Штип и ми е супер сеа за сеа со шанса да се пишам на мастер исто така или на некој технички ф. или економија ама има уште време да сме живи и здрави само.

Детектив и безбедност ми стои како најдобра опција па ќе видaм имам фора уште една година :)

Ќе одам по стапките на татко ми
или Безбедност или ништо

јас се мислам меѓу правен, историја (на филозофски) или полициска академија , и уште не сум одлучил ,ај нека даде некој совет зашто тешко дека сам ќе одлучам :toe:

Уште од 7-8 одделение најмногу ме интересираа биологија и хемија. Требаше да одам средно фармација во Битола, ама се запишав гимназија во Кавадарци, ама пак знаев дека на факултет ќе одам нешто поврзано со тоа. И така денес сум на ПМФ - биохемија...

Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ,смер телекомуникации (ТК) !:pipi:

ФЕИТ - Телекомуникации (ТК)

Прашањето е како одлучивте. Дали е тоа вашиот математички мазохизам или? :)

Не сум многу талентирана за јазици ,освен за англискиот и не би го студирала тоа. Економски,правен и се од тој ранг нема шанси . По некоја логика, затоа што ми оди математика,затоа што е најисплатливо а и ме интересира повеќе од се друго се одлучив за ФЕИТ.

Прашањето е како одлучивте. Дали е тоа вашиот математички мазохизам или? :)

Немам некоја особена љубов кон математиката али ме интересираат мрежи, тк системи, безжични технологии и слични ствари, па затоа го одбрав ФЕИТ. Немам намера да студирам нешто како економски или правен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom