Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ja уште не знам...
Вероватно би одел некаде во странство.Во Словенија, Чешка, Англија или пак ќе си се запишам на УКИМ во Скопје.Од тоа подобро во Македонија нема.Се разбира за оние што сакаат да НАУЧАТ.А за тие што сакаат само да завршат некој факс и да ја имаат дипломата во рака - слободно одите на тие приватни колеџи.

CyberBop напиша:
Теџнички фалкутет у Битола зашто за у скопје ке немам поени :toe:
I jas taka bratu :) isto kako tebe a bash me bendisa ponudata od PMF.. jbg nemam poeni za nigde se ispustif vo 3ta i 4ta :) .. see ya on Tehnichki Fakultet, InformatikA:D

jebiga uste ne znam... se mislam ....
imam nekoi tri-cetiri cetvorki u prva i vtora taka da neam koj znae kakov izbor...
samo da ne e nesto so matematika... mislam nesto filoloski, praven ... toj sto e privatniot ui sk za turizam ili pak nisto cudno da zabegam na filozofski...
praven nekako mi e mn za ucenje...

MarkoCrnio напиша:
I jas taka bratu :) isto kako tebe a bash me bendisa ponudata od PMF.. jbg nemam poeni za nigde se ispustif vo 3ta i 4ta :) .. see ya on Tehnichki Fakultet, InformatikA:D
Абе ако имам среќа мозеби и у скопје.Како што читав за упис на фалкутет ке се потребни само бодовите од државната матура.

п.с: Ке се спремам за државна матура уште од сега (2 година).

Италијански Француски Англиски

Еци пеци пец, ти си мали зец, ја сам мала пеперуга, еци пеци пец.

И италијански испадна. :pos:

ucev sredno medicisnko .... i nekade do vtora godina izgoren bev da studiram stomatologija ... ama ko ke se izdelkav malku svativ deka ekonomijata mi lezi nekako poveke .... napraviv nekolku dobri proekti od taa bransa i mi se zaubavi nekako ... koga im kazam na moite se dignaja vo oblaci ( dvajcata ekonomisti ) .... i da vi kazam pravo donesov pravilna odluka ... ne daj boze sega da studirav stomatologija :) .... zaklucok : odete po toa sto go sakate :):)

Се уште немам одлучено,ама веројатно ќе биде некој од техничките факултети,ФЕИТ,ПМФ и сл.

Kako odluciv?
Po greska i na brzina...hehe:toe:
Pa verovatno vo prviot vozmozen lufta period ke koregiram malku so postdiplomski....Finansii i menagment.
Mada...i sam neznam zasto...ali bi sakal vonredno do krajot na zivotot da zavrsam i Istorija....hehehe...:pos2:

Нов Бугарски универзитет - смер - Компјутерски мрежи и интернет програмирање.

Моја препорака до сите матуранти во пресрет на понеделничките уписи за високо-образовните уписи во Македонија:
Добро размислите пред да го изберете факултетот. Анализирајте од сите аспекти. Според мене вашиот избор за факултет најдобро би било да биде склоп од она што навистина го сакате и од просперитетна струга со која може после тоа лесно да најдете работа. А доколку не можете по овие два критериума да направите избор, тогаш студирајте го она што навистина го сакате, а не она што има перспектива (а не ви е по мерак) или на крајот она што е избор на луѓето од вас.

Ова ви го кажувам најдобронамерно до лично искуство. Јас имам тука еден пост кој вели дека кога требаше да се запишувам морав да избирам помеѓу она што навистина го сакам а нема голема перспектива (политички науки) и она што помалку го сакам а има перспектива т.е работа во иднина (економски факултет). Јас го избрав второто и направиве грешка, токму поради ова сега ќе се обидам да се запишам и на политички и тој факултет да го терам паралелно.

Затоа уште еднаш ви препорачувам: ВНИМАВАЈТЕ ШТО ИЗБИРАТЕ И ОЧИ ШИРОКО ОТВОРЕНИ.

idev so glava u zid ...bitno mi bese stranstvo da bide...a sto ke studiram ne mi bese bitno...napraiv greska ..sea 1 va koga zavrsiv tek svativ deka sakam neso sosema 10 to od toa sto go ucam...ali to je to...posle ebenje nema kaenje:toe:

i ja sakam to

Нов Бугарски универзитет - смер - Компјутерски мрежи и интернет програмирање.

i ja sakam toa.... brat mi otide na toj od oktomvri e na germanistika.... za 2 god odam i ja.. programiranje... kazuvaj kako e...vikat super bilo... ako e taka po 2 god kje si zapisam i ja germanistika...

прво сакав пмф, ама се распитав, ова, она и се предомислив
после си викав англиски, ама си викам, кој к-р со завршен анг факултет
исто имам голема желба и дарба математика

и на крај после толку буричкања, го најдов најдоброто решение (подобро не можеше да биде) - Економски факултет .... Е-бизнис смер
:ojea:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom