Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Во Струмица јас како што знам има само 2 школи за генерации од 91 до 95. КК Горани и КК Милениум. Си плаќат мислам по 800 денари месечно, имат 3 пати во неделата тренинг, и имат и утакмици.
Brat mi e u Milenium trenire kazi reci sekoj den, i cat pat nekoj mesec davat po 400 denara. A kaj Goran od pamtivek e 450 denara :):):pos2::pos2:

ne bese daleku vremeto koga rivali vo edno prvenstvo bea vardar i belasica. togas se pojavi eden ekscentricen covek narecen Takovski. dali veruvate deka cela drzava mu se smeese. no poso sme nie narod sto gleda na kratok rok, a covekot na fizicki izgled stvarno izgledase smesno, prljavo, uspea da ne ostavio bukvalno site so prstot vo usta so potegot sto go napravi so procuenata generacija na Belasica. pa kazete mi koj od site klubovi na makedonija ima 6 pomosni tereni za fudbal. a rezultatite od negovoto ulozuvanje gi vidovme od pred 2 godini, koga cela generacija se prodade vo stranstvo
Постов ти е на место.Сите му се смееја сите го правеа луд но ние сега се смееме на сите.Ние ги имавме браката пандеви,браката попови,масев,балдовалиев,стојков и т.н во тимот и сите се сега да не кажат звезди ама ВРВНИ ФУДБАЛЕРИ.Но тогаш се вложуваше во младите категории на Беласица(и сега се вложува но со помал интезитет) и ете ги резултати... горе споменатите фудбалери се надвор од Македонија т.е интернационална кариера. Смешавме малку фудбал со кошарка но тоа ти е тоа. Колко за споредба.Позз:wink:

Brat mi e u Milenium trenire kazi reci sekoj den, i cat pat nekoj mesec davat po 400 denara. A kaj Goran od pamtivek e 450 denara :):):pos2::pos2:

Немам појма колко плаќат, брат ми тренире веќе 6 години кај Горан а јас незнам колку се плаќа.:pos2:
Иначе за Бате ване да спомнам, бате Ване беше човек што дојде во Беласица вложи пари и потоа кога направи таленти играчи ги испродаде и му се врати тридупло и потоа го продаде и стадионот и сега живее во Скопје мислам како цар со пари до крајот на животот.

Од една страна си го обезбеди животот и ја донесе Беласица до врвот на македонскиот фудбал, а од друга страна истата беласица од врвот ја уништи во калта.

ne bese daleku vremeto koga rivali vo edno prvenstvo bea vardar i belasica. togas se pojavi eden ekscentricen covek narecen Takovski. dali veruvate deka cela drzava mu se smeese. no poso sme nie narod sto gleda na kratok rok, a covekot na fizicki izgled stvarno izgledase smesno, prljavo, uspea da ne ostavio bukvalno site so prstot vo usta so potegot sto go napravi so procuenata generacija na Belasica. pa kazete mi koj od site klubovi na makedonija ima 6 pomosni tereni za fudbal. a rezultatite od negovoto ulozuvanje gi vidovme od pred 2 godini, koga cela generacija se prodade vo stranstvo

Офтопик, се извинувам за истиот...
Во тие времиња, имаше 11 тренери во младинските школи.

Немам појма колко плаќат, брат ми тренире веќе 6 години кај Горан а јас незнам колку се плаќа.:pos2:
Иначе за Бате ване да спомнам, бате Ване беше човек што дојде во Беласица вложи пари и потоа кога направи таленти играчи ги испродаде и му се врати тридупло и потоа го продаде и стадионот и сега живее во Скопје мислам како цар со пари до крајот на животот.

Од една страна си го обезбеди животот и ја донесе Беласица до врвот на македонскиот фудбал, а од друга страна истата беласица од врвот ја уништи во калта.

Не тее арно озбилно :)) ного работи незнааш :pos2:...

feni ima deca od po 9-10 god toa ne maldinska skola, mladinska skola e da imas deca od po 16-17 god koj imaat iskustvo veke vo niv koj utre ako e talent daa go zemes da ti igra vo prva liga, feni za nekojlu godini ke ima maldinci sega ima pioneri kadeti i juniori

Фени имА и младинци но поради фактот што академијата беше оформена на сред сезона дечките неможеа да ги пријават во ниту една лига за да се натпреваруваат предходно имаше приватни кошаркарски школи во градот но сега тие деца што тренираа таму со се тренери беа префрлени во КК Фени Академија и од другата сезона т.е оваа што следува ќе се натпреваруваат во младинските јуниорски и кадетски пионерски лиги пошто имаат околу 400 дечиња од цозраст на 10 до 18 години.:salut:

Бате Ване моментално се занимава со земјоделие, а од Беласица си отиде како голо куче, или што би кажал Петрето:
Петрето напиша:

Бате Ване моментално се занимава со земјоделие, а од Беласица си отиде како голо куче, или што би кажал Петрето:
Wtf sakas da kazes oti kopa na nivata ili nekoj biznis ima so zemjodelieto?? :pos2: sry za of topic :)
Edit:Aba neli imat skola? Znam imase edno dete od mojo klas trenirase u ABA a dali trenira oste neznam.. oti kak so gledam ne ga spomnaate ABA :)

sea doznav drugata godina strumica ke gi ima istite igraci, a ova bilo samo trik demek nemaat pari..pozz

Абе сега кога бев излезен и по центаро ги видов како шетаат Пананјотис,Влаикидис и Мираковски .. и потоа седнаа во Елизабет .. :vozbud::vozbud::helou:

pupovic si ojde . bosnjak ojde u zvezda lato ojde u paok grneto mozno e bilo da ode u fersped ama ne se znaa bogojo si ojdel.... deka strumica ke gi imala site igraci ... a mozni sasiliuvanja se kiculis bobi sofaditis mirakovski i gocevski ama za goc ne znam

pupovic si ojde . bosnjak ojde u zvezda lato ojde u paok grneto mozno e bilo da ode u fersped ama ne se znaa bogojo si ojdel.... deka strumica ke gi imala site igraci ... a mozni sasiliuvanja se kiculis bobi sofaditis mirakovski i gocevski ama za goc ne znam

КОј спона уште на почетокот дека Софадитис престанал да игра кошарка и станал полицаец во Грција ова баш го паметам дај некој ако знае повеќе нека каже или пак се работи за друг играч а не за Софадитис ќелавиот плеј от.:salut:

Посто ти е :kesa:. Си прочитал у веснико оти тај тама тај онама а уствари ништо.Тука ке останат сите изгледа и ке има засилување. Колко за информација денеска изгледа потпишале 2 нови играче. :wink:Имиња не откривам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom