Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Strumica lost the tittle because coach Miodrag Kadija

He was outsmart, outplayed and outclassed by opponent coach Emil Rajkovic, who did a better job in leading his team to the first ever tittle in macedonian championship for the team from Kavadarci.

Miodrag Kadija made couple really bad decisions in the finish of the game, because everybody in Strumica after the game blamed him for loosing the tittle. It's sure that Miodrag Kadija will immediately leave Strumica, because all town is angry with him, with his bad coaching and very bad and unprofessional behavior.
Miodrag Kadija was one of the worst coaches that Strumica had in the past couple of years.

хаха запазете ги само болдираните делови. Кадија бил подкласа на Рајковиќ, Кадија бил надигран од Емил. смешки. не е до тренерот, до клупата е. а Емил нека е благодарен што има можност за поголема ротација. тоа е клучот кај него.

втор дел. хахаха секој во Струмица го обвинува кадија за загубата. никаде не сум слушнал за такво нешто.

Цел град му бил лут за непрофесионалната работа. Кадија бил најлош тренер на Струмица во последните години. хахаха е ај Давитков поарен беше.

Смешки, не ми е јасно од кај му идело идеја на писателот.

И јас знам дека бошњак оди во црвена звезда.Во еден дневен весник пишува ВЛАИКИДИС МЕСТО КАДИЈА?! колко е точно незнам,а за латовик знам оти треба да оде чешка или полска(не разберах убаво).

Еј луѓе :helou: доста со тоа тај таму ќе оде, тај таму. дај кажејте кој ќе иде. освен Влаикидис, и можно е Кицулис. :smir:

Еве сега прочитав во весник дека конечно нов шеф на стручниот штаб на Струмица ке биде Власос Влаикидис.:smir:

Значи веќе имаме нов тренер и го знаеме кој е.
Шо слушаах нешто демек ГРНЧАРОВ и БОГОЕВ ќе си одиле од Струмица не верувам оти ќе си одат ама чисто да питам..???

Ке си одат само Пуповиќ и Боснјак а др никој .. а кој ти каза дека ке си одат Грнчаров и Богоев .. ?

Јас чујах за грнето оти ќе одил у Карпош Соколи ама не верувам маабете се тии.Дек бат Мите даде толко пари за Струмица ќе го пуште да си оде нема шансии

Соопштение од КК Струмица 2005

Кошаркарскиот клуб Струмица 2005 објави официјално Соопштение до медиумите, во кое се вели:

КК Струмица 2005 соопштува на јавноста преку официјално соопштение дека се оградува од информациите на некои интернет сајтови и текстот во денешниот дневен печат т.е. во весникот ВЕСТ за наводното заминување на нашиот тренер Миодраг Кадија.

Официјален став на клубот е дека сме наполно задоволни од работата на нашиот тренер и дека за кратко време успеа да ја препороди екипата и да ја врати на вистинскиот пат.

Таквите инсинуации од поедини новинари само го нарушуваат угледот на клубот, и на споменатиот тренер, кој со работата во Струмица остави свој траг. Официјално изјавуваме како Управен Одбор дека сите понатамошни инсинуации и текстови во печатените и електронските медиуми ќе бидат само новинарски претпоставки.

Управниот одбор официјално реагира дека со нашиот тренер и сите играчи допрва следуваат разговори за нивно понатамошно ангажирање и останување во нашиот клуб. Во текот на неделата ќе биде одржано и редовно Собрание на клубот, по што ќе бидат познати многу повеќе работи и детали.

Уште еднаш енергично се оградуваме од секаков вид на вакви информации и невистини, кои немаат ништо заедничко со клубот, поточно со наводните заминувања на нашиот тренер и играчи.

Спортски поздрав

УПРАВЕН ОДБОР
КК СТРУМИЦА 2005

www.basketball.org.mk

Абе какви се тие глупави информации Грне во Карпош Соколи ај нем такви глупости ..

Јас чујах за грнето оти ќе одил у Карпош Соколи ама не верувам маабете се тии.Дек бат Мите даде толко пари за Струмица ќе го пуште да си оде нема шансии
Да де и јас тва викам толко пари даде.. ќе мо даа да оде у друг тим а и Богоев не верувам да оде би требало да останат барем Богоев, Грнчаров и Тасовски :).

А тресокурец на кој викате бат мите ?

хехее на Љочето...мош за тебе е чич Мите хххиихих

ХеХе е да за мене е чич мите ..

Еве нови информации..Значи дефинитивно костурот на екипата останува..Дури и имаме начелни договри со сите играчи...Власиос дефинитивно е најблиску од тимот..со опција да влезе огромен спонзор(грчки) со неговото доаѓање во клубот...
Нормално тука се и обидите за донесување на "свежа крв"..
Заминувањето на Бошњак...нема врска..медиумите во МК. само шпекулираат

Макус да те надополнам дека немало врска дека Кадија ке си оди туку тоа денес што го пишувало во Вест било само новинарски предпоставки .. Иначе јас сега го видов Кадија пазаруваше од нашиот дуќан за неговата керка .. Ке оди во Црна Гора да ја види својата Фамилија позз ..

Епа народе, како е? Оладени ли сме?
Јеби га ... некој пат ќе изгубиме, некој пат ќе победиме, тоа е спортот и има само еден победник. На ФЕНИ и на нивните “верни“ фанови им честитам прва и последна титула заработена на ваков начин и во иднина нека им се множат ама на терен. На Амир исто честитки пред се поради тава шо успеја да не победе и надвор од терено ...
Сами си изгубииме, промашииме ного слободни, промашииме ного топки ама не е фер сега да ги кривиме играчите, те дали Богојо бил крив, те дали Грне се живо промаши, сигурно оти не сакаа да изгубат ... биде шо биде. Лично јас мислаах оти Тимбата ќе оде на влез, ама не ојде ...
Судиите стандардно - Не отеапаа со глупи лични првите 2 четвртини а после почнаа да судат како шо треба. За последните 8 секунди криви се од записничката маса и тука нема маабет, ама тава шо Рајковиќ пред очите на делегато и судиите почна да буте, шо влеваше по 1 метар у терено и никој не го враќа а нашио сирак Кадија мораше да седе оти ќе му свират техничка, е тава е веќе “вирус“ шо се влече цела сезона ама јеби га некој платил за да се прогледува низ прсти.
За мене лично е битно тава шо покажааме оти и со 7 играча можаме да парираме на ФЕНИ кој ротираше со 10 играча и затава мислам оти ако имааме оше 2-3 играча у ротација ќе победааме.
Не знам само кој идиот на некој сајт беше пишал за Кадија оти бил крив за поразо ... поидиотски новинарски коментар немаах слушнано од Сабота до сега. Можеби Кадија згреши у некој сегменти на утакмицата ама тава е тава, не е он семоќен па од мравка да направа слон, не може он на тајм-аутовите да им го “подесе“ нишано на наште кошаркаре па да почнат да погодуват ...
За одгодина оште е рано да се расправа кој ќе си оде а кој ќе останува ... не се секирајте клубо не се растуре, битно е шо ќе има кошарка и тава поквалитетна у секој случај.
Ај сега уживајте ...
Поздрав до Маркус и Струмикс.
Струмикс оздраве ли или оше повеќе се раболе од некни :)

Макус да те надополнам дека немало врска дека Кадија ке си оди туку тоа денес што го пишувало во Вест било само новинарски предпоставки .. Иначе јас сега го видов Кадија пазаруваше од нашиот дуќан за неговата керка .. Ке оди во Црна Гора да ја види својата Фамилија позз ..
Јас реков дека најблизу е Власиос..а тоа дали си оди Кадија не се гледа од тоа дали пазарува или не..Клубот сеуште не е распуштен...Одморот почнува од утре најверојатно..затоа е уште тука..сепак деновиве ќе ги имаме сите детали околу планот за следната сезона..ова се само шпеклулации..ќе се стрпете до тогаш..Кон-Ан....Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom