Како ви се допаѓа бугарската музика?

• Креатор на темата Креатор на темата Godfather
  • Време на започнување Време на започнување

Kolku makedoncite ja slusaat bugarskata muzika

• Вкупно гласачи
    298
Статус
Затворена за нови мислења.
Se znae koja e selska muzika turbofolkot a pod turbofolk spaga srpskata

Бугарите не можам да го поднесам сите песни од нас се земени или од Србите абе тоа една нивна песна да немат се од дргуи крадат...

така и така ги слушам малко од малко, ама чалгите и се закон бе :vozbud:

Органски не можам да ја поднсам бугарската музика.Ауу ама се нервирам,ужас...:nenene:

Темава може и во Историја да ја преместиме. Прво анкетата е тотално контроверзна со наслов колку Македонците слушаат бугарска музика, со што се поставува прашање кое се однесува на личното мислење за македонците и нивната слушаност на бугарска музика. А не дали ЈАС, лично слушам бугарска музика.
Шо ли реплицирав? Ама ме испровоцира, бугариве не заклаа, ми се мешаат во мозокот и во нормални теми веќе... :zid:

Бугарите не можам да го поднесам сите песни од нас се земени или од Србите абе тоа една нивна песна да немат се од дргуи крадат...
Чекај малце да се разберем , во Бугарија народните песни са по делове- родопски, шопски, македонски, тракијски, добруджански, севернјашки.Спорот за крадени песни се отнесува сал до македонските, за то што са истите и у вардаро и пирино.
Нека не заборавјаме што афтентичните песни за кои иде збор се зоват Македонски, а не вардарски, пирински ил егејски!!!!
Мел си заборавил оти македонија е била цела ???Белким една граница, што ја е разделила на три дела е посебна да сопре песни, традиции ????

Бугарска музика не слушам,никогаш не сум слушала и нема ни да слушам ...А Бугарките ми се стварно одвратни... сите се вештачки.

Бугарската музика дали ми се свиѓа...нема да го одостојам прашањево со одговор бе....сеа ако се мисли за бугарските Планета и Фен Тв ќе кажам дека ми се стварно многу одвратни посебно кога ќе ѓи видам тоа вештачките пејачки со отворено деколте со мини и како се кршат ми се повраќа....а шо се однесува на бугарската музика во глобала не можам да коментирам оти не сум запознаен многу многу во тој правец....

Hehehehe pa zosto da ne se krsat? A sto ima vrska kako se obleceni.... i ne sum jas pejacka tuku samo si ja branam svojata muzika (bugarka sum) a treba vie da si pomislite slusate se, samo makedonsko ne. i posle zasto se tuka propaga.....

Hehehehe pa zosto da ne se krsat? A sto ima vrska kako se obleceni.... i ne sum jas pejacka tuku samo si ja branam svojata muzika (bugarka sum) a treba vie da si pomislite slusate se, samo makedonsko ne. i posle zasto se tuka propaga.....

аааа па тоа ли било фората така кажи си дека си била Бугарка ние си помисливме дека си некј идиот што ја слуша музиката само...ама ти си си била цел пакетsd

aj bez navreduvanje, i za vase dobro kazuvam slusajte makedonska muzika, ne 98% srpsko se slusa, odete vo Srbija i videte dali oni ja slusaat makedonskata muzika tolku kako sto vie im gi krevate akciite na tie....oros***......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom