ATP тенис - општа дискусија

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Доооопинг !!! :icon_lol:

ко вол е србинов, незнам од кај ја вади силата... :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Доооопинг !!! :icon_lol:

ко вол е србинов, незнам од кај ја вади силата... :)
Навивачи на Надал немаат право да се бунат за допинг. Тоа би било врв на иронија.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Би било глупо, ако кажам дека Ноле победи незаслужено, кога Ноле имаше повеќе неизнудени грешки од Надал, но имаше повеќе винери... Мора да им честитам на навивачите на Ноле, искрено, иако јас не сум од оние, дека е од Србија и мора да навивам за него...

Веќе сега, се гледа разлика од Ноле, лани ова време и Ноле од оваа година.. Ќе набројам неколку причини.. Трпелив, неизбувлив, смирен, чека своја шанса.... И многу, ама многу трча... Тука мислам дека веќе го копира Надал, и игра со негова игра против него... Пратам тенис од 2000та наваму, и никој, апсолутно никој не може да ме разубеди дека Ноле, не пробува да игра исто како што игра неговиот ривал, но со додавање на свој „шмек“.. Овој пат, дефинитивно тактиката му успеа... Сфати дека против Надал се победува само со трчање и така победува... Но,

не сакам да оставам белег на фантастичната форма на Ноле, но се додека не видам победа на Ноле против Надал во големо гренд слем финале, не можам да кажам дека Ноле е голем... Треба многу, но е на прав пат, да го направи тоа... Доколку Новак го победи овој Надал, кој е 100% спремен, на Роланд Гарос, и успеј да му одземи титула на „негов терен“ ќе можеме да кажеме само едно... Светот ќе добие ново ривалство... Новак Џокович - Рафаел Надал

Уште еднаш од мене, искрени честитки до фановите на Новак

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Makedonec_7, не знам како можеш да пратиш тенис од 2000-та и да кажеш дека Ноле го копира Надал во стил на игра.
Надал е дефанзивен играч. ФАКТ. А Ноле го победува со сосема спротивна игра, со многу офанзивна тактика, Надал целиот меч го помина позади основната линија.
Останува само уште една мистерија. Дали Ноле може да го победи Надал во 5 сета на земја?

Можам самоуверено да кажам дека единственото нешто што може да го спречи Ноле од освојување на Ролан Гарос е повреда, евентуално многу тежок распоред плус 5 сета со Надал во финале може да му ја прекине серијата.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.236
Makedonec_7, не знам како можеш да пратиш тенис од 2000-та и да кажеш дека Ноле го копира Надал во стил на игра.
Надал е дефанзивен играч. ФАКТ. А Ноле го победува со сосема спротивна игра, со многу офанзивна тактика, Надал целиот меч го помина позади основната линија.
Останува само уште една мистерија. Дали Ноле може да го победи Надал во 5 сета на земја?

Можам самоуверено да кажам дека единственото нешто што може да го спречи Ноле од освојување на Ролан Гарос е повреда, евентуално многу тежок распоред плус 5 сета со Надал во финале може да му ја прекине серијата.
Мислеше 3 сета?!
Многу му се 5 сета на Надал..

И кој е напредокот на играта на Надал од пред една недела, ќе можи некој негов фан да ми објасни..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ja мислам дека на волов ќе му најдат допинг,ми изгледа ко издрогиран, нашмркан.. гарант ! Како на онаа атлетичаркана американка како се викаше...ја заборавив,па и ги земаа титулите после..исто и на овој

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772

Не, дека го копира, туку не можам да најдам правилен збор.... Значи предходно знаевме да го видиме Новак, како се уморува против Надал и на сред меч, знаеше да застани и да се одмори !? Муабетот ми е, Новак игра со „играта“ на Надал... Трча и тоа многу.. Надал е атлетичар на терен... Онаа игра која денес и во Мадрид ја видов од Ноле, со три пати поќе трчање од лани, и тоа против 100% Надал, значи дека човекот напреднал... И тоа е за пофалба... Ќе почекам да помини Роланд да видам дали Надал можи да изгуби и таму...

Збор два да кажам дека подлогите во Монако, Рим и Мадрид се различни во онаа на Роланд Гарос, т.е се побрзи за игра... Подлогата во Роланд е најспора, дури за 9.50км/h(не ме држете за збор за брзината, очекувам да се апдејтоват податоците на официјалната страна на Роланд, па да видиме какви ќе се годинава) од сите други земјени мастерси.. Ете тука јас ја гледам таа предност на Надал..

Знам дека Надал и предходно го губел Мадрид (лани од Роџ) и Рим(преклани од Роџ) па потоа успеал да победи во Роланд... Не е некое мерило мастерсот...

С

сашенко

Гостин

Не мислеше баш буквално дека го "копира", далеку од тоа :pos:.Трча многу, упорен е, оди на секоја топка и се она што порано го гледавме од Надал сега го има Џокович.Ама јас тоа не го нареувам копирање, врска нема тоа.Тоа е она што ги прави големите тенисери тоа што се, и тоа е играта која носи успех.Ама не мислеше дечкото дека стилот му го копира, мислам дека на стратегијата и приодот на играта му се исто онака како надал што го правеше тоа.Ама јас тука не би рекол само Надал туку и како и секој друг голем тенисер што прави.И не е копирање туку просто тоа е единствениот начин да имаш успех...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не мислеше баш буквално дека го "копира", далеку од тоа :pos:.Трча многу, упорен е, оди на секоја топка и се она што порано го гледавме од Надал сега го има Џокович.Ама јас тоа не го нареувам копирање, врска нема тоа.Тоа е она што ги прави големите тенисери тоа што се, и тоа е играта која носи успех.Ама не мислеше дечкото дека стилот му го копира, мислам дека на стратегијата и приодот на играта му се исто онака како надал што го правеше тоа.Ама јас тука не би рекол само Надал туку и како и секој друг голем тенисер што прави.И не е копирање туку просто тоа е единствениот начин да имаш успех...
Извини, али не знаев дека со два гренд слема се станува голем !? Има време до тогаш :smir:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Без разлика на теренот на Ролан Гарос, Џоковиќ го има во џеб најважниот и најзначајниот ас, самодовербата.
Четири пораза во финале од ист играч во неколку месеци секого би скршиле на психолошки план.
Надал се плаши од Ноле, и тоа му се гледа во играта, со многу малку самодоверба игра на големите поени.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Без разлика на теренот на Ролан Гарос, Џоковиќ го има во џеб најважниот и најзначајниот ас, самодовербата.
Четири пораза во финале од ист играч во неколку месеци секого би скршиле на психолошки план.
Надал се плаши од Ноле, и тоа му се гледа во играта, со многу малку самодоверба игра на големите поени.
Како ?

С

сашенко

Гостин
Oти после секој брејк од страна на Надал тој неможи да си го задржи сервисот(направениот брејк) туку одма ри брејк прави Ноле?!
Не е тоа малце страв..м?
Па исплашен е, тоа го реков уште во мадрид.Уплав има фатено од него :pos2:.Неможе да се сконцентрира и само против него игра така.Денеска играше малце поопуштено од Мадрид ама пак во клучните моменти се изгуби.Тоа е се во психата негова.Не верува дека може да го победи и игра несигурно и со страв.

--- надополнето ---

Ако некој го интересираше...
1 Rafael Nadal 12,070
2 Novak Djokovic 11,665
3 Roger Federer 8,390
4 Andy Murray 6,085
5 Robin Soderling 5,435
6 Tomas Berdych 4,215
7 David Ferrer 4,060
8 Jurgen Melzer 2,850
9 Gael Monfils 2,465
10 Mardy Fish 2,395

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Oти после секој брејк од страна на Надал тој неможи да си го задржи сервисот(направениот брејк) туку одма ри брејк прави Ноле?!
Не е тоа малце страв..м?
Не знам, во вториот сет имаше 2-0 Ноле, па Надал го врати сервисот и израмни на 2-2.. Исто и во првиот сет имаше брејк позитива Ноле, па Надал врати...

Не знам, ама глупо ми е да ми кажи некој како првиот тенисер во светот, има страв од вториот... Некако ми е чудно, не знам.. Ај да го победеше во финалето на Роланд, Вимболдон и УС, па да се сретнат пак во АО, да ми кажиш за страв, ама вака, ми нема логика некако

Kajgana Shop

На врв Bottom