Холбрук: Можна војна на Косово

Член од
27 јануари 2007
Мислења
156
Поени од реакции
0
Холбрук: Можна војна на Косово
Вашингтон /13.03/ 16:25
Нов бран насилства, па дури и војна, може да предизвика Русија доколку стави вето на планот на специјалниот претставник на ООН за Косово Мархи Ахтисари или ги одложи преговорите.

Ова тврдење, во авторски текст за весникот “Вашингтон пост“, го објави бившиот американски претставник за Балканот Ричард Холбрук.

Според него, косовските Албанци, во овој случај, ќе прогласат независност и додава дека САД и повеќето мислимански држави, најверојатно, ќе го признаат независно Косово, но не и поглемиот дел од Европската унија (ЕУ).

“Ќе избие голема криза во Европа. Крвопролевањето би можело да се врати на Балканот, а НАТО би можел повторно да се најде во војна во Европа“, пишува Холбрук за “Вашингтон пост“./крај/фо/ис

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Јас викам да не остават НАТО и ОН сами да си го средиме проблемот...очи во очи, гради во гради...Има некој за?

Член од
27 јануари 2007
Мислења
156
Поени од реакции
0
Единствен начин формално правно (според меѓународното право) да се прогласи држава на дел од територија на друга меѓународно призната суверена држава е резолуција на совет за безбедност (со која ќе се одземе нели суверенитетот на Србија) или ефективно владеење на територија и население од страна на *бунтовници* - односно војна.

Ако првиот начин (резолуција) не успее, мора да се оди на вториот начин (војна).

Јас искрено мислев дека српските преговарачи ќе лапнат неколку милиони и ќе ја прифатат независноста.

Сега на потег се Русија и Кина. Можда ќе се испазарат, можда не. Ќе видиме.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас не би за војна. Во просториве не ни е потребно уште крв!!!:nenene:

GraFusion

Мрчало Примус Максимус
Член од
21 јуни 2005
Мислења
116
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Јас викам да не остават НАТО и ОН сами да си го средиме проблемот...очи во очи, гради во гради...Има некој за?
Има за!

Член од
9 март 2007
Мислења
12
Поени од реакции
1
Абе шо се тресете бе? Ништо не ни можат. :zlo: Само нека ми влезат во територија да покажам убаво.

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
Soulsearcher напиша:
Абе шо се тресете бе? Ништо не ни можат. :zlo: Само нека ми влезат во територија да покажам убаво.
hahhaa mrzam da si pisam za vakvi temi ama mislam deka si imavte rabota so nas i so vi ispadna na kraj .... ve sednavme na pregovaracka masa

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
albanian_boy напиша:
hahhaa mrzam da si pisam za vakvi temi ama mislam deka si imavte rabota so nas i so vi ispadna na kraj .... ve sednavme na pregovaracka masa
Срамота е на „25“ години така да размислуваш...

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
TpH_Bo_OkO напиша:

druze kaj bese ti koga imase vojna vo mk?jas sum siguren deka si bil doma a na na borbena linija ok?a i da ima pak vojna bilo kade ti pak nemas srce da izlezes pred korsum hahahahha a za toa so sakas gradi vo gradi nema problem koga sakas,imas mnogu zeski glavi so ne im e dosta nikogas od vojni i sekogas sakat da si pocnat nesto nova vojna a od druga strana jas tebe da te prasam posto te gledam deka mi se pravis neso patriot ama nei bil na teren tuku kazi mi imas li nekoj poginat clen od tvoeto semejstvo vo vojnata so bese vo 2001 ,jas mislam deka nemas nieden posto da si imase nemase da pisuvas i da treskas vakvi gluposti tuku ke ti se krevase kosata koga ke si slusase za vojna .............ne znam dali sum jasen neso ili uste treba da si komentiram so tebe a so se odnesuva do kosovo toa vise se znae deka ke bide nezavisna drzava vo evropa i na balkanot pozdrav druze

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
albanian_boy напиша:
И што сега...кажа нешто паметно?

Сите препуцавања на „етничка” тема (од обете страни) треба да престанат...не за нешто друго...не водат никаде...

Друга работа...

Ова е мислам блеф на американците. Политички притисок врз Русија да не бунат многу...
Сепак мислам дека НИКОГАШ двете страни нема да бидат задоволни. Ако се реши во корист на србите...албанците ќе се бунат...и обратно...некој мора да губи!
Пустата желба за етничка чиста територија (и покрај залагањата на политичарите која е само пред медиумите и кафе муабетите со меѓународните претставници) го доведе Балканот на ова тереџе...

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
Volkswagen напиша:
И што сега...кажа нешто паметно?

Сите препуцавања на „етничка” тема (од обете страни) треба да престанат...не за нешто друго...не водат никаде...

i jas mislam vaka i se soglasuvam so tebe i mislam deka si pisev pogore deka mrzam da si pisam za vakvi temi ama mora nekogas pozdrav

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Ај сега да продолжиме со темава...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
albanian_boy напиша:
druze kaj bese ti koga imase vojna vo mk?jas sum siguren deka si bil doma a na na borbena linija ok?a i da ima pak vojna bilo kade ti pak nemas srce da izlezes pred korsum hahahahha a za toa so sakas gradi vo gradi nema problem koga sakas,imas mnogu zeski glavi so ne im e dosta nikogas od vojni i sekogas sakat da si pocnat nesto nova vojna a od druga strana jas tebe da te prasam posto te gledam deka mi se pravis neso patriot ama nei bil na teren tuku kazi mi imas li nekoj poginat clen od tvoeto semejstvo vo vojnata so bese vo 2001 ,jas mislam deka nemas nieden posto da si imase nemase da pisuvas i da treskas vakvi gluposti tuku ke ti se krevase kosata koga ke si slusase za vojna .............ne znam dali sum jasen neso ili uste treba da si komentiram so tebe a so se odnesuva do kosovo toa vise se znae deka ke bide nezavisna drzava vo evropa i na balkanot pozdrav druze
Твој заклучок си е тоа :wink:

А чим Косово ќе стане држава....што не одиш таму да живееш а?

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
Volkswagen напиша:
Ај сега да продолжиме со темава...
nema so da si prodolzam so temata posto nemam nervi da si pisam za vakvi gluposti vojna ovaa ona abe neka si ja gledat rabotata ovie gore so sedat na fotelji a ne nie da se raspravame megu sebe .....nego daj kazi mi da si fatime neso biznis drugar neso da se dogovorime kako da unapreduvame ekonomski imas nekoj predlog neso za biznis a ?

Kajgana Shop

На врв Bottom