Сакам да студирам Архитектура

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Cekaj sega gradezen i arhitektuera dva razlicni poimi li se? Jas mislev deka e isti fakultet. Fala na sovetot. Pozdrav

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Леее другар дај информирај се малку,не се залетувај така,ќе си го упропастиш животот

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Леее другар дај информирај се малку,не се залетувај така,ќе си го упропастиш животот
Znam deka moze da se zafrknam mnogu, pa zatoa prasuvam. Inaku dajte objasnete razliki megu arhitektura i gradezen, posto me interesira ova i moze ke se zapisam na nekoj od dvata. Jas sakam tamu kade sto ima poveke matematika, a pomalku crtanje i proektiranje. Pozdrav

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Epa togas odi na gradezen, zatoa sto na arhitektura imas matematika samo vo prva godina, a se drugo ti e vsusnost crtanje i proektiranje. Za gradezen neznam bas kolku ima crtanje ama definitivno ima pomalku otkolku na arhitektura. Taka da odi si na gradezen i nema da se zafrknes.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Epa togas odi na gradezen, zatoa sto na arhitektura imas matematika samo vo prva godina, a se drugo ti e vsusnost crtanje i proektiranje. Za gradezen neznam bas kolku ima crtanje ama definitivno ima pomalku otkolku na arhitektura. Taka da odi si na gradezen i nema da se zafrknes.
Epa fala na sovetot. Pozdrav

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
neo_wmaster,
Градежен Факултет е потехнички факс. Како градежник ќе обавуваш пресметки за тоа колку матерјал е потребен за изградба на една зграда (на пример), на колкава површина колку носачи ќе се задолжителни и сл. На Градежен имаш мислам и смер за нискоградби и патишта, железници и такви срања. Ако сакаш малку поуметнички пристап на изградба ќе одиш на Архитектонски. Ќе се грижиш околу изгледот на објектот, распределба на внатрешниот простор, можеш да си и урбан планер мислам...Но, зборот на градежникот е секогаш последен, т.е. ако ти како архитект сакаш најновиот трговски центар да биде во форма на делфин со две носачки стубчиња, а градежникот вели дека е незиводливо - неизводливо е. :) Ова не значи дека градежниците се секогаш во право, но не ретко архитектите ја забораваат Земјината Гравитација и основните физички закони :D
Иначе и јас се двоумам меѓу овие два факултети :jaj:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
neo_wmaster,
Градежен Факултет е потехнички факс. Како градежник ќе обавуваш пресметки за тоа колку матерјал е потребен за изградба на една зграда (на пример), на колкава површина колку носачи ќе се задолжителни и сл. На Градежен имаш мислам и смер за нискоградби и патишта, железници и такви срања. Ако сакаш малку поуметнички пристап на изградба ќе одиш на Архитектонски. Ќе се грижиш околу изгледот на објектот, распределба на внатрешниот простор, можеш да си и урбан планер мислам...Но, зборот на градежникот е секогаш последен, т.е. ако ти како архитект сакаш најновиот трговски центар да биде во форма на делфин со две носачки стубчиња, а градежникот вели дека е незиводливо - неизводливо е. :) Ова не значи дека градежниците се секогаш во право, но не ретко архитектите ја забораваат Земјината Гравитација и основните физички закони :D
Иначе и јас се двоумам меѓу овие два факултети :jaj:
Sega sfativ. Znaci za mene e gradezen, oti sum po matematickite predmeti i presmetkite. Ako ides i ti na gradezen kolegi ke sme.:vozbud:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Sega sfativ. Znaci za mene e gradezen, oti sum po matematickite predmeti i presmetkite. Ako ides i ti na gradezen kolegi ke sme.:vozbud:
Хеј, до тогаш ќе се користат компјутерски стимулации, нема да има пресметки на олд фејшн веј от...
А капак на се`, замисли градежни материјали добиени со помош на нанотехнологијата...
Ехееееееее...

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
- за оние што планираат да се запишуваат на Архитектонски утре и задутре...

Се спремате за приемните?
Или завршивте?

:smir:

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Uste li ima priemni. Neli maturata gi zamenuva priemnite ili?
Ги заменува за сите факулети освен Архитектонски, Факултет за драмски уметности и Факултет за ликовни уметности.

Е сега на Архитектонски не се полага и математика како порано туку само цртање и психо-тест.

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
- за оние што планираат да се запишуваат на Архитектонски утре и задутре...

Се спремате за приемните?
Или завршивте?

:smir:
Pa ne sum znaela deka utre se priemnite, aj krsite noze, race, glava, sto sakate toa, i samo bez strav i trema :salut:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ги заменува за сите факулети освен Архитектонски, Факултет за драмски уметности и Факултет за ликовни уметности.

Е сега на Архитектонски не се полага и математика како порано туку само цртање и психо-тест.
Sega e poglupo. Zlatni si priemni kako sto si imase sega ja zaebaa rabotata.

Член од
25 август 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
еј јас сега сум четврта и сакам да се запишам архитектура понатака што би ми препорачале , оти се двоумам меѓу архитектура и телекомуникации на електро?

Kajgana Shop

На врв Bottom