ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Готов е Федерер нема да издржи на темпо со овие младиве,време е Надал и Џоковиќ да го превемат врвот.Поготово Надал,сега му почнува сезоната на земја,има да ги растури.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Нека дојде Гулбис да го тепа Федерер на грен слем :)

Мислам дека ова е само моментален пад на форма пред се психички, не можеш цело време да играш одлично, човекот сега е татко не можеме да не помислиме дека за него е само тенисот во животот нели,никој не може да знае што е причината! нема човек без проблеми барем не во одредени периоди од животот. Поготово сега кога е татко! Дали е срамота што загуби? воопшто не е ! 16 грен слем титули, со години на 1 место! Повеќе не треба повеќе да се зборува. Човекот е најголемиот тенисер на сите времиња, кој сме ние да го крикитуваме? немој да делувате смешно, ве молам.
Се посеравте со овие гренд слемовите, и што сега освоил 16 и треба на вакви турнири да не игра и да отпаѓа во првото коло. Фактички на него му се смеат, а фанови колку имаше таму, жално е бе. Тоа е тоа, јас кажав, пред да стане татко дека кога ке дојде и тој ден ке му биде многу тешко, сега ни гренд слем ништо неможе да направи нешто повеке за памтење.
Вие излегувате смешни со овие 16 гренд слема и се фалите, толку освоил и ајде сега нека отпаѓа!
Бре бре ..
Чекај Надал има енос 24 години, а Федерер 29. Надал кога ке дојде 29 години ке има сигурно повеќе од тенисерот број 1 во моментов. :) хаха

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Надал ако освои 16 грен слема ја го бришам одма јузеров копирај го овој пост и чувај го!!! ако 16 грен слема не се показател за тоа колку е добар еден тенисер тогаш незнам што да ти кажам, излишно е да разговараме повеќе :helou:

Очигледено е дека си занесен (заслепен) со Надел и не го гледаш релано работите т.е хејтер и фанбој у едно..лоша комбинација си жими све :pos2:

П.С. Се гледаме на грен слем!!! ао тебе ти е интересно у 2 лига мене не ми е!! :pos2:

П.П.С До кога планирате 2 место да бидете? т.е 3? :pos2:

П.П.С Федерер има 28 години.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Надал ако освои 16 грен слема ја го бришам одма јузеров копирај го овој пост и чувај го!!! ако 16 грен слема не се показател за тоа колку е добар еден тенисер тогаш незнам што да ти кажам, излишно е да разговараме повеќе :helou:

Очигледено е дека си занесен (заслепен) со Надел и не го гледаш релано работите т.е хејтер и фанбој у едно..лоша комбинација си жими све :pos2:

П.С. Се гледаме на грен слем!!! ао тебе ти е интересно у 2 лига мене не ми е!! :pos2:

Види малце меѓусебни...тогаш мислам дека ќе ти биде јасно све.:nesum:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.981
Поени од реакции
16.391

Па тогаш нека се играат само Гренд слемовите, заеби и Мастерси и секаков вид на такви турнири:kesa:...само да се коментира е работата, а го посраа како мало дете вчера, барем еднаш бидите реални, јас не сум ни за Надал ни за Федерер, ама вчера Федерер изигра катастрофално.

И ако има 28 години и ако гледа дека не е способен да игра тенис нека се откажи, а не да се бламира на таков голем турнир

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Мора да има мастерси!! за да може Надал да освои нешто :pos2:

П.С Повеќе не коментирам за играчи што се 3-то место. БТЊ вчера изгуби само затоа што он играше катастрофално не дека Гулбис е подобар, мене ми викаш "само да се коментирало" а ти збориш нерални работи, отворети ги очите и не критикувајте ако давате уште по контрадикторни коментари..

П.П.С Најди ги моите други коментари у тридов и ќе видиш дали сум реален или НЕ!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247

Ќе забегаме од темата, но и не морам нешто да ти пишам се е пишано околу темите за Надал и Федерер.
Ако ги рамниш Надал и Федерер сигурно би бил подобар Надал, нормално ке гледаш по меѓусебните дуели, прв показател некој да излезе поуспешен.
Тоа што Федерер има 16 гренд слема секоја чест, стварно напор вложил и добар. Да не беше Надал, тој ке си го освоеше и Вимблдон 2008 година и наредните некој што Надал ги е освојувал. Но повредата си го прави своето, но сепак и ден денеска не се откажува Надал, не е како Федерер од секаков поглед.

На секоја дискусија меѓу Федерер вие се потпирате на гренд слемовите па другото не ви е важно иако да кажам. Ве гледам тука не коментираме општо за сите тенисери туку дискусија водиме со 2 тенисери и вие пак со овие 16 гренд слема. Смешно е стварно.

Уште еднашка ке кажам, не смее да си се задоволи тенисер бр.1 да отпадне од некој анонимец би рекол. Или ги попушта ? хах.

Кажав и пак ке кажам, фамилија има секако дека не мисли само на тенисот, кога се јадеа Надал и Федерер 2008 година кај бевте тогаш да коментирате, кај што ке се сретнеше со Надал секогаш губеше, тоа секогаш го ставам во смисла повеќето му беа изгубени. Да не се повредеше Надал, Федерер немаше да види како изгледа титула од Роланд Гарос, и останатите мастерси или да останеше Надал со формата и без повредата Федерер немаше да беше како што беше малку порано а сега да кажам дека е бр1 во светот? Смешно е.

Инаку денеска Надал го совлада Германецот со 6-1, 6-3. Се гледа, дека не му се дават првите кола, односно му требат победи и му треба турнири за освојување да се врати.

А и да го стигне Надал на Федерер џабе, навивачите на Федерер повторно со овие 16 гренд слема ке се фалат.
Чекајте момци Надал има 23 години.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ок овој пост до негде е ок до негде, тоа да не се ова да не се она, не ти е на место затоа што Надал да не игра на тоа ниво нема ни да се повреди т.е да не се форсира толку. Што значи за тоа е крив самиот он и не може така да се гледа така на работите.

Мислиш дека да сака Федерер не можеше до сега да гази и на мастерси? само што знае дека играње на 2 фронта на исто ниво е неизводливо на долг период.
Друго, меѓусебни дуели не се меродавни затоа што едноставно играта на Надал не му одговара на Федерер, барем не на земја. Истово е случај во многу спортови каде што пример: Реал губи од Атлетико иако вториот тим е генерално послаб.

Во сите спортови големината на играчите,тимовите и слично е изразена и проценета според титули! и освоени турнири место на табела и слично!

Федерер е број еден долгоооо време и има најмногу титули од тенисерите што играат моментално а и во историјата! За мене ова е најбитно, на сето тоа човекот е скромен, културен и елегантен тоа за мене е повеќе од доволно за да бидам фан на најголемиот тенсиер на сите времиња!! според мене и според многу други! И пак ќе ти кажам Надал ако освои 16 грен слема ја го бришам јузеров!!

Пак ќе ги спомнам грен слемите затоа што нив ги рачунам/рачунаат како светско превенство у фубал. Федерер у тенис = Мајкл Џордан у кошарка или Роналдо у фудбал се разбира бразилецот у најдобрите времиња не Кристијано.

Толку.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Ок овој пост до негде е ок до негде, тоа да не се ова да не се она, не ти е на место затоа што Надал да не игра на тоа ниво нема ни да се повреди т.е да не се форсира толку. Што значи за тоа е крив самиот он и не може така да се гледа така на работите.

Мислиш дека да сака Федерер не можеше до сега да гази и на мастерси? само што знае дека играње на 2 фронта на исто ниво е неизводливо на долг период.
Друго, меѓусебни дуели не се меродавни затоа што едноставно играта на Надал не му одговара на Федерер, барем не на земја. Истово е случај во многу спортови каде што пример: Реал губи од Атлетико иако вториот тим е генерално послаб.

Во сите спортови големината на играчите,тимовите и слично е изразена и проценета според титули! и освоени турнири место на табела и слично!

Федерер е број еден долгоооо време и има најмногу титули од тенисерите што играат моментално а и во историјата! За мене ова е најбитно, на сето тоа човекот е скромен, културен и елегантен тоа за мене е повеќе од доволно за да бидам фан на најголемиот тенсиер на сите времиња!! според мене и според многу други! И пак ќе ти кажам Надал ако освои 16 грен слема ја го бришам јузеров!!

Пак ќе ги спомнам грен слемите затоа што нив ги рачунам/рачунаат како светско превенство у фубал. Федерер у тенис = Мајкл Џордан у кошарка или Роналдо у фудбал се разбира бразилецот у најдобрите времиња не Кристијано.

Толку.
Да, да беше само 1 меч и да го победеше Надал на Федерер немаше да беше јасно кој повеќе се издвојува, значи тие имаат играно 21 пат, така да од тие 14 ги има добиено Надал а 7 Федерер, мислам бројките покажуват само себе кој од нив е подобар.
Дилемите околу ова се решени.
Како второ, Федерер што има освоено повеке гренд слемови тоа е јасно веке, и тој пишува истории некаде.
Незнам зошто вака сваќате, као демек ајде не се замара, и ајде ке им пушти на младите. Не тотално сте грешка, Федерер моментално неможе да се снајде на теренот, а непа сега на земја посебно. ааа :nesvest:

п.с. - Ако е за бришење јузерот уште сега си го избриши. Ама нема потреба уживај си. :)

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Денес Jankovic - Henin 18:30. Би требало да биде интересно...

T

Tetro

Гостин
Вердаско-Џокович
7:6
3:6
6:4
неочекуван пораз на Новак Џокович :немој:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.981
Поени од реакции
16.391
Денес Jankovic - Henin 18:30. Би требало да биде интересно...
Победа на Henin:smir:....но ако и е оздравен прстот, бидејќи пред два дена играше со скршен прст, али Јанкович не е во посакуваната форма

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да, да беше само 1 меч и да го победеше Надал на Федерер немаше да беше јасно кој повеќе се издвојува, значи тие имаат играно 21 пат, така да од тие 14 ги има добиено Надал а 7 Федерер, мислам бројките покажуват само себе кој од нив е подобар.
Дилемите околу ова се решени.
Како второ, Федерер што има освоено повеке гренд слемови тоа е јасно веке, и тој пишува истории некаде.
Незнам зошто вака сваќате, као демек ајде не се замара, и ајде ке им пушти на младите. Не тотално сте грешка, Федерер моментално неможе да се снајде на теренот, а непа сега на земја посебно. ааа :nesvest:

п.с. - Ако е за бришење јузерот уште сега си го избриши. Ама нема потреба уживај си. :)
Самиот Надал си кажува кој е најдобар, ама ако живејте во заблуда :helou: А дека Надал ќе освои 16 грен слема мало морген, очекувај пред се за едно година дена пак да има проблеми со колената нема шанси вакво темпо некој да издржи. Па дури и да биде фит на тврда подлога ќе го газат Дел Потро Мареј или Содерлинг!!! :) Федерер не го ни спомнувам...

Иначе за Џокович тоа е тоа, човекот нема стабилност у игра балканаец.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.981
Поени од реакции
16.391
Вердаско-Џокович
7:6
3:6
6:4
неочекуван пораз на Новак Џокович :немој:
Kaко бе друже неочекуван пораз, тие што пратат тенис, сигурно очекуваа победа на Вердаско, пред 2 недели изгуби од него и ете денес пак го прими, не е во никаква форма Новак

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Знам ама со Јанковиќ никогаш не се знае, не за џабе ја викаат drama queen. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom