Какви чудни ствари, ме интересира?ими имаат кажвано секакви чудни ствари за нивните средби.... бљак :pop:
Oni ne se hristijani.videte Jehovinite svedoci se hristijani koi imaat objasnuvanje od Biblijata za sekoja svoja teza no imaat i nekoi razlicni tolkuvanja no sepak za niv Biblijata e vrven avtoritet.
epa koj direktno ja sledi Isusovata naredba odete od vrata do vrata od selo do selo od grad do grad i niz cel svet sirete ja Radosnata vest za noviot svet vo koj solzi nema da ima veke ni starost ni bolki ni smrt?????Oni ne se hristijani.
Ali vo Luka pisuva ne odete od vrata na vrata.epa koj direktno ja sledi Isusovata naredba odete od vrata do vrata od selo do selo od grad do grad i niz cel svet sirete ja Radosnata vest za noviot svet vo koj solzi nema da ima veke ni starost ni bolki ni smrt?????
Ама „они„ токму тоа го велат: дека СЕ христијани. И сега? Кој ја говори вистината-ти или тие?Oni ne se hristijani.
Oni ne se hristijani ova mi go ima kazano Nivniot pretpostaven barem taka nekako se izjasni zs, pa oni ako se hristijani taka i ke se deklariraat ali oni se deklariraat kako Jahovini svedoci ( svedoci na Bog )Ама „они„ токму тоа го велат: дека СЕ христијани. И сега? Кој ја говори вистината-ти или тие?
благодарам за постот.ako se izgubis ili te interesira nekoja ulica kaj e baraj jehovin svedok kako taksisti se
Во Царствата, кај што се состануваат.благодарам за постот.
беше потребен за да се разјаснат некои мистерии околу оваа вера.
а уствари кај да најдеме јеховин сведок?
Imaat седиште во скопје или најди некое списание нивно и таму ја пишува нивната адреса прати ја својата адреса за да те поучуваат за библијата и ќе дојдат кај тебе домаблагодарам за постот.
беше потребен за да се разјаснат некои мистерии околу оваа вера.
а уствари кај да најдеме јеховин сведок?
изгледа дошло до недоразбирање...мојот пост беше иронично напишан.Imaat седиште во скопје или најди некое списание нивно и таму ја пишува нивната адреса прати ја својата адреса за да те поучуваат за библијата и ќе дојдат кај тебе дома
Во скопје во ново лисиче прашај каде се наога салата за состаноци
ако имаш оошти прашања јас можам нешто да ти разјаснам имам проучувано со нив некое време