Паметен,шутот на Прековиќ и самиот Симиќ кажа дека ќе било кош....А и + тоа тој играше со топката додека беше у паѓачка насока :smir: а ова веќе беше излезенаposle istekot na vremeto igracot ne smee da vlijae na topkata ako taa e upatena kon kosot.Setete se sto napravi Simic lani vo finaleto so Feni.Sinoka sudiite gledaa dali igracot ja udri topkata pred istekot na vremeto (mislam deka bese isteceno) pa donesoa solomonska odluka deka basketot nemase da vleze vo kosot.Sportski Partizan e pobednik,ama Barsa vlozila zalba pa ne e za cudo i da se preregistira.I sutot na Prekovic ne odese vo kosot,ama Simic ja zavrsi rabotata.Sepak,Partizan e pobednik
ne znam zosto nikoj ne reagira ,ama skoro sto posto sum ubeden deka nigerot Mikel pred da sutne napravi cekori
Тоа што го зимаш ти примерот со Фени е во текот на играта и топката паѓаше кон обрачот и ушкото ја има фатено топката, тогаш се важи кош без сомнение. Али овде се вртат две прашања... дали топката беше веќе излезена од обрачот (од тоа што го гледав ја беше веќе вон обрачот кога ја фати топката) и дали играл со топката пред или по истекот на времето... Али како и да е, ја сметам дека треба да си остане како што е... Топката идеше вон обрачот, времето дали беше истечено незнам, али сепак не паѓаше кон обрачот така да нема да има баш никаква логика ако им важат поен на Барса...posle istekot na vremeto igracot ne smee da vlijae na topkata ako taa e upatena kon kosot.Setete se sto napravi Simic lani vo finaleto so Feni.Sinoka sudiite gledaa dali igracot ja udri topkata pred istekot na vremeto (mislam deka bese isteceno) pa donesoa solomonska odluka deka basketot nemase da vleze vo kosot.Sportski Partizan e pobednik,ama Barsa vlozila zalba pa ne e za cudo i da se preregistira.I sutot na Prekovic ne odese vo kosot,ama Simic ja zavrsi rabotata.Sepak,Partizan e pobednik
ne znam zosto nikoj ne reagira ,ama skoro sto posto sum ubeden deka nigerot Mikel pred da sutne napravi cekori
okej,primerot so Usko ne e bas namesto,ama taa e sustinata,ne smee da se igra so basketot posle istekot na vremeto a basketot e se uste vo igra,odnosno da vleze vo kosot,pa makar i tapkal na obracot 30 sekundi.Smokey,respect malce,ne pametuvaj
:nesvest: лудило лудило лудилоооо