Фан клуб: Партизан!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде Ајде може ПАРТИЗАН .. Ке победи .. !! Одам да ѕирнам штом има уште 2 мин

на 1.58 до крај 73-68 Фмп игра без 3 најдобри играчи сите тројца имаат 5 лични ова е срамота судиите судат катастрофа многу лични досудени не се гледа кошарка се гледа тепање само и само се прекинува играта за конечниот резултат по 1.33 минути...НА ПОВИДОК Е НОВИОТ ШАМПИОН ПАРТИЗАНННН АЈДЕ АЈДЕ АЈДЕ 86-78 АЈДЕ АЈДЕ СЕ Е ЗАВРШЕНО 80 секунди до крај

едит:Перович Фаул

Епа да си честитаме ГРОБАРИ ПАРТИЗАН ШАМПИОН НА НЛБ ЛИГАТА КОНЕЧЕН РЕЗУЛТАТ 94-82 ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПАРТИЗАН ШАМПИОН ВРЕМЕ Е ЗА СЛАВЈЕ!!!!!!!!!!.......Партизан нема потреба да освојува Српска лига вака директно е во Евролигата уште еднаш честито и НАПРЕД ПАРТИЗАН

Така треба ) го го Партизан

ФМП Железник, во чии редови настапува македонскиот репрезентативец Предраг Самарџиски, не успеа да ја одбрани титулата во НЛБ лигата, која ја освои лани. Нов победник во ова регионално кошаркарско натпреварување е белградски Партизан, кој ја доби финалната серија против ФМП со 2:0 во победи.

Партизан ја освои титулата со синоќешниот триумф од 94:82, откако на 14 април славеше како симболичен гостин на ФМП со 85:83. Во синоќешниот натпревар Самарџиски за 10 минути игра оствари ефект од 7 поени, 5 скока и по 1 блокада и асистенција.
МВП на натпреварот беше Урош Трипковиќ, кој постигна 19 поени.

Црвена звезда, во чии редови настапува македонскиот репрезентативец Перо Антиќ, загуби дома од вечниот ривал Партизан со 88:92 во меч од 5. коло во Првата лига на Србија. Антиќ одигра 19 минути за Црвена звезда, постигна 5 поени, “зачинети“ со 5 скокови.

ФМП Железник на Предраг Самарџиски го совлада тимто на Војводина на домашен терен со 82:63. За 21 минути во игра Самарџиски постигна 14 поени (беше втор стрелец во редовите на својот тим), а имаше и 6 скокови, 2 блокади и 1 украдена топка.

ФМП има 9 бодови и го дели 2. место на табелата со Партизан, со 1 бод заостанување зад лидерот Хемофарм. Црвена звезда има 7 бодови и го дели 4. место со Војводина.:je::je:

Без Дробњак,Камингс,Кецман,Богданович и Перович ништо не правиме следнава сезона

BC Igokea PARTIZAN новото име на Партизан!
4height.gif

70-71 за Панатинаикос во моментов ајде Партизане...Напред!

ДА ПОБЕДИМЕ! оооо Партизанеее волимо теее срцеее сиии где ти да играш ту су твој гробари...

Znae nekoj kako zavrsi Split-Partizan...Ne im odese vo prvata cetvrtina na crno-belite....

Znae nekoj kako zavrsi Split-Partizan...Ne im odese vo prvata cetvrtina na crno-belite....
Split 69 - Partizan 84
Da tocno Partizan loso ja pocna prtava cetvtina , za potoa da se osvestat i vo poluvreme da vlezat so eden razlika za Partizan.. Posle sekoja minuta se zgolemuvase prednosta i zavrsi so edna od najgolemite pobedi ovaa sezona vo nlb adriatik ligata...

Пек Мен или Никола Пекович,пак имал феноменална партија со 33 постигнати поени..

НИКОЛА ПЕКОВИЧ - моментално еден од најдобрите центри во Европа, јас ја гледав на ХРТ и хрватскиот коментатор многу го фалеше(оправдано)
и Величкович добро затвораше во рекетот, а кај сплит одличен беше Марлон Гарнет
голем поздрав до сите ГРОБАРИ-МКД

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom