Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

• Креатор на темата Креатор на темата osamenka
  • Време на започнување Време на започнување
штом му простуваш може да се толкува дека и ласка тоа што муж и е добар и за други, то ест достапен и за други.
Мене да ме превари жената ќе ја исфрлам на улица одма, нека си иде кај нејзините.

штом му простуваш може да се толкува дека и ласка тоа што муж и е добар и за други, то ест достапен и за други.
Мене да ме превари жената ќе ја исфрлам на улица одма, нека си иде кај нејзините.
ама многу си во право
првиот пат кога ќе те изневери, таа е крива, вториот пат кога ќе те изневери ти се крив оти си останал со неа и си и дал втора шанса за неверство, па ти пак прости и ако ти е пои ќејф:toe:

To dali jas imam karakter ili ne to ne mozis ti da znajs.... Ima mn jak karakter,,, ali jas voopsto ne se trudam da se vozdrzam pred iskusenieto... jas sakam vrska.... sakam i avanturi... dali jas treba da bidam ili ne vo vrska sepak to e moj zivot.. Go sakam deckoto i go varam i super mi e ne se osekaam voopsto grzno... A i nema zosto ne e ni prv ni posleden... Ljubov... ne e se ni do ljubovta... Rekov ednas za mazena i verna ke bidam cel ziv.... Zaso da ne go ziveam to so sea mi go nalaga zivotot i godinite... ako sea ne go pominis ova, koga drug pat... koa ke bides vo brak... to e veke pogresno...
Ne znam zaso tolku se lutis koa ova e moe mislenje... Znam da sakam... Znam da lazam... A i na kraj kraeva kako i so kazaja site varanjeto e ako te fatat! Ako ne kako mene ke bidis SVETICAAAAA!

A i pomirise so to deka na sekoj mu treba neso povozbudlivo... Nemozis ni ti sekogas da mu bidis privlecna na deckoti... daleku od toa site drugi sekogas ke izgledaat bolje od tebe... pa i kolku i da spusta dzvezdi deka ti si edistvenata,,,, pfff kako da ne.... ne e toa tipicen makedonski mentalitet....

Па кога си во врска со некого треба да си искрен со него и да имаш доверба.

А зошто тогаш си во врска???:tapp::tapp::tapp:
Ако нешто друго што е ново,ти е поинтересно,тогаш прекини ја врската и барај го тоа што ти е убаво.
Не треба да бидеш во врска за да повредиш некого,да си поиграш со нечиви чувства и слично.
btw не заборавај дека тркалото се врти и некогаш и ти ќе бидеш повредена и изневерена.Тогаш убаво ќе ти биде?
Убаво ли ќе се чувствуваш,додека мислиш дека си во врска со некој,а тој те изневерува на сите страни?

Зарем оние кои не изневеруваат,не живеат?:nesvest:
Животот можеш да го живееш секој ден,да се радуваш на убавите нешта што ти ги пружа,да сакаш вистински и искрено,а не' да изневеруваш и да мислиш дека тоа е "живот".

Zaso da ja prekinam vrskata koa nekam... toa veke ne e interesno... za mene skrienoto e vozbudnlo i nedozvolenoto a ne javnoto:):pos2:

Pa neka me laze jas nema ni da se potrudam da doznaam dali me vara ili ne... zosto koa ne znam se mi e ramnopravno... i nemoj da velis deka trkaloto se vrti.... dosta veke site so too trkalo daj izmislete druga pogovoorka... Ako sama ne si go svrtis trkalotoo Nikoj nema da to go svrti... Ako zive
js svoj zivot, i ako se drzis do tvojot karakter nikoj nema da te zgazi... pa i primer da me izvara... kako bi mi bolo mene me prasvas,,,, normalno zaso i jas varam.....:pos2: TOA E TAJNATA NA ZIVOTOT:baeh:

Za mene se odnesuva ova?

Уживајте

Прво, околу терминот "изневерување", не ми се допаѓа. Изневерување е лошо нешто, па не ми се совпаѓа баш со имањето без-обврски one-night секс со некоја што те запалила и се наместила :) Ама ај ќе зборуваме за "изневерување" во тој смисол, за да се разбереме полесно.

На времето имав една теорија која им ја кажував на девојките, посебно на тие што беа изневерени:

Има 3 типа на мажи:

- Што не изневеруваат. Причината зошто не изневеруваат е едноставна: не можат - немаат прилика, никоја не ги сака, едвај ја нашле и таа со која што се. :toe:
- Изневеруваат и ги фаќаат. Според мене, најлошиот тип. Не го бива. Не е доволно маж, коа веќе си го праи кејфот, барем да ја заштити девојката. Со неа си има обврски, таа му е најдобра другарка, со неа поминува многу време, и ако има мерак да плесне нешто на страна, него проблем, не и на девојката, често ќе биде повредена, па ќе треба да му простува итн итн. :nenene:
- Изневеруваат и не ги фаќаат. Д Бест :). Факт е дека на сите мажи им се сака на страна нешто ново или туѓо. Ама биди маж среди ко што треба да нема никакви последици. Плус ако имаш добри прилики за да стекнеш некое ново искуство на страна, те бива, бравос :) :zver:

Знам дека ова е генерализација, има многу исклучоци, ама сепак, мене ми се свиѓа теоријата.

Е сеа може да има коментари "абе кад тад ќе те фатат, не може да не те фатат" и сл. Јас сум доказ дека ако пазиш убаво, нема да те фатат. Нормално и ако не претеруваш. Мислам дека е потешко а живееш со својата девојка, тогаш да мрдаш на страна, ама јас досега не сум живеел па не знам.

Што е најинтересно, сум имал барем две супер девојки, на кои ова им било комплетно јасно! Знаат што е машко, полигамец по природа! И си кажале, ако плеснеш нешто, боље да не те фатам. Ако те фатам, ќе си трпиш пекол едно месец дена, али ќе ти простам после, нормално. А и девојките што биле со мене, знаеле дека вака размислувам.

Јас би отворил тема tips and tricks, каде може да се разменуваат искуства и да бидеме повеќето од третиот тип! :)

To dali jas imam karakter ili ne to ne mozis ti da znajs.... Ima mn jak karakter,,, ali jas voopsto ne se trudam da se vozdrzam pred iskusenieto... jas sakam vrska.... sakam i avanturi... dali jas treba da bidam ili ne vo vrska sepak to e moj zivot.. Go sakam deckoto i go varam i super mi e ne se osekaam voopsto grzno... A i nema zosto ne e ni prv ni posleden... Ljubov... ne e se ni do ljubovta... Rekov ednas za mazena i verna ke bidam cel ziv.... Zaso da ne go ziveam to so sea mi go nalaga zivotot i godinite... ako sea ne go pominis ova, koga drug pat... koa ke bides vo brak... to e veke pogresno...
Ne znam zaso tolku se lutis koa ova e moe mislenje... Znam da sakam... Znam da lazam... A i na kraj kraeva kako i so kazaja site varanjeto e ako te fatat! Ako ne kako mene ke bidis SVETICAAAAA!

A i pomirise so to deka na sekoj mu treba neso povozbudlivo... Nemozis ni ti sekogas da mu bidis privlecna na deckoti... daleku od toa site drugi sekogas ke izgledaat bolje od tebe... pa i kolku i da spusta dzvezdi deka ti si edistvenata,,,, pfff kako da ne.... ne e toa tipicen makedonski mentalitet....

Zaso da ja prekinam vrskata koa nekam... toa veke ne e interesno... za mene skrienoto e vozbudnlo i nedozvolenoto a ne javnoto:):pos2:

Pa neka me laze jas nema ni da se potrudam da doznaam dali me vara ili ne... zosto koa ne znam se mi e ramnopravno... i nemoj da velis deka trkaloto se vrti.... dosta veke site so too trkalo daj izmislete druga pogovoorka... Ako sama ne si go svrtis trkalotoo Nikoj nema da to go svrti... Ako zive
js svoj zivot, i ako se drzis do tvojot karakter nikoj nema da te zgazi... pa i primer da me izvara... kako bi mi bolo mene me prasvas,,,, normalno zaso i jas varam.....:pos2:

:pos::pos::pos:
Па тоа значи дека уживаш да живееш во ЛАГИ,а забораваш дека се се дознава порано или подоцна:helou:
Како и да е,среќно во ЛАЖНИОТ ЖИВОТ и ЛАЖНАТА ЉУБОВ:smir:
И не заборавај(бидејќи викаш да престанеме со:тркалото се врти,а тоа е ВИСТИНА) ОД КОЛ НА КОЛ,КОЛОТ ВО ...
Ама сепак ти си знаеш најубаво.

ova bad girl e sffarno losa ne ja biva, mislim ne e navreda da ja vikas ko so sama se vika, pazi eden den ke bidi majka i poso decata treba da gi slusat roditelite ubavo ke gi uci, ako do toas ne i doe um, ama ako ne otvori oci, ke i gi otvorat!

Прво, околу терминот "изневерување", не ми се допаѓа. Изневерување е лошо нешто, па не ми се совпаѓа баш со имањето без-обврски one-night секс со некоја што те запалила и се наместила :) Ама ај ќе зборуваме за "изневерување" во тој смисол, за да се разбереме полесно.

На времето имав една теорија која им ја кажував на девојките, посебно на тие што беа изневерени:

Има 3 типа на мажи:

- Што не изневеруваат. Причината зошто не изневеруваат е едноставна: не можат - немаат прилика, никоја не ги сака, едвај ја нашле и таа со која што се. :toe:
- Изневеруваат и ги фаќаат. Според мене, најлошиот тип. Не го бива. Не е доволно маж, коа веќе си го праи кејфот, барем да ја заштити девојката. Со неа си има обврски, таа му е најдобра другарка, со неа поминува многу време, и ако има мерак да плесне нешто на страна, него проблем, не и на девојката, често ќе биде повредена, па ќе треба да му простува итн итн. :nenene:
- Изневеруваат и не ги фаќаат. Д Бест :). Факт е дека на сите мажи им се сака на страна нешто ново или туѓо. Ама биди маж среди ко што треба да нема никакви последици. Плус ако имаш добри прилики за да стекнеш некое ново искуство на страна, те бива, бравос :) :zver:

Знам дека ова е генерализација, има многу исклучоци, ама сепак, мене ми се свиѓа теоријата.

Е сеа може да има коментари "абе кад тад ќе те фатат, не може да не те фатат" и сл. Јас сум доказ дека ако пазиш убаво, нема да те фатат. Нормално и ако не претеруваш. Мислам дека е потешко а живееш со својата девојка, тогаш да мрдаш на страна, ама јас досега не сум живеел па не знам.

Што е најинтересно, сум имал барем две супер девојки, на кои ова им било комплетно јасно! Знаат што е машко, полигамец по природа! И си кажале, ако плеснеш нешто, боље да не те фатам. Ако те фатам, ќе си трпиш пекол едно месец дена, али ќе ти простам после, нормално. А и девојките што биле со мене, знаеле дека вака размислувам.

Јас би отворил тема tips and tricks, каде може да се разменуваат искуства и да бидеме повеќето од третиот тип! :)

О , боже.

А ако имам прилика , има можност , има особи кој сакаат , а јас неќам?

Ми се темни од вакви прошовинистички мислења , како тоа ние машките да сме створени само да изневеруваме, неможеме да истрпиме моногамна врска . Не си во право , далеку од тоа си . Машкото ако сака, нема да изневери.

Најди ми логична причина за да изневеруваш ?
„Ми се може па ќе изневерувам?“ - селска излитена реченица.
„Па да стекнам различни сексуални искуства“- сексуалните искуства се зголемуваат со имање на ист сексуален партнер подолг период .

Друго?

poleka... :)

А ако имам прилика , има можност , има особи кој сакаат , а јас неќам?
Реков, има многу исклучоци, очигледно ти си еден од нив.

„Ми се може па ќе изневерувам?“ - селска излитена реченица.
Ова нигде не го пишува во постот, лошо си укапирал. Чисто, за да изневериш, треба да имаш прилика, а не “ќе изневериш само затоа што можеш, а иначе не ти се изневеруе”. Глупости. А ако си у врска, немаш прилика за нешто на страна, а ти цело време го проаѓаш барајќи прилика (наместо на тацна да ти дојде), ондак не е у реду нешто со тебе. Боље иди кај девојка ти и уживај.

„Па да стекнам различни сексуални искуства“- сексуалните искуства се зголемуваат со имање на ист сексуален партнер подолг период .
Апсолутно се слагам дека со ист сексуален партнер подолго време, може да се испробаат различни работи во сексот. Но не можеш да викаш дека со нови девојки нема да стекнеш нови искуства, ова не вреди ни да се елаборира.

Прашањето би требало да гласи “Најди ми логична причина зашто ако ти улета некоја згодна девојка со нагласена намера да провери ‘што може да направите еден за друг на сексуално поле’ (бре ама сум културен)”, да и речеш извини јака си, топ си, ама неќам бе неќам, за инат! :pos2:

Уверен сум дека се согласуваат повеќето со мене. Нормално, условите од горе да се задоволат. Памет у глава!!!

мразам изневерување ако ми се свиѓаат повеќе машки нема да се впуштам во врска ќе флертувам кога сакам и со кого сакам но во врска ако ме изневери партнерот никако не би простила од никаква причина просто ако ме сака нема да ме изневери

Кој е изигран?

Што кога се мувате/имате секс со момче или девојка која е веќе во врска? Вие знаете за тој/таа другата но продолжувате со аферата затоа што ете може ви е убаво,може и сте се заљубиле па мислите подобро некако да го/ја имам одколку воопшто да не сум со него/неа.
Според некое мое гледиште во случајов може( а и не мора) да има две повредени субјекти- мувачкиот субјект кој е на некој начин доброволно искористен и секако рогоносецот.
Е сега, кај мене се јавуваат неколку прашања.
Зошто да се изневери? Нешто му недостига на партнерот со кој сте во врска? Задоволување на его, пополнување време?
Зошто да се биде изневерувачкиот субјект? Дали тоа не е на некој начин потценување на својата личност? Зар не сте доволно добри да ја играте главната улога?
И за крај, што е со оној кој е изневерен? Тој е оној кој е најповреден во целокупната ситуација? Една познајничка ми рече пред некој ден:
-Ако ме изневерува со чутената, дури и јас да не знам, исто како да не ме изневерува, важно мене ме води за рака низ градов. Секако девојките со кои ме изневерува не можат да бидат поштени дами тие се да си го напрај кевот, тие се глупачките во случајот.
После муабетов јас бев...Oh my god:nesvest: Пa, што мислите?

Изневерување,кој,кого,на кого се тоа е една каша.Споено.

Некогаш мислам дека изневерувањето е слабост од партнерот кој изневерува, некогаш мислам дека е неопходно, а некогаш мислам дека е озбилен престап. Навистина, не знам што да мислам..

Па нека вара дур може, кое ќе биде баба и да сака да вара никој ја нејќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom