Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
glasala neglasala, citejki te tuka i poznavajki te kakov odmazliv karakter imash-podol zadkulisen so moderatorot jove, ja glasam deka ke te izneverue mazot ti iden...garant...se kladam u toa.
Вчера си се регистрирал и ми кажуваш дека знаеш каков карактер ијам?
Во ред, се знаеме лично значи. Барем пиши ми пп да знам кој си, вака не е интересно.
Глеам дека иднина предвидуваш, минато предвидуваш..
Маж ми ќе ме изневерува, дем...
Ако треба да знам уште нешто а мојата иднина, бргу кажувај додека е време..
За Јове делов не ти го сфатив, ама ништо чудно и да си баниран член..
Ај доста беше офтопик...

:smir:

Он:
тие праат што и со кого сакаат, и повторно се заедно

Разграничувајте ги поимите ве молам:smir:
Тоа што двајцата знаат дека имаат други партнери не значи дека врската им е стабилна, туку баш напротив. Има нешто заради кое не се задоволни еден од друг па го бараат во други партнери.
Никој нема внатрешен нагон или потреба да изневерува, никој нема нагон за полигамија.
Само ме интересира како тоа не се љубоморни на другите партнери?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Тоа што двајцата знаат дека имаат други партнери не значи дека врската им е стабилна, туку баш напротив. Има нешто заради кое не се задоволни еден од друг па го бараат во други партнери.
Никој нема внатрешен нагон или потреба да изневерува, никој нема нагон за полигамија.
Само ме интересира како тоа не се љубоморни на другите партнери?

Abe, dali im e stabilna ili ne vrskata e diskutabilno. Fakt e deka brakot znaci dozivotno nesto i vo prasanje se mozebi 50-60 godini. E deka vo 50 godini nema da posakas da imas seks so drug e cisto idealiziranje. Prirodno e da ti se dopagjaat, pa i seksualno i drugi lugje osven onoj so koj si. Rabotata e sto tie odlucile da go sprovedat toa na delo i toa bez lazenje i krienje. Spored mene toa e milion pati po cesno od ona tipicnoto, ebi ama da ne te doznaat, sto e mnogu cesta pojava vo svetot.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Abe, dali im e stabilna ili ne vrskata e diskutabilno. Fakt e deka brakot znaci dozivotno nesto i vo prasanje se mozebi 50-60 godini. E deka vo 50 godini nema da posakas da imas seks so drug e cisto idealiziranje. Prirodno e da ti se dopagjaat, pa i seksualno i drugi lugje osven onoj so koj si. Rabotata e sto tie odlucile da go sprovedat toa na delo i toa bez lazenje i krienje. Spored mene toa e milion pati po cesno od ona tipicnoto, ebi ama da ne te doznaat, sto e mnogu cesta pojava vo svetot.
Ако веќе знаеш дека си склон/а кон изневерување, тогаш воопшто не стапувај во брак. Ако веќе сакаш дете, има сурогат мајки/банки за сперма...
Даваш завет дека ќе бидеш верен, а не можеш да го испочитуваш тоа?
Воопшто не давај завет. Замисли еден ден децата да им дознаат дека мама и тато имаат многу други пријатели/ки..
Ќе ги воспитуваат на полигамија, што пак не е баш океј.
Како и да е, нивни избор, не ги осудувам.
АКо не друго, барем се свесни дека не се верни еден на друг.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
pa ako znae ne e interesno, ko so rece edna. Neka doznae ama posle pointeresno e.И вие па, послатко е кога е забрането, така не е интересно

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ако веќе знаеш дека си склон/а кон изневерување, тогаш воопшто не стапувај во брак. Ако веќе сакаш дете, има сурогат мајки/банки за сперма...
Даваш завет дека ќе бидеш верен, а не можеш да го испочитуваш тоа?
Воопшто не давај завет. Замисли еден ден децата да им дознаат дека мама и тато имаат многу други пријатели/ки..
Ќе ги воспитуваат на полигамија, што пак не е баш океј.
Како и да е, нивни избор, не ги осудувам.
АКо не друго, барем се свесни дека не се верни еден на друг.

Cekaj, cekaj. Tie bas si se verni na vetuvanjeto. Si vetile deka imaat sloboda da se seksaat so drugi.

Ne se verni na vetuvanjeto, onie koi vetuvaat deka nema da se seksaat so drugi i sepak go pravat toa zad grb na partnerot. Kako tie gi vospituvaat svoite deca? Deka vo red e da se seksas so drug samo da ne te doznae bracniot drugar? :) Pa nikoj ne zboruva za svoite seksualni iskustva so sopstvenite deca :)) Duri i tie sto se 100% verni i se dupat samo vo misionerska, nema da gi isposednat decata na masa i da im kazat sto i kako pravele snosti :)

Jas ne bi mozela da bidam vo takva vrska, posto ne znam kako bi se nosela so posledicite, t.e. ne sum sigurna deka nema da mi izbie osiguracot nekoj den i da oteram se u p.m. No iskreno im se voodusevuvam na lugje koi toa go mozat.

pa ako znae ne e interesno, ko so rece edna. Neka doznae ama posle pointeresno e.И вие па, послатко е кога е забрането, така не е интересно

A pa najinteresno e koga ke te doznae nekoj koj e sklon na nasilstvo, pa ke te upuka na lice mesto.. onaka, za da umres srekjen, eban! :)))

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
pa ispaga da se ebe so drug pred nego a on da drka.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Лесно е да изневериш тука во скопје особено ама во помалите места е потешко, се се дознава:smir:
Затоа Скопје за викенд е преполно со луѓе од помалите места,а кога ќе си се вратат дома секако дека се "невини" или "не" ги изневериле своите партнери :pos::pos:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Во брак има многу изневерувања. Значи познавам многу парови што се изневеруваат меѓусебно и не ми е ништо ново тоа.И тоа луѓе кои се доста години во брак. Барем овие си кажале дека ке се изневеруваат, другите кријат. :pos:

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Ako se razbirash od forumo mozish i godinite da mi gi vidish :) ama mislam deka nema vrska godinite vo muabeto .. ili ima ?
ok, ne go svakaj prasanjeto detalno, zborot mi bese deka mora da si mnogu mala za taka da razmisluvas...btw se razbira deka ima, kolku si postar imas tolku pogolemo iskustvo i znaenje, so toa i mozes mnogu poveke da pisuvas na vakvi temi, ali kaj tebe nekako .....:helou:

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
ok, ne go svakaj prasanjeto detalno, zborot mi bese deka mora da si mnogu mala za taka da razmisluvas...btw se razbira deka ima, kolku si postar imas tolku pogolemo iskustvo i znaenje, so toa i mozes mnogu poveke da pisuvas na vakvi temi, ali kaj tebe nekako .....:helou:
Kaj mene nekako ? :) Deka ne mislam ko tebe i mora da sum mala i mora da sum budala ili ? :) znachi ako imam podrugo mislenje od site sho se "stari" znachi deka ne sum imala pamet ? :) Veruj deka imam izkustvo ich da ne se sekirash .. i godinite gi imam so mene .. ne sum mala :)

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Kaj mene nekako ? :) Deka ne mislam ko tebe i mora da sum mala i mora da sum budala ili ? :) znachi ako imam podrugo mislenje od site sho se "stari" znachi deka ne sum imala pamet ? :) Veruj deka imam izkustvo ich da ne se sekirash .. i godinite gi imam so mene .. ne sum mala :)
Lele sndraa..mnogu daleku otidovme bre...aj dosta kraj na rasravijata...
inaku ti ne svana sto mi bese zborot vo ni eden od postovite, ili mozebi ne bev dovolno precizna za da i dolovam tocno sto sakav da kazam, ali sve edno...
za toa deka imas razlicno mislenje, toa naprotiv mi se dopagja, sakam debati...ali so granica...zatoa kraj na ovaa...
pozz, bez ljutezi i zamerki, ne mi bese toa namerata...:smir:

Член од
13 мај 2009
Мислења
126
Поени од реакции
3
Ne e ubavo da varas , ja na site sum im vikal deka ke gi varam ako imam prilika dobra ama nema da gi ostavam radi toa i nema nikad da se doznae , mislele valjda se zezam .

Edna ja varav nekolku pati ama taa me tormozese no se na se ne e ubavo .

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Ne e ubavo da varas , ja na site sum im vikal deka ke gi varam ako imam prilika dobra ama nema da gi ostavam radi toa i nema nikad da se doznae , mislele valjda se zezam .

Edna ja varav nekolku pati ama taa me tormozese no se na se ne e ubavo .
брат варање е ако те фатат :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom