Природен изглед

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Природен изглед, ново правило за убавина!

Природен, опуштен и здрав изглед е новото правило за убавина кое доаѓа од шоу-бизнисот.

Не морате да поминувате саати и да оставате грдни пари во козметичките салони за редовно боење на косата и маникирање, бидејќи можете да изгледате привлечно и секси и без сите тие заморни и крути правила за успех.

Доволно е само да ја погледнете разбушавената фризура на Кејт Мос, Камерон Дијаз или Дру Баримур, облечени во креациите на Диор или Шанел, како шетаат "ноншалантно" по црвените теписи и заносливо се смешкаат.

Тие секогаш ја оставаат својата коса слободно да паѓа со лежерни валови и не се обидуваат да ја фризираат или вкочанат со лак.

Доволно е да нанесете малку крема или гел на измиена коса и потоа се што треба да направите е да ја исушите истата - советува Harry Josh, стилист на познати личности. Правило за природен изглед се однесува и на деталите како што се на пример ноктите.

Долги, маникирани нокти изгледаат одлично, но за тој раскош е потребно многу одржување.

Значи помалку шминка.:star:

normalno deka prirodno e poubavo...dovolno e shminka kolku da ti se zakrijat nedostatocite na kozhata. a za drugo ne ni ti treba mnogu. sekogash poubavo e devojche so pomalku shminka otkolku nekoja ko klovn shto e

Пред 10 дена е отворена темава а само 3 женски пишале. Значи многу мал број на девојки се согласуваат со тоа. Природно бе слатка сестро, тоа поштујем. Ако те сакам, те сакам поради таа којашто си, а не поради 2-3 кила шминка на лицето.

Да, природното е поубо. И дечкото ми рече дека сум поуба ко ќе не сум нашминкана :)

Мислам тоа шминкање одвреме наврме ради промена инаку мене сите ми се најубави кога се ненашминкани не знам за другите ама мене така женските многу повеќе ми се допаѓаат дефинитивно.

Можеби природниот изглед е најубав, т.е стои секаде така дека природно си е природно и најубаво, али јас се повеќе сум убедена во спротивното - вештачко си е вештачко, и ќе те напраи 10 пати поубав од она што си.
Денес сите се фарбаат, шминкаат, фенираат, депилираат и милион др работи, што значи ако видиме убаво - денес нема 100% природна девојка/жена. Сите имаат најмалку 2 вештачки работи на нив:icon_lol:

Јас па никогаш не правам тешки фризури или не го масакрирам лицето со тони шминка ... така да сум за тоа дека природното е најубаво и треба да е секогаш во мода и да е стандардно правило за убавина, освен нормално посебни моменти кога може и доликува малку повеќе вештачење.:star: :kajg:

TACNOOOO prirodnooo,a i site muski koga ke gi prasas istoto ke ti go kazat i site se mrstat koga ke vidat malku povekje sminka na zenskoto lice.Zenata e najubava koga ke stane od spienje zimi se!

Od sekogas sum skal zenski so priroden izgled a ne onie kaj koi lice ne mozes da im vidis od sminka,pa na toplo ke im se razlee i na nisto ne licat

se ceni prirodnata ubavina... mislam ako nekoj te saka ke te saka radi PRIRODNATA ubavina a ne radi tie tri kila sminka na tebe so gi nosis... zatoa je bas i ne se zamaram mnogu ako neam staeno 2kila sminka na mene

Ma, сто пати поубаво ми е природно отколку со 2 кила шминка, пудра, кармин и.т.н

Шминкањето е вештина, да знаеш да се нашминкаш а да делуваш природно. Шминката има функција да го нагласи тоа што е природно убаво кај секоја жена. На пример, ако некоја има убави очи треба да стави шминка за да го нагласи окото, а НЕ шминката на окото. Ефектот треба да биде природен. Во спротивно, премногу шминка го привлекува вниманието врз шминката, а не врз лицето, и во тој случај убавата девојка ќе изглеа ружна, а ружната уште поружна.
Значи - помалку шминка и наласување на вистинските места.:star:

Колку пати имам употребено шминка на мене,можам на прсти да избројам...Сакам природен изглед,нежни шминки,проблемот е во тоа што сум алергична на секој вид шминка,или пак не сум навикната,така да секогаш имам природен изглед.
Не ми се интересни девојките агресивно,непроефесионално нашминкани,зборувам за оние што едноставно не знаат како да користат шминка.Ми се допаѓа природна шминка,светли тонови,малку маскара,сјај за усни...
За косата исто така,природната боја изгледа поздраво и понегувано.

Па природен изглед поубаво е Да ама до некои граници и значи ако природно е поубаво луѓето не треба да се депилираат,фенираат
мислам не до екстремности али поубаво е се разбира лицето без 2 тони шминка :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom