„Поинаква“ матурска вечер: Дајте идеја!

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Ja lani matuirav vikav deka ne e nesto posebno ama ipak e mnogu jako koga ke se pozdravis so profesorite za posleden pat(ja bev na polaganje i gi gledav celo leto) ama nema vrska ke vidis nekoe devojce sto bilo grdo ko gjavol odenas se sredilo ko princeza ,decko( ko mene) sto celo skoluvanje go projde vo treneerki i dukser go gledas se oblekol ko kelner so sako kako i da e ne e kako bilo koja nokj ima poseben sarm posto e samo ednas

"American Pie" глеј ги сите делови освен четвртиот и ке ти текне нешто ти гарантирам !

Abe ne si mozime so amerikancite, tamu ima provod ehe, zurka na poseben nacin amerika si e amerika balkan si e balkan :)

Ни кажаа во школо дека на нашата матурска ќе се бирало Кралица на вечерта, Крал на вечерта, Најдобри танчери на вечерта и не знам уште што... Факинг американизација, еба*е.

PSYtisfaction напиша:
Ни кажаа во школо дека на нашата матурска ќе се бирало Кралица на вечерта, Крал на вечерта, Најдобри танчери на вечерта и не знам уште што... Факинг американизација, еба*е.
Вистина е ова? И јас слушнав гласини, ама мислев дека некој ме ремети.:nesum:

Чија беше идејата за ова? Ќе се прави клада сред Орце....осеќам...

Свадба без невеста или без зет т.е. матурската што се праи по кафани и дома е промашена инвестиција, што славиме тогаш дека сме завршиле средно чистачко? Мојот план кој ќе се оствари зашто се е договорено е од кај мене дома до континентал да идеме со коњска кола и трубачи на неа, зашто оноа клишено со јаки коли или незнам што ми е безвезе

Najgolemiot paradoks u sevo ova e so site kao se bunat i nikoj ne e za svadbarska matura , a sepak site ke se potepaat da izberat nekoja selska kafana so muzika na bravo bend i pevajka a la Ceca! na primer koa u karev im rekle da biraat megu hotel i Hard rock kao opcija da slavat, ne sakale vo hard rock zatoa sto demek posle toa sigurno ke idele vo Process! WTF??? I koga se zborelo dali da se vika rock bend ili ne znam nekoj selski kafanski, go odbrale vtoriov zasto e poeftin! I sto togas.. so nasive balkanci niso ne se prai! Takov e mentalniot sklop, maturata e vulgarizirana svadba! T.e. goli tetkici, smesni odela, mnogu eftin alkohol i turbo uveliko!
Jas koa bi birala, bi odbrala nekoe lokalce pogolemo, pa i restoran so dobar bend koj ke sviri neso izmegu pop, pop rock, retro...site se zurkaat na toa!
Ili ekskurzija, pa u nekoja diskoteka ke se izurkaat za posleden pat site zaedno! :helou:

Скулгрл напиша:
Вистина е ова? И јас слушнав гласини, ама мислев дека некој ме ремети.:nesum:

Чија беше идејата за ова? Ќе се прави клада сред Орце....осеќам...
Не знам чија била идејата, ама така им кажалe на совет на претседателите на класовите. Биваше ли волку да бидат дебилни. Претпоставувам на учениците била идејата... Исто како на времето кога беа популарни "Rebelde Way" и цело школо се запали да носиме униформи. :icon_roll Така и сега, ќе ги имитираме ”американ тинејџ„ филмовите... Глупости. sholja:

Ми се крева коса и ми се превртуваат цревата од поимот МАТУРА, секоја год е тоа па тоа...па и рака на срце не може нешто многу да се смени...за вечерта конкретно една група од класот сакаме да земеме автобус и со него да дојдеме до палас, ама поголемата група од клас, само мрчи и не гледаат ко магариња во шарена врата...леелеее во автобус ке се возеле, глупости!
За славење надвор не ми се свиѓа идејата...сакам тука да се слави...и после палас да се продолжи некаде.

Отприлика тоа, ке видиме што ке искочи...лелеее уште 2месецииии:(

и никој не даде предлог што да промениме...

Незнам зошто толку се потресувате за матурава.Ја уопште не ни и давам некое значење ама за тоа сите другари и другарки и моиве дома едвај чекаат да дојде таа вечер.Пред минатиов викенд бев у Грција,седев таму 3 дена и кога на мама и текна да сме купувале костим за матурската демек имало попуст па ајде усте еден ден ме гњавеа.Им викам на стариве дека несакам по ресторани да ми ги собираат родниниве што 70% не ме познаваат на улица,они демек син единец,воа ноа.На другарице им викам да најдеме трактор да одиме вечерта така,они немало грешка,со лимузина ќе сме оделе.Партнерка имам,али и ако немав можеби уште поубаво ќе си поминам.

Остајте тие глупости,не сакам да се замарам...само една работа од поискусните-Да пијам пред да отидам таму,или па таму кога ќе си стасам??И дали да се очекува секс вечерта или сите ќе бидат испопалени за да отидат ваму-наму??

Ич, сеедно ми е. Екскурзија или прослава, ќе има забава. Додуша, нејќам екскурзија надвор од земјава, кој ќе ваде пасош бре?:) Неспособен е тој во џандармеријата, ќе ми помине матурската дури чекам ред за да ме слика:)

maturska vecer po pigami toa ke bide hit ili po tanga maska i zenska ova bomba

ние во охрид гимназија на 21 мај најверојатно ќе прајме али тешко да се најт хотел шо ќе не примит зш тие шо праеја минативе години сега се реновирани а матурска вечер е нешто на црна листа бидејќи се крши,се прават 300 глупости...
јас не знам што би се променило да би било поубаво...мислам дека најдобро ќе е владава да направи една акција како што таа најдобро си знае за фри екскурзија за матурантиве...
пат околу светот за летово шо следвит...
поубав провод...здравје....:vozbud::pos2:

Имаше кај нас (во Струмица СОУ: „Димитар Влахов“) предлог за екскурзија ама повеќето не го прифаќаат зашто животна желба им е да ги видат луѓето со фустаните на центар и после цела недела да зборуваат колку тие биле убави. :tapp:

А веројатно и нашата ќе биде на 20 или 21 мај, локацијата се` уште не е конечна имаше некои предлози.
Како и да е не ми се допаѓа матурска вечер како бал или свадба без невеста. Очигледно нема ништо да се промени затоа што има многу заостанати размислувања барем во последниве неколку години. И ќе кршиме чаши на српско и ќе скокаме по столови и маси. :pljas:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom