Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Ми умре мачето :( Дојде денот и да скокне од прозор...
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
R.I.P. Marko ♥

--- надополнето ---

Зоштооооооооооооо???? Дали е бе можнооооооооооооо :cry: :cry: :cry:

Можно е, кога ги оставате на прозори од згради, колку и да е мачка и колку и да е снаодлива, љубопитни суштества се и знаат да се повредат. Друг пат, со повеќе претпазливост.

Најтешко ми е кога татко ми мора да фрли 2-3 од мачилото. Обично задржувам по две за кои до сега за среќа се наоѓаат кандидати да ги вдомат.

Па оставете ги мачињата да ги дои мачката брем до 1 месец што проблем ви прават па да ги фрлите? Ќе се најде некој да ги чува ако ги фрлате барем по месец дена фрлете ги нема да страдаат.

Секој ден го пазевме, и јас и сите дома... Едниот балкон секогаш беше отворен, и едно прозорче најгоре што е беше отворено... 2 метра беше високо до горе, незнам како успеал :( Ама веќе рипнал :( Неможам без него :cry:

Зверот мој уште еден трофеј вчера :vozbud:.Мада многу жал ми падна ама шта је ту је, не сум го правел јас ланецот на исхрана на животните.Природа јбг.Ама ептен жал ми падна за врапчето.На кајсијата кај мене во двор деновиве имаше врапчиња 2-3 се учеа да летаат со мајка им.И едното се спушти пониско малце и застана покрај чешмата да се напие вода изгледа или да одмори што знам, пошто вода не стигна да се напие.Рипање мачкава отпозади Тааап и му е*а матер.Го зима шпринт под тераса и додека излегов јас надвор го џвакаше више грозноооооооо.Сите вие пишувате како се галите во вашите мачиња и у соба го чувате некои, верувајте моето ке умре у соба од досада :pos2:.Звер невиден е, само скита некаде, и носи или глушец или крт или врапче некое..жаби од некаде наоѓа све му е*ам.

Сабајлево прибрав две многу малечки мачиња од улица. Ги малтретира едни дечишта. Е сега прашањето ми е следново. Бидејќи се многу мали (моја проценка е дека имаат 3-4 недели) сеуште незнаат да се хранат самите. Пробувам да им давам кравјо млеко со шприц, но безуспешно. Ве молам за било какви совети, како и со што да хранам, на какво место да ги одгледувам темно-светло сл. Многу полесно ке ми беше мајка им да ја најдев ама сега сум препуштен сам на себе. Благодарам однапред :smir:
Ти треба помош од уште некој. Ќе му отвориш муцето со сила, а друг ќе му шприца пополека од млекцето:)
Со татко ми сме го правеле тоа многу пати...

Еве неколку дена чувам мало маче кое го најдов од улица, едната задна нога му беше...сеа незнам точно дали скршена или ама куцаше ради нејзе, а сеа по неколку дена почнува да оди и на таа нога. Дали треба да го носам на ветеринар да не го боли или нешто ( не ми изгледа ко да има болки ) или да го оставам само да си заздрави ?

Зверот мој уште еден трофеј вчера :vozbud:.Мада многу жал ми падна ама шта је ту је, не сум го правел јас ланецот на исхрана на животните.Природа јбг.Ама ептен жал ми падна за врапчето.На кајсијата кај мене во двор деновиве имаше врапчиња 2-3 се учеа да летаат со мајка им.И едното се спушти пониско малце и застана покрај чешмата да се напие вода изгледа или да одмори што знам, пошто вода не стигна да се напие.Рипање мачкава отпозади Тааап и му е*а матер.Го зима шпринт под тераса и додека излегов јас надвор го џвакаше више грозноооооооо.Сите вие пишувате како се галите во вашите мачиња и у соба го чувате некои, верувајте моето ке умре у соба од досада :pos2:.Звер невиден е, само скита некаде, и носи или глушец или крт или врапче некое..жаби од некаде наоѓа све му е*ам.

За то се створени мачките, морат да тепаат пилци, гуштерици мојава и стоногалки и муви или убаво кажано се живо шо прета сака да го отепа.

Дај кажете нешто :( Ме фати депресија без мачето :cry: :cry:

Па оставете ги мачињата да ги дои мачката брем до 1 месец што проблем ви прават па да ги фрлите? Ќе се најде некој да ги чува ако ги фрлате барем по месец дена фрлете ги нема да страдаат.

Да ги оставам сите 4-5 да ги дои мачката не доаѓа предвид. Моите во тој случај ќе ја шутнат и мајката. По месец дена малите се веќе развиени маченца и тогаш ми е повеќе жал да ги фрлам прекубројните, бидејќи тогаш се веќе појаки и повеќе ќе се измачуваат. Тешко се наоѓаат кандидати за маченце. Знам, нема безболна опција кога некого го осудуваш на смрт.

--- надополнето ---

Секогаш можеш да земеш друго маче. Нели има сајтови каде се подаруваат? Доколку не ти е страв дека и ова ќе вежба скок во длабочина.
И не се пали многу на благородни и егзотични сорти. Нашите се поотпорни, што се вели пери-носи :)

Многу ми е жал за мачето :cry: Само месец ипол го чував :cry:

Земи друго зар тоа е проблем.На фејсбук побарај на страните за вдомување животни и ке најдеш мачка некоја таму и земи си некоја.Друго што би направил?

Многу ми е жал за мачето :cry: Само месец ипол го чував :cry:

Еве членот mans подарува мачиња па земи од кај него маченце.
Подарувам 4 мачиња (стари се 5 недели) чувани во домашни услови.
Телефон за контакт 070 700 525 или преку email : mihailo@mail.com

Ти у двор бе,а јас пред некој ден се враќам дома гледам на тераса нога и клун и пердуви на тераса,а пази на 6ти живеам и по олук птици брка мрднат скроз.

Lu, веќе најдов, ама па толку брзо да ми умре :cry: неможам без него :cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom