Со купувањето на месо, ја финансираме месната индустрија, а како љубители на животни воопшто не е етички да го правиме тоа. Мене воопшто не ми се допаѓа што го финансирам убивањето на животни само за мојот мачор да не биде гладен. Иако се месојадни животни, не значи дека не може да живеат поинаку. Еве и пандите кои иако припаѓаат во категоријата на месојадни животни, 99% од нивната исхрана е вегетаријанска. За правилен развој на мачките, потребно е да внесуваат таурин, витамин А и Б12 и уште некои други кои покрај во месото ги има и во вегетаријанската храна, освен тауринот кој може хемиски да се синтетизира.
Епа додека не најдам од тие вегетаријанските конзерви, да барам некои такви со минимално количество на месо. Фала за одговорот.
Тебе ај паметот што ти одлетал, ти и никогаш не си го повикала да се врати. Како прво, КАЈ СЕ ВИДЕЛО МОРЕ ЧОВЕКУ ВЕГЕТАРИЈАНСКА МАЧКА алоооо свесна си што зборуваш од вакви глупости шо читам ми иди да ги затворам сите шо чуват мачки дома. Како прво, кажи ми ти мене, дали во дивината мачките стануват хипи вегетаријанци слушат џим морисон и пасат зелена млада росна тревичка?
Ај ќе го спречиш ти “месната индустрија да коли животни“ жими таквото ќе спречиш. Храната за мачки се приготвува вака:
Како прво, се колат крави свињи овци и други животни одгледани за МЕСО.
Месото се носи во месарници.
Месарницата го продава на луѓето, за домашѓна исхрана и на РЕСТОРАНИ кафаани и угостителски објекти.
Некој порачува плескавица во кафаната и не ја дојадува цела.
Месото се собира во канта посебна за месо одделено по тип (свинско пилешко говедско итн)
Месото се продава на фабрики кои рециклираат храна и произведуваат храна за мачки.
И кажи ми ти, со едно маче никакво дома, шо планираш да го прајш вегетаријанец, КАКО ќе успееш да ги удоволиш сите потреби за месо на мачката со давање на крастајци?
Не е кокошка тоа мачка е обична шо е месојадно животно, некој работи не одат против природата. И како ќе успееш да направиш протест на фабриките, и да не ги финансираш, со НЕКУПУВАЊЕ храна за мачки???? Зар тие од тебе живеат со една конзерва од 100 денари шо ќе ја земиш три пати неделно? Од тебе ни ќе престани да работи фабриката ни ќе продолжи, ќар имат само продавниците за мачки и опрема и храна за нив.
Прво и осново:
Со купувањето на месо, ја финансираме месната индустрија, а како љубители на животни воопшто не е етички да го правиме тоа.
Како љубител на жибвотните треба ДА ЈА ПОЧИТУВАШ НИВНАТА МАЧКИНА СТРУКТУРА И ДА ГИ ХРАНИШ СО ТОА ШТО САКААТ ТИЕ А НЕ СО ТОА ШТО САКАШ ТИ!
Мене воопшто не ми се допаѓа што го финансирам убивањето на животни само за мојот мачор да не биде гладен.
Ниеден човек не убива за мачорот твој да не биде гладен. Месото кажав погоре како стигнува до храна за мачки.
И на крај краева, што кога мачорот твој ќе убие друго животно, птица, риба, глушец??
Иако се месојадни животни, не значи дека не може да живеат поинаку.
Си ги помешала брзините, МЕСОЈАДНИ значи САМО МЕСО И НИШТО ПОВЕЌЕ!!
СЕШТОЈАДНИ животни се ЧОВЕКОТ и свињата, купи си свиња и неа прави ја вегетаријанец..
Мачорот твој ако нема дома јадење ќе најди начин да добие месо.Барем ќе улови нешто.
Еве и пандите кои иако припаѓаат во категоријата на месојадни животни, 99% од нивната исхрана е вегетаријанска.
Мачорот твој не е панда. Пандите во дивината највеќе се хранат со растителна храна а 8 % од исхраната им е месо, и тоа РИБА.
За правилен развој на мачките, потребно е да внесуваат таурин, витамин А и Б12 и уште некои други кои покрај во месото ги има и во вегетаријанската храна, освен тауринот кој може хемиски да се синтетизира.
Мачоот твој не е експериментално глувче за да го храниш со некоја хемиски синтетизирана храна. Од кај знаеш дека Таурин, витамини А б12 и други глупости им се потребни?? Прочита на интернет и тоа е тоа? Преку месото внесуваат уште МИЛИОН други потребни работи а не само тој витамин.
Правилната исхрана се добива кога на животното му се дава она што му налага видот и природата да јади и то е се вика “Природна Исхрана“ или на наши Здрава храна..
Не дека ме заболе мене за мачорот твој , во моментов има еден милион мачки што умираат без јадење, и јадат од контењери, па пак се живи, има еден милион мачки мачени и труени и убивани од страна на луѓе, колку и да сакам не можам ни јас ни ти да спречиме ни да се уништуваат мачките ниту да се хранат поинаку ниту да спречиш колење и касапење животни. Животните се потреба за исхрана и тоа е тоа, како лавот денес не може да помине ако не изеде срна и антилопа, така и човекот внесува разновидна храна во организмот негов.
На крај крајот, ако сакаш сфати ако не, провери се што напиша по некоја година, дефинитивно ќе се удриш по глава и ќе посакаш да го снема напишаното.
Dont worry, be stupid