Аха тинејџер...море таков ке си остане.
Јас имав едно такво маче...подосадно нешто-амин.
Од него престанав да ги сакам мачките.
Нон-стоп мјаукаше и кога жвакав мастика,морав да му дадам,мислеше дека нешто јадам а не му давам.
Твоето маче изгледа ке биде такво,ко моето што беше.
Инаку обожавам мачки.Многу се слатки,пораснав со мачиња и планирам пак да имам,само незнам кога...
Твоево (и на погорниот млад сопственик) се класичен пример за НЕВАСПИТАНО маче
За жал, вие сте криви што имате досадни мачки и сигурно настанале од вашата немоќ да одолеете на срцка-маче погледот док јадете а оно гледа и онака испушта молежливо миауууу, па од својата порција, оп фрли му на мачето...еднаш, два пати и мачето СФАЌА дека секој пат кога јадете му следува дел од ВАШАТА порција. И ГОТОВО! Нема назад.
Ја на пример, многу мрзам кога мачка ми брои залци док јадам. Знаете, оноа кога седи од страна и го следи патот на едно залче без да трепне-па уште ако пушти глас...Моите што сум ги имала (а тоа се СИТЕ, без исклучок) и без разлика колку биле цакани, симпатични и неодоливо неодоливи сум ги учела да јадат НА ЕДНО МЕСТО, ОД ЕДНО-СОПСТВЕНО ТАЊИРЧЕ И ВО ОДРЕДЕНО ВРЕМЕ (еднаш сабајле и еднаш навечер). ВРЕМЕТО КОГА ЈАС ЈАДАМ НЕ СЕ СОВПАЃА СО ВРЕМЕТО КОГА СЕ ХРАНИ МАЧЕТО. Така да, сум си имала супер НЕдосадни мачки кои тотално незаинтересирано си дремат додека семејството руча.
Друга је прича ако оставиш САМО маче и поставена маса...
Вака јас од улица си најдов едно маченце оставено на милост и на немилост и си го земав. Го измив( целата сум изгребана) и сега е океј барем така мислам). Ептен е слатко, инаку сакам мачиња , мили се.
Еве слика од господинот Мацол( така се вика):
Затоа изгледа така ЛУТО...