Фотографии од вашиот дом - ентериери

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Еве еден агол од мојот дом, со моето сакано кученце.

Уште сме у процес на реновирање. Сакаме ѕидовите од крем/бело у дневната да ги обоиме некоја друга боја. Маж ми сака бордо, али мене ми е страв да ни ме ја затвори собата таа боја. Врз каучите сакам да ставам оние custom covers - темно кафеаво и беж, дебели вертикални риги

3zlt275.jpg

short1 напиша:
Уште сме у процес на реновирање. Сакаме ѕидовите од крем/бело у дневната да ги обоиме некоја друга боја. Маж ми сака бордо, али мене ми е страв да ни ме ја затвори собата таа боја. Врз каучите сакам да ставам оние custom covers - темно кафеаво и беж, дебели вертикални риги
имаме слична гарнитура:baeh:

Мојот стан, од почеток до денес (до троседот...).
Има уште многу за правење и доуредување (спалната, дневната освен троседот, делумно вецето)...

Слики ќе има како што ќе доаѓаат и другите работи.

http://picasaweb.google.com/d.angelovski/MyFlatFromScratch

Еве го кујничето, праено по порачка пред пола година. Не е фатено цело, ама доволно е. Над шпоретот треба да дојде аспираторот.

kujnata.jpg

Одлична комбинација. Особено ми се допаѓаат плочките.

Малку си ја заебал со ламинатната покривна плоча оти си ја прекинал над шпоретот,инаку "сума-сумарум" добро е на прв поглед,иако не би знаел дали имаш оставено доволно простор за некој од подобрите аспиратори на Faber,Nardi,Privilleg ili Piramis што одлично би се вклопиле во добриот дизајн на твоето "куњиче".

poubavi plocki ne sum videla. lele kako bi mi dosol dobar sovet za ureduvanje na dnevna soba:tv:, ama momentalno nemam fotki od stanot

detelina напиша:
poubavi plocki ne sum videla. lele kako bi mi dosol dobar sovet za ureduvanje na dnevna soba:tv:, ama momentalno nemam fotki od stanot

Трк по фотки, или уште подобро - ѕирни тука, биди вредна и добиваш совет :)

Мене ми се допаѓа кујната на Мистичниот,бидејќи делува чисто,ново и модернистичко. Башка што сум љубител на тие проѕирните елементи,супер се.

Убаво искомбинирано, супер средено. Браво :)

И така ви викам јас...со моите 16 години јас реновирам стан.
Сама.
Ама сама-сама.
Сама-сама-најсама.

Се сметаше дека само “шминка’’ ќе биди доволна...ама ко испадна - реновирање од корееееен.
Нова водоводна инсталација,нови струи,штекери,санитарија,плочки,дограма... дури и се турна еден ѕид.

Се работи за стан од 90 метри квадратни,каде по миља воља на мајка ми се турна ѕидот помеѓу гостинската и дневната со трпезаријата и се доби една трпезарија (споена со кујната) и една дневна.

И така тоа домашните мои го изорганизираа, ме викнаа мене за надзор и заминаа да акаат по светот.

Прв чекор беше исфрлување на непотребни работи.
Почев од партали до намештај.
Потоа одлепување на тапети,па водоводни поправки меѓу купатило и кујна,па новата дограма, па нови струи,штекери,трофазни вакви-такви-онакви,па стигнавме до крпење и глетовање на ѕидовите,на кое сеуште се работи во моментот.

Наредно ќе биде што во пределот каде се турна ѕидот ќе се изведи малку спуштен таван,џоа за декорација,мислам дека ќе има и неколку халогенки, и ќе се затвора една неупотреблива,нефункционална врата. Тоа све со тоа гипс-картонот.

Сликите се од почетокот на работата. За нови,од понедељак!

63lhq88.jpg

овој ѕид се турна(лево)

630wcah.jpg

:nesvest:

538jx9v.jpg

:vozbud:

п.С денес ги одбрав боите. Конечно ќе има зелена соба!!:vozbud: :pipi:

Ako bas sama...togas toa e pocituvanje...duri i nevoobicaeno...za denesni "moderni" devojki..Airlija rabota...i poleka so smetot..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom