Зошто девојките сакаат да ги молиш?

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Не се прави паметен не реков да се затвори темата само сметам дека е малку глупаво еден ист човек по сто пати една работа да ја прашува и по сто пати да го добива одговорот и пак да не му се јасни некои работи.Е за тоа треба стварно да си талент или па да немаш шо да праиш со животот па ај сега си рекол...ќе се праам на Тошо на форуми !!! :uvo:
ти колку шо знам кажа едно објаснување и како да е крај на темата готово дилемата е решена и како шо рече Get over it!во ред сори можи погрешно те сватив...

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
ти колку шо знам кажа едно објаснување и како да е крај на темата готово дилемата е решена и како шо рече Get over it!во ред сори можи погрешно те сватив...
Па затоа ти викам,не се однесуваше тоа на тебе или на некој друг да престане да пишува...се однесуваше на господичниот Алекс кој гарант пак по некое време ќе праша....ДА АМА ЗОШТО САКААТ ДА БИДАТ МОЛЕНИ ??? :wink:

`Jomero

Jomi =)
Член од
26 февруари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
8
uhh kolku e zustro ovde... =) = ) mozi i do tepacka ce dojdi nisto cudno...

A inace na devojkive i jas neznam sto mu e filmot da gi molis... go molam onaj sto stvarno vredi i go sakam i ako sum zgresil za nesto pa svesen sum za toa e togas mozi da molam a vo drugi slucaevi ne.

Pa na kraj kraeva mazite se krivi sto molat ne se zenite, ko si Glupco:kesa: moli nikoj ne te fatil za gusa da gi molis i da se sitat na tebe..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да, искуството е убава работа, само што ова е вештачки испровоцирано и непотребно. Искуство се стекнува со други работи и во поинјакви области во животот, а не да сфатиш дека треба да ја лажеш девојката за да дојдеш до неа. Принципот мене не ми се допаѓа.
Ја не реков дека ми се допаѓа таков принцип, само кажувам дека обично мораш да се изгориш неколку пати...ретко кој не се изгорел.

И верувај ми, не е само случај со девојките. Често кога човек ќе дознае дека има личност која му посветува внимание, се случува пораст на егото и му годи тоа внимание и сака тоа да продолжи. Па веројатно затоа се случува молењето.

Поентата ми е дека јас не оправдувам молење. Ниту сметам дека машко треба да моли, ниту женско да моли машко. Само сакав да кажам дека не се само машките тие што молат. Дека има и девојки кои молат и кои трчаат по машки.

Сметам дека глупаво е да се генерализира.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@ANNABEL
-a be ti kako najintelegentna i najiskusna da si na forumov.imas li pretstava kolku toa sto ti go iznesuvas kako zaklucok e prosto,i prepolno so dupki i NELOGICNO.ti mislis deka ke me zadovolis mene so eden detski odgovor,koj spored mene e NECELOSEN,i toa najblago receno,so toj odgovor mozes da zamackuvas oci na tvoi vrsnici,a ne na mene..i ne si samo ti na forumov,i ne e postavena temava samo za tebe.svati go veke ednas toa,ima mnogu,mnogu,mnogu koi se postari i poiskusni od tebe.

Ја не реков дека ми се допаѓа таков принцип, само кажувам дека обично мораш да се изгориш неколку пати...ретко кој не се изгорел.

И верувај ми, не е само случај со девојките. Често кога човек ќе дознае дека има личност која му посветува внимание, се случува пораст на егото и му годи тоа внимание и сака тоа да продолжи. Па веројатно затоа се случува молењето.

Поентата ми е дека јас не оправдувам молење. Ниту сметам дека машко треба да моли, ниту женско да моли машко. Само сакав да кажам дека не се само машките тие што молат. Дека има и девојки кои молат и кои трчаат по машки.

Сметам дека глупаво е да се генерализира.
pa normalno e deka ima i takvi maski i takvi zenski.ama malku kako da preteruvas so toa osuduvanje za generaliziranje na temive.znaeme deka SE E RELATIVNO,ama ako se sveduva se ili na individualnost ili na generaliziranje,znaci li toa deka nema nikakva razlika pomegu maskite i zenskite,tuku deka se e individualno?zatoa sto vo sprotivno e generaliziranje(spored tebe)?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Па јас тоа цело време го зборам....наместо да им оставиш место и на другите ти нон стоп на сите одиш контра...еве јас повеќе не пишувам тука зашто си го дадов мојот одговор погоре...а тоа што тебе не те задоволува истиот ете може некој поискусен и од тебе и од мене ќе ти одговори поопширно па конечно ќе ти завршат сите дилеми во врска со молењето :wink:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@ANNABEL
-mene ke mi pretstanat site dilemi okolu molenjeto?:pos2:pa jas znam mal milion pricini zasto toa go pravat.mene me interesira,sto vie ke odgovorite.jas mnogu ubavo znam zasto.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
pa normalno e deka ima i takvi maski i takvi zenski.ama malku kako da preteruvas so toa osuduvanje za generaliziranje na temive.znaeme deka SE E RELATIVNO,ama ako se sveduva se ili na individualnost ili na generaliziranje,znaci li toa deka nema nikakva razlika pomegu maskite i zenskite,tuku deka se e individualno?zatoa sto vo sprotivno e generaliziranje(spored tebe)?
Нормално дека има разлики, јас не го спорам тоа, НО јас сум против генерализирањата од типот дека СИТЕ се вакви или онакви. Едноставно сметам дека е глупаво цел пол да го ставиш во еден куп, без разлика дали е машки или женски.

И на крај, кога ќе видиш до некаде, се е индивиудално да, нормално има влијание и полот за некое работи, ама сепак тоа не му дава право на никој да каже дека СИТЕ се исти за некоја карактеристика,

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Нормално дека има разлики, јас не го спорам тоа, НО јас сум против генерализирањата од типот дека СИТЕ се вакви или онакви. Едноставно сметам дека е глупаво цел пол да го ставиш во еден куп, без разлика дали е машки или женски.

И на крај, кога ќе видиш до некаде, се е индивиудално да, нормално има влијание и полот за некое работи, ама сепак тоа не му дава право на никој да каже дека СИТЕ се исти за некоја карактеристика,
bas taka,ama treba da se iskluci samo zborot SITE,a ne se da okarakterizira kako generaliziranje.i samata tema e ZASTO ZENSKITE SAKAAT DA GI MOLIS?a ne ZASTO SITE ZENSKI...?taka e,neli?taka da,jas ne gledam tuka generaliziranje.
a i jas samiot sum protiv takvo nesto.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Тинтири-минтири,плачки и шмрчки:blabla:Да ги молат и да молат тоа е, нека ми простат оние кои ќе се почувствуваат прозвани, одлика на неизживеани, исфрустрирани, истрипувани луѓе:nenene:На крај на краиштата, со глава ѕид не се турка, за секоја роба има купувач. Едно е игра, флерт, најава, а друго е мачно натегање, небаре со Грција преговараш за името:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom