Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се менуваат времиња, а Турците биле во огромен број и не само Македонија била под турска власт со векови. Пред тоа 1500 години борби со римјани и со кој се не па нормално дека ќе ослабе и ќе биде лесен плен за една моќна отоманска империја.Eden moj dobar prijatel MAKEDONEC na ovakvive izjavi ima eden zaklucok- Od shto bevme mnogu hrabri i voinstveni samo 5 veka ostanavme pod tursko ropstvo.:wink:
........ I spored dvete tezi ne e loso potekloto ni kako anticki ni kako rimjani. Sepak toa bile golemi osvojuvaci koi so vreme zgasnale kako i sekoja megalomanska imperija niz istorijata.A i ona coban ne e loso. Iskreno poarno coban i posteno zarabotuvanje od ovcarstvo nego zemanje bugarski pasosh za stara kola ili za shengen viza.:nenene:
So napad i degradacija na Vlasite nema da iscezne negiranjeto na Makedonija od strana na Grcija, Bugarija ili prisvojuvanjeto na teritorii od Albancite. Vlasite sekogash se so Makedoncite vo borbata za samobitnost i postoenje i nikogas vo istorijata Vlasite ne im prigrabuvale nisto na Makedoncite.
.......... Ja razbiram frustracijata od predavstvata od svoite ama ne mozam da pomognam i zatoa mnogu ne se s`kaldisuvam za mavavanjeto po drugite, vo ovoj slucaj Vlasite zaradi nemokjta od situacijata. Znam deka e teshko celi vekovi da se borish za samopostoenje i da dokazuvash a drugite da te negiraat. Zatoa ja razbiram frustacijata i nervozata i nema da dolevam sol na otvorena rana. Nema da polemiziram ni za Aleksandar, poraduvaj se malce so nego, zamisluvaj se kako negov potomok (se izvinuvam za oftopikot)
I blagodaram za izrazot Staravlajko, jas se gordeam so Vlainstvoto.
Zarem ima nekoj koj veruva vo vakvi nebulozi. Zarem imaat Makedoncite pogolemi neprijateli od samite sebe??? Pa na site onie "Egejci" koi go imaat prisvoeno imanjeto na svoite rodnini im trebalo drug da gi shpiunira. Za imoti i brat brata prodade 9prashaj gi Egejcite koi zaminaa vo Grcija i koi otidoa po svoite rodni ognishta koj gi brkashe od tamu- Dali Vlasite ili nivnite mili bratucedi koi se pogolemi Grci i od Grcite 9sekoja cest na izuztecite0![]()
![]()
Aјдееее, ред се редат... Беа првин Бугарите, после Албанци солеа памет по форумот сега Влашињата дојдоа да се поплачат. Ама не треба со вас, со арно...
Со ова шо си го напишал сакаш да провоцираш ама да знаеш дека у времето на Аце немало ЦИНЦАРЕЛИ (ова со аргументи е докажано) - иначе ни империја ќе беше, ни држава. Да не зборувам за тоа дека цели векови грчки магариња ( колку имате наштетено ни сам не си свесен) сте биле и колку Македонци имаат загинато поради вашето шпиунство.
Armanj sfati e jazicna osobenost . Inaku tie se narekuvale Makedonci.
Македонците се словенизирале:wink:
Што е Константин Белиос?
сите Македонци само македонците не Македонци....
шлаем цинцарски .... бетер од гркотатарине си..ти тука лебот го јадеш...
назад на темата...ШТО НЕ СЕ НАРЕКУВАШ МАКЕДОНЕЦ...цинацару????
не ве разбирам...ако сте македонци..македонци сте..не може да бидете се....![]()