Цените на мобилните телефони на приватен пазар во Македонија!

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
znaete li zaso vo belgrad cenite na novi telefoni se dosta poevtini od cenite tuka? svarno nemozam da svatam?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
затоа што во Македонија има едвај 15 дилери што носат од страна (кога збориме од страна мислиме на Дубаи, Сингапур, Кина а не германија, швицарска, бугарија, турција и србија) и се разбира кога има помалку конкуренција појаки цени-поголема заработувачка. Иако не е како порано.
Пример сега се иде со по 40/60 евра заработка на еден телефон, додека пред 2000 година кога имаше само два волка се идеше со по 150/200 марки од телефон.
Во србија посебно само во белград јас што го познавам легија носи годишно повеке телефони одколку сите дилери во Македонија заедно.
Сеа неам појма ни приближно колку дилери има во Белград али сигурен сум дека ги има над 50/60 оти со преку 20 јас соработувам.

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
:salut: A takva li e rabotata, ja pak ke recam dobar biznis e ova ejjj!!:zlo:
samo dur go razrabotis......... U pravo sum?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
BEZSTRASNIOT напиша:
:salut: A takva li e rabotata, ja pak ke recam dobar biznis e ova ejjj!!:zlo:
samo dur go razrabotis......... U pravo sum?
абе зависи за кого-како.
Во секој случај појке се заработува одколку на пазар кромид и пиперки да продаваш.

Во секој случај за да бидеш најбаран треба да бидеш и најдобар.
А во оваа работа - најдобрите немаат пари ни кола да си купат.

зборам за сервисери.
а за шиткање мобилни и такви работи немој да мислиш дека тече мед и млеко. на скоро секој 10ти телефон се случува по некоја мана да има.
Ако немаш добар сервисер/сервис идеш многу во загуба, се разбира ти имаш гаранција од таму кај што си го земал дилерски телефонот.
Пример Н70 во дубаи е 160 евра, да го донесеш во Македонија се комплет ке те фати до кај 180 евра и ако е сјебан треба да го вракаш пак во дубаи?? и за што кар работиш? :toe: за 20/30 евра цела година да даваш гаранција итн...
Единствен што набрзинка доби позитивна репутација мегу мобиларите е Кизо - Зоран од Мега мобил, поради тоа што премногу вложуваше а резултат на тоа беше само репутација - не пари.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А еден човек ни кажуваше дека во косово биле ептен евтини телефоните. Он кажуваше дека во Германос во косово купил P990 пред 4-5 месеци уште кога не бил излезен кај нас за 420 евра. Значи од ГЕРМАНОС, а не на црно или така нешто. Е сега јас пред 2 месеци кога бев попален по тој телефон тогаш цената му беше 430 нов кај нас, а пред 4-5 месеци ништо чудно да сте го носеле за 500евра.
Што може да е работата ај и ова ако знаеш објасни.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
е за тоа неам појма. Знам дека многу од косово од кај нас зимаат телефони и опрема, пошто повекето срби не соработуваат со косовари, а ние македончињата продадени души им отвараме очи на други.

Како и да е имаме и ние за некои телефони доста добри цени.
Пример Н73 на балканов нигде ја нема за 340/50 евра.

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
aj ke otvoram tema pa tamu da si praime vakvi muabeti ako ne vi smeta?

Член од
5 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Ај да пресечам...

Црн N80 имаш ли?
Колку е?

S

Sasha

Гостин
jas imam SamsungE760,Star e 4-5 meseci,me interesira ti za kolku pari bi mi go otkupil!pozz..

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
sasha напиша:
jas imam SamsungE760,Star e 4-5 meseci,me interesira ti za kolku pari bi mi go otkupil!pozz..
Значи мобиларите кој шо одкупуваат мобилни се ретки и ако одкупуваат ти даваат мн мала цена, мислам дека и Бошко односно АЛФА МОБИЛ не откупуваат(ако сум грешка нека ми извини,и нека ме поправи,ама мислам дека имам прочитано на форумов дека не одкупува) а за замена он ќе ти каже иако ја мислам дека ако се е така ко шо викаш 4-5 месеци стар ке ти го земат околу 80 евра, тоа ја мислам ама ипак они ќе ти кажат!!! (може ја не треба да се мешам ама реков ако грешам нека ми извини и нека ме поправи):salut:

Член од
9 декември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
4
Имам SE W810i користен 6 месеци, со комплет опрема што иде со него во фабричка кутија, мемориска картица, кабли... Нема ниту една гребнатинка на него, да неречам телефонот е нов. Па колку пари можам да исцедам од него ако го шитнам и ако има некој што е заинтересиран нека пише.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам SE W810i користен 6 месеци, со комплет опрема што иде со него во фабричка кутија, мемориска картица, кабли... Нема ниту една гребнатинка на него, да неречам телефонот е нов. Па колку пари можам да исцедам од него ако го шитнам и ако има некој што е заинтересиран нека пише.
150 до 180. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom