Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
:wink:Јас сум огромен фан на LOTR филмовите, А ОСОБЕНО на книгите (секој дел по 5 - 6 пати го имам препрочитано :D), дури ги купив и игрициве за на ком. И морам да кажам, алал да му е на Толкин што измислил ваква фантастична приказна.

А за најдобар филм, па....мене сеедно ми е дали некој има различно мислење од мене кога статистиките кажуваат се:

Филмови кои заработиле најмногу пари и се најгледани во историјата:

1. Титаник
2. Господар на Прстените: Враќањето на Кралот <--:baeh:
3. Бен Хур

Супер изработен филм, приказната е барем 95% слична како книгите, одлично избрани глумци, ефектите се воодушевувачки за разлика од многу други филмови :vozbud:

Хари Потер не би го ставил во исти жанр со овој филм, нити во иста листа на квалитетни филмови. Хари Потер премногу детски ми изгледа некако, за разлика од LOTR кој е далеку посмислен и помрачен.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
:wink:Јас сум огромен фан на LOTR филмовите, А ОСОБЕНО на книгите (секој дел по 5 - 6 пати го имам препрочитано :D), дури ги купив и игрициве за на ком. И морам да кажам, алал да му е на Толкин што измислил ваква фантастична приказна.

А за најдобар филм, па....мене сеедно ми е дали некој има различно мислење од мене кога статистиките кажуваат се:

Филмови кои заработиле најмногу пари и се најгледани во историјата:

1. Титаник
2. Господар на Прстените: Враќањето на Кралот <--:baeh:
3. Бен Хур

Супер изработен филм, приказната е барем 95% слична како книгите, одлично избрани глумци, ефектите се воодушевувачки за разлика од многу други филмови :vozbud:

Хари Потер не би го ставил во исти жанр со овој филм, нити во иста листа на квалитетни филмови. Хари Потер премногу детски ми изгледа некако, за разлика од LOTR кој е далеку посмислен и помрачен.
Па не се здрави овие од А1...вчера неколку пати го скратија филмот...вкупно го скратија повеќе од 20 минути...можеби за тие шо не го имаа гледано третиот дел не можеа да приметат дека се скратени неколку сцени но факт е дека беше така...неколку од тие сцени се и прилично битни за дејствието...ме мрзи сега да пишувам кои беа тие сцени...тие шо го имаат гледано предходно знаат кои се тие сцени...btw Vengeance...не е баш точно дека филмскава трилогија е 95 % иста со книгите...многу од битните работи во книгите не се дури ни спомнати а има и додадени работи кои ги има конкретно во вториот дел од филмската трилогија , воопшто и ги нема во втората книга...но како и да е Питер Џексон и екипата одлично ја имаат сработено работата и филмскава трилогија за Господарот на прстените ми е едно од омилените филмски дела

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Site televizii kratat a najmnogu go kratat gospodarot na prstenite toa go garantiram zs trae 3 sata:wink:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Site televizii kratat a najmnogu go kratat gospodarot na prstenite toa go garantiram zs trae 3 sata:wink:
Затоа на телевизија такво нешто не!
Јас го најдов пред неколку месеци Return of the king: Extended version
Мераци:icon_lol:

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
3-тиот дел ми е најинтересен.. сеа кога го даваа на ТВ ми текна дека го имам и зашто го даваа викенд не го гледав на ТВ и во неделата си утепав 3 саата со него.. ама не се каам :tv:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Првиот дел ми беше интересен...ама сепак не беше толку динамичен како другите два дела.За вовед е солидно.

Вториот и третиот дел навистина ми оставија впечаток,беа полни со изненадувачки сцени,и ме држеа во неизвесност до самиот крај.Имаше неколку breathtaking моменти.:)
Да де. Ако си го гледал само 1иот дел ќе ти биде многу глупо.А ако си ги гледал и другите ќе го разбереш некако, поинтересно ќе ти биде.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.156
Поени од реакции
5.999
Затоа на телевизија такво нешто не!
Јас го најдов пред неколку месеци Return of the king: Extended version
Мераци:icon_lol:
Јас ги имам сите три Extended Edition. Закон се. Има доста сцени што не знам зашто се изоставени од оригиналната верзија. Само на Return of the king не ми се свиѓа сцената со смртта на Саруман. Воопшто нема никаква врска со книгата...

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Сите книги се подобри од филмовите (Ерагон, Хари Потер...), ама мислам дека книгите ЛОТР филмовите се многу подобро доловени одколку книгите ( многу детали има во ЛОТР книгите, и малце стануваат и мачни :smir::smir:)

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Најдобриот филм на сите времиња ! Одлична приказна, борби...се ! Третиот дел највеќе ми се свиѓа!

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.156
Поени од реакции
5.999
Сите книги се подобри од филмовите (Ерагон, Хари Потер...), ама мислам дека книгите ЛОТР филмовите се многу подобро доловени одколку книгите ( многу детали има во ЛОТР книгите, и малце стануваат и мачни :smir::smir:)
:tapp::tapp::tapp:

Како можеш да кажеш дека филмовите се подобро доловени од книгите??? Па да не беа книгите немаше ни филмовите да ги има...

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
......... И ја сум повеќе за книгите, ама еве цитај ги ЛОТР книгите и ке ти стане јасно

Kajgana Shop

На врв Bottom