- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 152
- Поени од реакции
- 5
:wink:Јас сум огромен фан на LOTR филмовите, А ОСОБЕНО на книгите (секој дел по 5 - 6 пати го имам препрочитано ), дури ги купив и игрициве за на ком. И морам да кажам, алал да му е на Толкин што измислил ваква фантастична приказна.
А за најдобар филм, па....мене сеедно ми е дали некој има различно мислење од мене кога статистиките кажуваат се:
Филмови кои заработиле најмногу пари и се најгледани во историјата:
1. Титаник
2. Господар на Прстените: Враќањето на Кралот <--:baeh:
3. Бен Хур
Супер изработен филм, приказната е барем 95% слична како книгите, одлично избрани глумци, ефектите се воодушевувачки за разлика од многу други филмови
Хари Потер не би го ставил во исти жанр со овој филм, нити во иста листа на квалитетни филмови. Хари Потер премногу детски ми изгледа некако, за разлика од LOTR кој е далеку посмислен и помрачен.
А за најдобар филм, па....мене сеедно ми е дали некој има различно мислење од мене кога статистиките кажуваат се:
Филмови кои заработиле најмногу пари и се најгледани во историјата:
1. Титаник
2. Господар на Прстените: Враќањето на Кралот <--:baeh:
3. Бен Хур
Супер изработен филм, приказната е барем 95% слична како книгите, одлично избрани глумци, ефектите се воодушевувачки за разлика од многу други филмови
Хари Потер не би го ставил во исти жанр со овој филм, нити во иста листа на квалитетни филмови. Хари Потер премногу детски ми изгледа некако, за разлика од LOTR кој е далеку посмислен и помрачен.