Секс школо

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
dali moze da mi odgovorite na moevo prasanje?Edna drugarka sakala da ima odnosi so decko i ama ona e nevina.zapocnale so galenje ova ona ama na decko i ne mu se di*nal i ne bil navlaznet pa nekolku pati go doprel do vaginata bez da ja skine ili da proba nesto sl ednostavno nisto ne se desilo.Sega devojcevo e tolku isplaseno da ne e slucajno bremena.Dali ima sansi da se desi takvo nesto ili ne?nevina e sto e najbitnoto. pozdrav fala mnogu ke pisam so napravija
Не е бремена, нека не паничи.

TheMask

SσвεR SαŋTα
Член од
28 февруари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
Masko sum ..se prasuvam dali ke me boli na prviot sekusalen odnos??? :) nekoj mi kazale ne nekoj da ...pa nz sto e to4no :S
Ке ти се претрсат клечките од болки:tapp::tapp::tapp::pos2::pos2::pos2::pos2:
Оди само :drk::drk: и не се замарај:wink:

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Abe luge aj da vidam al mozite dami odgovorite na ovie prasajna?
1.) So znaci analen sex?
2:)So znaci oralen?
3.)i drugi

-Eden drugar moj saka da ve prasha : zasto sexot mu trae kratko 5min max.??

-Dali e mozno zenska da ostane truda koga ima minstruaacija?

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Вака сега, пишав во темата за љубовни проблеми, но постот брзо ми избега нагоре, па не добив одговори. Значи, ми треба мала помош околу сексот (односно првиот пат).
Имам неколку прашања и барам одговори:
1. Колкаво е количеството на крв при `кинењето`? Знам дека кај секоја е различно. но мора да има некоја количина отприлика.
2. Дали оваа количина е доволно мала, за првиот пат да се случи на обичен кревет и пак да нема дамки. Ако не е, тогаш препорачајте совети за како да се избегнат овие дамки од крв, или препорачајте место за прв однос.
3. Дали откако ќе заврши односот, може и наредните денови да тече крв? Значи, дали после она прво крварење, може да тече крв и наредните неколку дена и во колкава количина ако одговорот е позитивен.
4. Дали има кондом кој е најдобар за првиот пат, и дали кондомот како средство за заштита е доволен за да не се случат несакани работи?

Очекувам одговори, особено на прашање број 3.
Благодарам.

I

InF3cTeD

Гостин
4. Дали има кондом кој е најдобар за првиот пат, и дали кондомот како средство за заштита е доволен за да не се случат несакани работи?

Благодарам.
за овоа ќе ти одговорам..а за другите незнам....НЕ постои кондом шо е најдобар за прв пат и во никој случај кондомот како средство за заштита не е доволен за да има циркузи...пример ако ти се скине среде секс а ти да не сетиш....ете ти беља..имај го тоа на ум

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Вака сега, пишав во темата за љубовни проблеми, но постот брзо ми избега нагоре, па не добив одговори. Значи, ми треба мала помош околу сексот (односно првиот пат).
Имам неколку прашања и барам одговори:
1. Колкаво е количеството на крв при `кинењето`? Знам дека кај секоја е различно. но мора да има некоја количина отприлика.
2. Дали оваа количина е доволно мала, за првиот пат да се случи на обичен кревет и пак да нема дамки. Ако не е, тогаш препорачајте совети за како да се избегнат овие дамки од крв, или препорачајте место за прв однос.
3. Дали откако ќе заврши односот, може и наредните денови да тече крв? Значи, дали после она прво крварење, може да тече крв и наредните неколку дена и во колкава количина ако одговорот е позитивен.

Благодарам.
1.НЕМА некоја количина од прилика,може ич да не тече,а може и да тече повеќе
2.Не мисли на дамките,уживај.Ако има после тоа со Вениш ќе ги исчистиш :)
3.Може,малку
4.Одговор во претходниот пост :smir:

I

InF3cTeD

Гостин
а така...сеа мислам дека ти е јасно и со среќа ако го правиш прв пат...и со памет нормално

Член од
14 март 2009
Мислења
276
Поени од реакции
10
abe kondom za prv pat aj ti jadi 4okolado so se obvivka taka ti e i seksot so kondom :vozbud:

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
abe kondom za prv pat aj ti jadi 4okolado so se obvivka taka ti e i seksot so kondom :vozbud:
Gledam raspolozeni ste za muabetive pa aj edno prasanje od mene. Muabetov mi e za prviot pat.Ima li logika da pocneme bez kondom kolku da me skine a otkako ke vleze da stavi kondom.Ako ne svrsi uste prviot pat:)
Posto nejkam da ostanam trudna!:)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Gledam raspolozeni ste za muabetive pa aj edno prasanje od mene. Muabetov mi e za prviot pat.Ima li logika da pocneme bez kondom kolku da me skine a otkako ke vleze da stavi kondom.Ako ne svrsi uste prviot pat:)
Posto nejkam da ostanam trudna!:)
Па, ако сакаш само да те скине, тогаш со кондом е далеку подобро, зашто барем ќе бидеш на чисто дека „сигурно“ те скинал, т.е. не ти внел уште некои микроби плус. Значи, ако имате секс само за да бидеш после тоа „скината“, користете кондом од старт.

Ова го велам зашто сфатив дека сексот ти е само колку да те „скине“. А ако дечкото ти значи и сакаш и тој да ужива, пробајте без кондом. Но јасно, нека биде на некој неплоден ден, за да ги намалите ризиците од бременост.

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Па, ако сакаш само да те скине, тогаш со кондом е далеку подобро, зашто барем ќе бидеш на чисто дека „сигурно“ те скинал, т.е. не ти внел уште некои микроби плус. Значи, ако имате секс само за да бидеш после тоа „скината“, користете кондом од старт.

Ова го велам зашто сфатив дека сексот ти е само колку да те „скине“. А ако дечкото ти значи и сакаш и тој да ужива, пробајте без кондом. Но јасно, нека биде на некој неплоден ден, за да ги намалите ризиците од бременост.
Pa ne e celta samo da me skine vo taa smisla.Pretpostavuvam deka prviot pat ke ni bide tolku napnat sto nikoj nema da uziva.Pa zatoa taka se izraziv.Togas samo da me skine,a sledniot pat ke uzivame:)
Inaku za bolesti ne se plasam zasto i on nemal odnosi,a za bez kondom ima cel zivot pred nas(seriozna ni e vrskava).Tuku mislam deka bez kondom za prviot pat pomalku ke boli.Toa me interesira

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Pa ne e celta samo da me skine vo taa smisla.Pretpostavuvam deka prviot pat ke ni bide tolku napnat sto nikoj nema da uziva.Pa zatoa taka se izraziv.Togas samo da me skine,a sledniot pat ke uzivame:)
Inaku za bolesti ne se plasam zasto i on nemal odnosi,a za bez kondom ima cel zivot pred nas(seriozna ni e vrskava).Tuku mislam deka bez kondom za prviot pat pomalku ke boli.Toa me interesira
Ок, неколку работи:

- не сте имале пенетрација пред ова, но дали сте имале орален секс (ти него и/или тој тебе)? Тоа многу помага во правењето на атмосферата. Препорачувам подолга предигра со орален секс, за максимално да се попалите и да се случи долгоочекуваната пенетрација :)
- тој е неискусен, па немој претерано да одолговлечуваш. Неговата ерекција може кратко да трае и треба да се искористи дури ја има. :) Значи, биди спремна, ако треба, и веднаш да ти навлезе. Затоа препорачувам прво да бидете доста попалени и тоа прво ти, па после тој, зашто жените обично побрзо се палат од мажите (не важи она дека мажите се палат како ќибрит - жените многу побрзо доживуваат сексуална возбуда, кога веќе еднаш таа ќе почне да се развива)
- на крајот на краиштата, колку ќе боли е само одлука, верувала или не. Може да одлучиш дека нема да те боли, т.е. да одлучиш да уживаш, а „кинењето“ и крварењето да го примиш како нешто неизбежно и еднократно. И за него важи истото. Значи, бидете сигурни дека тоа го сакате и дека се сакате еден со друг и нема да има никаков проблем.

Со среќа. :helou:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
И втор и трет пат не е сосема безболно. Ќе треба да помине период за комплетно уживање. Не е само првиот пат болен. Но не се плаши не е ништо страшно, сепак болката е индивидуална кај секоја девојка.
А дека сте и двајцата неискусни подобро користете си кондом уште веднаш.

На почетокот може и ќе си разочарана, а може и ќе си мислиш дека е одлично, но со текот на времето се се подобрува, искуството си го прави своето. И после неколку месеци, кога ќе се сетиш на првите сексуални искуства ќе видиш колку биле лоши и неинтересни :)

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Ок, неколку работи:

- не сте имале пенетрација пред ова, но дали сте имале орален секс (ти него и/или тој тебе)? Тоа многу помага во правењето на атмосферата. Препорачувам подолга предигра со орален секс, за максимално да се попалите и да се случи долгоочекуваната пенетрација :)
- тој е неискусен, па немој претерано да одолговлечуваш. Неговата ерекција може кратко да трае и треба да се искористи дури ја има. :) Значи, биди спремна, ако треба, и веднаш да ти навлезе. Затоа препорачувам прво да бидете доста попалени и тоа прво ти, па после тој, зашто жените обично побрзо се палат од мажите (не важи она дека мажите се палат како ќибрит - жените многу побрзо доживуваат сексуална возбуда, кога веќе еднаш таа ќе почне да се развива)
- на крајот на краиштата, колку ќе боли е само одлука, верувала или не. Може да одлучиш дека нема да те боли, т.е. да одлучиш да уживаш, а „кинењето“ и крварењето да го примиш како нешто неизбежно и еднократно. И за него важи истото. Значи, бидете сигурни дека тоа го сакате и дека се сакате еден со друг и нема да има никаков проблем.

Со среќа. :helou:
Fala:) Inaku sme imale se bukvalno se:peting,orgazmi pa i oralen osven toa.Ustvari rabotata e sto mislam deka nemozam da se zapalam uste od sega znaes ona lele kako ke bide i sto znam.Strav mi e.Ednas probavme i bese katastrofa.On probuvase edno 100pati a jas go butkav posto me bolese.Ali nema veza problemot e vo mene pa izgleda treba da stisnam zabi.Nikoj ne umrel od toa,taka?:)

И втор и трет пат не е сосема безболно. Ќе треба да помине период за комплетно уживање. Не е само првиот пат болен. Но не се плаши не е ништо страшно, сепак болката е индивидуална кај секоја девојка.
А дека сте и двајцата неискусни подобро користете си кондом уште веднаш.

На почетокот може и ќе си разочарана, а може и ќе си мислиш дека е одлично, но со текот на времето се се подобрува, искуството си го прави своето. И после неколку месеци, кога ќе се сетиш на првите сексуални искуства ќе видиш колку биле лоши и неинтересни :)
Fala na sovetot.Pa na kraj kazav nikoj ne umrel od taa bolka:)Inaku fala sto mi kaza i za vtoriot i tretiot(ova bilo macno be:) inaku ke mislev deka nesto ne e vo red.Fala uste ednas i znaci kondom obavezno:)

Kajgana Shop

На врв Bottom