Роденденски подароци: Пари или нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
F

filmadzijka

Гостин
Кога купувам роденденски подарок, за двајца од десет славеника веднаш знам што сакам и што можам да им купам. Но, за другите осум мака мачам и се нервирам и понекогаш купувам нешто без ќеф колку да не одам со празни раце, ама чувствувам дека тоа не е тоа. Комплицирано е. Треба да мислиш што сака славеникот, а не што сакаш ти. А сепак, нели треба подарокот да асоцира и на дарувачот. :icon_conf
Или, план Б, давам пари. :pred:

Што ќе речете на оваа работа? Според вас, која е подобра варијанта?

Да, Треба да мислиш што сака славеникот, а не што сакаш ти. Е сеа зависи колку ми е близок славеникот...оние во најтесниот круг на пријатели го заслужуваат целосното внимание и посветеност и внимателно се одбира...по нивен вкус многу јасно , зошто ги знам и знам што би им се допаднало , а што не...а за оние другите...што знам, сакам да му се допадне и се консултирам со луге блиски до славеникот.
И повеќе сакам тоа да биде НЕШТО, а не пари...додуша сеа мислам така зошто што знам во овој период..си даваме поклони, пари...тоа валда после коа ке почнеме да заработуваме и сл.

Во никој случај не практикувам пари, па макар и сам некој да ми побара
ag.gif
.
Кога не го знаеш добро вкусот и желбите на славеникот...најдобри се т.н. универзални подароци. Ги има и за машки и за женски.

Definitivno e podobro da kupis nesto so sto ke go izraduvas i iznenadis slavenikot otkolku da dades pari.Obicno kupuvam podaroci,a poveke me raduva i mene koga ke mi podarat nesto.I posle nekoe vreme koga ke go poglednam predmetot znam od koj mi e,po koj povod mi e podaren i sl. Sepak poslednata godina za rodenden dobiv pari po moja zelba i sega mi e krivo poso gi potrosiv taka,za gluposti.:toe:
Ako nisto drugo,podarokot barem ostanuva kako spomen od onoj sto ti go podaril.

Како поклон за роденден, пари е малку глупаво, освен можеби на помал брат или сестра. За разлика од ова, кога се работи за поклон за свадба, најдобар поклон се токму парите. Никакви соковници, микробранови, фенови, комплети чинии... Ќе им се соберат по 10 исти комплети и после ги продаваат по упола цена кај "пластичарите" :)

според мене, најдобро е пари. зошто ? - Па ако му купиш на славеникот нешто по свој избор, тоа може да не му се допадне, па после вака-така. Пари кога ќе му "поклониш" може што сака да си купи. :)

Ne praktikuvam da davam pari za podarok.Nekako toa mi izgleda kako da sme ja izbrale onaa polesnata varijanta.Ne sakame da si go macime mozokot so razmilsuvanje sto da kupime, nitu pak da troisme vreme vo kupuvanje i najlesno ni e da dademe pari.Imam, ne deka nemam davano pari na slavenikot no toa e najcesto po negova zelba.Sakam da kupuvam pokloni bez razlika kolku mi se bliski onie koi me pokanuvaat na rodenden.Sepak toj den e nivni den i vredi barem na toj den da im posvetime malku pogolemo vnimanie pa makar toa da bilo so grizlivo izberen podarok.

Абе роденден си е роденден нормално треба поклон да му се даде на славеникот за да го памети тој ден.Но како што дојде времево повеќето сакаат пари...........

Понижувачки би ми било кеш некому за роденден да му дадам , освен на сестра ми која сеуште учи факс и стално и требаат пари . Внимателно бирам поклон за роденден спрема особата . Се сложвам со Мистичен дека за свадба најубо е пари за младите , па да си бираат поклон сами .А за мојот роденден сакам ЦЛК црна ...

Мистичен напиша:
Како поклон за роденден, пари е малку глупаво, освен можеби на помал брат или сестра. За разлика од ова, кога се работи за поклон за свадба, најдобар поклон се токму парите. Никакви соковници, микробранови, фенови, комплети чинии... Ќе им се соберат по 10 исти комплети и после ги продаваат по упола цена кај "пластичарите" :)

Хехе, колку ми е само познато ова... Едно чудо исти чаши, сервиси, есцајзи и што ли се уште не добив...5 пегли, 2 правосмукалки...
За свадба најарно пара.
И се согласувам дека за други поводи е многу поарно подарок отколку пари.

пари ќе давам коа ќе остарам и ќе одам кај децата на другарите на роденден
сеа најчесто давам пари на некој да мисли и да купи а ако треба сам да купам размислувам шо би се свиѓало на славеникот/чката па купувам ако добро го знам човекот, а ако не виното е секогаш тука за да не сум со празни раце

Секогаш има адекватен поклон за секого. Нормално пред роденденот од страна ќе почнеш да прашуваш што најмногу сака или незнам омилен лик па да купиш нешто со тој лик. Така ми направија на мене едни другарки, се почна некој безвезен муабет за лоуни тунс и демек кој ни бил омилен лик од нив:pos: а мене ни на крај памет дека нешто ми готват за роденден. На роденденот ми дојдоа со Таз бокерици:pos: ама топ се

Па ако знаат гостите што сака славеникот тогаш може да му го купат тоа.Меѓутоа ако повеќе души купуваат посебно може да се погодат триста глупости.Така да мене барем ми е поедноставно да ми се дадат или да дадам пари па да се искористат по своја желба.

najcesto kupuvam zaedno so site,ili ke daam pari i resen problem

Da neli sekogas treba da se dade poklon neli sepak rodenden e, megjutoa ako voopsto ne mu go znaes vkusot na slavenikot, a i sekogas isti stvari kupuvaat site. Koga idam kaj licnost sto mn mi znaci ne mozam da pominam bez nesto, moram da zeam poklon so ke mu bide drag, a ako davam pari sepak moram neso i so niv uz pat zs nekako za kaj nekoj drag ides i samo pari davas aj kolku da pomine...nekako ne mi ide bas

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom