Цртани/анимирани филмови

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Вчера со сестра ми се потсетивме на

"You're not supposed to name it! Once you name it you start getting attached to it! " :pos:
Инаку во топ 3 ми се
Wall e
Horton hears a who
Monsters vs. aliens

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.673
Поени од реакции
34.143
^ Monsters vs Aliens не се споредува со поназад споменатите, понизок ранк е. :))))
Него, Iceboy, Despicable Me, колку и да е убав за очи, не е многу интересен, онака да се чудиш како анимиран филм ти се допаѓа толку. Мада девојчето е ѕвер!

Него вреди овде да се спомне и од пред некоја година шо излезе Rattaтouile или како и да се спелува.

Н

'Никола'

Гостин
Диспикабл не ме воодушеви ко што очекував. За разлика од Змејот и Играчките.
Туку кој ти е тој Монстерс вс Елиенс?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
За Despicable Me се сложвам, тежок просек. И Megamind исто, не знам дали јас не бев расположен, ама ме фати дремка на пола и го исклучив.

Него сум рекол еднаш, ќе речам уш илјада пати. Mary & Max е најдобриот анимиран понов филм (настрана од одличните цртани од Pixar). Такво сценарио немет пола од обичниве филмој. :)
А и анимацијата е интересна. Имено краткиов филм(добитник на оскар) е од истиот режисер:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.673
Поени од реакции
34.143
Диспикабл не ме воодушеви ко што очекував. За разлика од Змејот и Играчките.
Туку кој ти е тој Монстерс вс Елиенс?
Погоре споменатиот од Вештица. http://www.imdb.com/title/tt0892782/
Безразлика на ѕверските позајмени гласови пак не го бива. Има за неа ваљда некоја сентиментална вредност.

Овие минимум 480p симнувајте, мене ми се како дрога. Ме хипнотизираат боите. Ме релаксираат.
Keep em comin, yo. :)

Н

'Никола'

Гостин
Погоре споменатиот од Вештица. http://www.imdb.com/title/tt0892782/
Безразлика на ѕверските позајмени гласови пак не го бива. Има за неа ваљда некоја сентиментална вредност.
Знаев дека си грешка, затоа те чепнав. Тој погоре е Монстерс Инк.:) И е стварно ептен јак.

http://www.imdb.com/title/tt0198781/

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Го гледав Igor до пред малку и го прекинав, шо знам ептем некако безвезе ми стана од ко стана џинот актерка! А тие двајцата, изумите му беа ептен cool!
Колку шо ме држи сеќавање , мислам дека Мегамајнд последно ме воодушеви и насмеа, ваљда ми ја погодија дозата на хумор во него!

А, и да, анимиран ко анимиран без Тим Бартон не бива! Барем еден од него мора да се изгледа!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.673
Поени од реакции
34.143
Знаев дека си грешка, затоа те чепнав. Тој погоре е Монстерс Инк.:) И е стварно ептен јак.

http://www.imdb.com/title/tt0198781/
Инаку во топ 3 ми се
Wall e
Horton hears a who
Monsters vs. aliens
Не бе брат, го знам тој, башка и на сликата пишува. Зборам за последниот от топ3 на Вештица. :)

Н

'Никола'

Гостин
Значи ко коњине сум станат деновиве, само во една точка гледам.:) Важно се разбравме.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Ако има некој што не го гледал Spirited Away топло го препорачувам, навистина е мастерпис, магично цртанче.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
^ овај,Ghost in the shell i Princes Mononoke ме враќаат во детството,се сеќавам дека ги гледав постојано и никако не можев целосно да ги сфатам а на моменти дури и ми беа страшни :kesa:
Сега планирам да ги сметнам сите три и да уживам,ги немам гледано едни добри 7-8 години :).
Јапонскиве аниматори и јапонските цртани филмови се стварно најдобри од анимација до ликови па се до комплексните и епски приказни и заплети,а додека пак Американциве се добри за да те насмеат и да те опуштат.
Сите кои ги немаат гледано Princes Mononoke i Ghost in the shell исто така топло ги препорачувам.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Јапонскиве аниматори и јапонските цртани филмови се стварно најдобри од анимација до ликови па се до комплексните и епски приказни и заплети,а додека пак Американциве се добри за да те насмеат и да те опуштат.
Овде ќе ти забележам, и ќе речам дека ниту едните ниту другите не се во некаква предност ни во анимација ни во раскажување на приказната. Различни култури, а од таму и различни визуелни и наративни стилови. Ама и едните и другите успеале да и да те насмеат и да раскажам епски драми.

Јапоснкиве можеби делуваат како посложени, за повозрасни, ама ако анализираш ќе дојди поинаку. Пример Spirited Away. Ај пробај да извадиш некоја длабока и скриена порака од приказната. Освен очигледното ќе се заплеткаш. Мислам јас повеќепати го имам гледано и секогаш сум се прашувал, што сакаат авторите да ни кажат, дали има некоја метафора тука - а во цртанот се личи како да има некое второ значење? Не успеав да најдам некоја јасна па тој цртан повеќе би го нарекол комплексна авантура отколку драма со порака.

Можеби за тоа се тие комплексни авантури, немаат јасна порака и ги оставаат работите на имагинацијата и интерпретацијата на гледачот.
-------------------------------------
-------------------------------------
Инаку ако се прашува некој, аватарчево е од еден нов цртан, My Little Pony. Стана интернет сензација, меме, од за мене непознати причини, па и ја да се позафркавам малку. Ама за него во другата тема за цртани оти е тв серија. Не ми е гледан засега.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
How to train your dragon ме разочара, очекував многу повеќе. Ок е филмчето за деца ама барем 1/3 сцени се во темница и некако ми немаше содржина да ме понесе. За мене чист просек.

Филм што најтопло го препорачувам за љубители на анимирани филмови е Ratatouille (2007) http://www.imdb.com/title/tt0382932/. Одлично филмче со перфектна анимација и карактер на ликовите како и одлично сценарио.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Рататули го барам по торентиве ама никаде неможам да го најдам.
А незнам мене мегамајнд ми беше итнересен, ама е под Змејот и Деспикабл. Сега чекам да го изгледам Ранго и Рио, посебно надеж имам во вториов сепак е правен од истито они кои ги прават Ајс Ејџ.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
How to train your dragon ме разочара, очекував многу повеќе. Ок е филмчето за деца ама барем 1/3 сцени се во темница и некако ми немаше содржина да ме понесе. За мене чист просек.

Филм што најтопло го препорачувам за љубители на анимирани филмови е Ratatouille (2007) http://www.imdb.com/title/tt0382932/. Одлично филмче со перфектна анимација и карактер на ликовите како и одлично сценарио.
1/3 сцени се во темница?
Епа наравно дека тоа ти е бед коа глеаш rip-увани пиратски филмови :D
Глеј го во кино или убав квалитет - ќе видиш дека има нешто у темницата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom