Подесување на Counter Strike 1.6 сервер...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
abe dzabe i tamu vidov ne mozam da aktiviram porta aj ako neso mozes da napraivis pisi pls

abe a moze barem da probas da aktiviras porta te molam vecno ke ti bidam blagodaren ?
НАПОМЕНА: PORT FORWARD-ингот го правиш на сопствен ризик.

Влези во менито на рутерот (преку некој пребарувач како firefox, opera и слично). Адресата за пристап до рутерот (по default) е 192.168.1.1.
Е сега, откако ќе пристапеш на горниот дел имаш неколку менија. Барај го SECURITY. Овде најди го Block Anonymous Internet Requests и ДЕштиклирај го. Кликни на Save Settings. Десно од менито security има друго мени наречено Applications & Gaming. Сега се наоѓаш во Port Range Forward. Тука кај application напиши CS1, потоа во Start внеси 1200, а во End 1200. Под него пишуваш: во start 27000 а во end 27015. И во третото поле внеси ги следниве вредности: во start 27020, а во end 27039. Клик на Save Settings и готово. Сега исклучи го рутерот, и пак го вклучи. И пробај дали ќе работи серверот.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
i pak i pak nikoj ne moze da se konektira na mojot server imam kablovski net so staticna ip.. na public ipto so go proveruvam ovde www.ipchicken.com ne mozam ni jas samiot da se konektiram a toa so mi go dava koga go pravam serverot 10.255.29.192:27015 preku toa mozam jas ama drugite ne.. daj pomagajte so treba da napraam zosto ne mozam da se konektiram na mojata sopstvena public IP adresa. (Nema firewall so mi blokira)
POMOS !

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
БТВ мислам при инсталирање имаше нешто и од таму се правеше//

Pinkie

†мчтαтσја†
Член од
13 февруари 2009
Мислења
59
Поени од реакции
2
Имам проблем со дедикатед сервер..
кога го отварам ми излегува : Half-Life Dedicated Server it's not working
Дај некој ако знае како можам да напраам:)
фала:smir:

Pinkie

†мчтαтσја†
Член од
13 февруари 2009
Мислења
59
Поени од реакции
2

Half-Life Dedicated Server it's not working
на германски ми пишува..
ваква е вистата инстелирана..

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Од ова што можев да видам, тебе проблемот ти е во vistata, а како да се реши - keine idee. :toe:

Pinkie

†мчтαтσја†
Член од
13 февруари 2009
Мислења
59
Поени од реакции
2
Од ова што можев да видам, тебе проблемот ти е во vistata, а како да се реши - keine idee. :toe:
батко...
како може пред еден месец ми работеше?
а сеа што му текна?
hilfen mir bitte:wink:

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
За сите што креираат сервер по постапката на Unforgiven ... Јас го имам пачот кој сака нека ми прати ПП да му го пратам ... ( тој пачот што не му работи линкот )

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

EVE I KAJ MENE NESO SLICEN PROBLEM ( MISLAM ) [i mene ne mozat da mi se konekriraat luge na serverot]
Не разбирате некои работи...
На луѓето што сакаат да влезат на твојот сервер дај им ја твојата ИП адреса и готово. Значи, во твојот случај connect 89.205.8.209:27015

Член од
20 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Не разбирате некои работи...
На луѓето што сакаат да влезат на твојот сервер дај им ја твојата ИП адреса и готово. Значи, во твојот случај connect 89.205.8.209:27015
LELe pa ti si genie... pa ne moze ni na taa adresat citas ti malce ne moze na nisto se e napraveno kako sto treba ali problemot e nekoj drug najverovatno do kablovskiot internet!!~!

Член од
14 февруари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0

http://imageshack.us

EVE I KAJ MENE NESO SLICEN PROBLEM ( MISLAM ) [i mene ne mozat da mi se konekriraat luge na serverot]
imas ruter doma ili ne? ako imas ruter treba da ides preku tvojata ip adresa od ruterot so ti e i posle samo na krajot treba da dodades port i gotovo...;)

НАПОМЕНА: PORT FORWARD-ингот го правиш на сопствен ризик.

Влези во менито на рутерот (преку некој пребарувач како firefox, opera и слично). Адресата за пристап до рутерот (по default) е 192.168.1.1.
Е сега, откако ќе пристапеш на горниот дел имаш неколку менија. Барај го SECURITY. Овде најди го Block Anonymous Internet Requests и ДЕштиклирај го. Кликни на Save Settings. Десно од менито security има друго мени наречено Applications & Gaming. Сега се наоѓаш во Port Range Forward. Тука кај application напиши CS1, потоа во Start внеси 1200, а во End 1200. Под него пишуваш: во start 27000 а во end 27015. И во третото поле внеси ги следниве вредности: во start 27020, а во end 27039. Клик на Save Settings и готово. Сега исклучи го рутерот, и пак го вклучи. И пробај дали ќе работи серверот.
abe ja ova se go napraiv i posle ne mozam mojata ip od mojot ruter e 192.168.1.141 i posle neli samo dodadov port 27015 i ne moese i taa istata ip adresa mi ja pisuvase tamu od kade so mi bese pusten serverot i drugi luge ne mozam da mi vlezat kazi kako ovaa da go napraam :):)...pls kazi

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
LELe pa ti si genie... pa ne moze ni na taa adresat citas ti malce ne moze na nisto se e napraveno kako sto treba ali problemot e nekoj drug najverovatno do kablovskiot internet!!~!
Лелее па ти си ајнштајн. Самиот си откри дека е до кабловскиот интернет... ЈАВИ СЕ КАЈ НИВ :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom