- Член од
- 27 март 2011
- Мислења
- 4
- Поени од реакции
- 0
Оваа година сум матурант и идната година сакам да се запишам на физика. Ќе може ли некој да ме информира?
Што те интересира? Подетално малку.Оваа година сум матурант и идната година сакам да се запишам на физика. Ќе може ли некој да ме информира?
Сакам да се информирам за условите на студирањето и кои се моите можности за вработување после завршувањето на студиите и дали може да се успее во нашата држава со оваа наука?Што те интересира? Подетално малку.
Дефицит има премногу. Како што идат генерацииве, Се помалку и помалку се запишуваат. Во мое време пред 5 години се запишавме 25 студенти, од кои за една година останавме 11.Сакам да се информирам за условите на студирањето и кои се моите можности за вработување после завршувањето на студиите и дали може да се успее во нашата држава со оваа наука?
Ова го прашувам затоа што мислам дека има дефицит на физичари во Македонија!
Ако си одличен студент и талентиран Народната Банка ќе те вработи, бидејќи нели има и математика таму битно да си одличен како што реков.Сакам да се информирам за условите на студирањето и кои се моите можности за вработување после завршувањето на студиите и дали може да се успее во нашата држава со оваа наука?
Ова го прашувам затоа што мислам дека има дефицит на физичари во Македонија!
ПотврдувамА јас имам информација дека на државнио натпревар математика прегледувале и асистенти на факс.
Ке може некој да ми ја потврде информацијата?
Сериозен си?Потврдувам
Фала за информациите!Дефицит има премногу. Како што идат генерацииве, Се помалку и помалку се запишуваат. Во мое време пред 5 години се запишавме 25 студенти, од кои за една година останавме 11.
Условите за студирање се супер. Секогаш во секој момент можиш да го најдиш секој професор или асистент што ти треба (со ептен мали исклучоци), лаборатории со сите потребни инструменти има, библиотеката е одлично снабдена. Башка од годинава се студира по нова програма и е прилично олеснето за разлика од ние кога почнувавме.
Е сега за понатаму, секој со среќата, ама тешко да останиш невработен со диплома од физика.
Потврдено и од мене! Јас учествував на натпреварот!А јас имам информација дека на државнио натпревар математика прегледувале и асистенти на факс.
Ке може некој да ми ја потврде информацијата?
Се зезам бреСериозен си?
Надгледувале, а не прегледувале (бар јас како што знам, а би требало да знам пошто студфирам таму )Фала за информациите!
--- надополнето ---
Потврдено и од мене! Јас учествував на натпреварот!
За математика не знам, ама кај нас учествуваат и асистентите при прегледувањето. А не гледам ни зошто да не учествуваат, кога исто (ако не и повеќе) се спремни од некои професори.Надгледувале, а не прегледувале (бар јас како што знам, а би требало да знам пошто студфирам таму )
Што знам, мислам дека кај нас не било така. Тој што беше најангажиран стана професор пред година дена, а асистент е којзнае од кога...За математика не знам, ама кај нас учествуваат и асистентите при прегледувањето. А не гледам ни зошто да не учествуваат, кога исто (ако не и повеќе) се спремни од некои професори.
Знам за ова, бидејќи секоја година сум дел од регионалните и државните натпревари.
Valjda na ova mislis, ama samo na angliski ima. http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_aberrationinto mi treba materijali ili pak seminarska za aberacii kaj lekite ima nekoj??