ПМФ

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
ПМФ се помалце и помалце студенти се запишуаат сеа отворив страната на ПМФ како што иде хемичарите и биолозите ќе станат мнозинство , ние информатичарите малцинство

Е ако де, фирмите ќе се грабаат за нас :)

Па да, можеш. Јас на пракса (која е задолжителна меѓу 3. и 4. година) бев баш во оддел за испитување на храна и пијалоци.

Инаку, да се извинам, погоре направив грешка. Стефан е во право, јас се префрлив па пишував за разликите помеѓу препаративна и аналитичка насока, кои се во склоп на применетата насока. Аналитичка биохемија е доста поразлична.

Инаку во мое време (пред 5 години) се запишаа 20 применета и околу 40 аналитичка биохемија.

Хехе а замисли ние бевме 9 останавме 5 души на применета. Сега применета не се дели како порано препаративна и аналитичко структурна, туку само применета, се учи све и свашта и е доста потешко, нема како порано индустриска хемија 1 и 2, има само индустриска хемија, така да е по збиено. :) Нова програма :/

Иначе поздрав до тебе се гледа дека Кумановците се родени хемичари. :)

Вондерфул: Со применета можеш да работиш што ти душа сака, секаде ги вработуваат, можеш да испитуваш и храна, природни продукти, имам пријател работи во тутунски комбинат, млекари, винарии и слично. :)

Сакате да кажете дека со аналитичка сум мноооогу ограничен?

Сакате да кажете дека со аналитичка сум мноооогу ограничен?

Аналитичка биохемија си има исто така свои предности, неможеш така едноставно да заклучиш дека си ограничен со таа насока. :) Доста добра насока која нуди вработувања, плус сега се развиваат доста биохемиските лаборатории, со систематизација ќе мораат да вработуваат инженери од оваа област, а не како до сега да работат лаборанти. Т.е да не се повторувам, секаде каде што се вршат биохемиски испитувања на било какви материјали, суровини работат биохемичариве. :) Бидејќи они се стручњаци за тоа.
Незнам многу за оваа насока, знам дека некои предмети се слушаат на институтот за биологија, клиничките предмети се слушаат на медицинскиот факултет на институтот за биохемија, а некои предмети се слушаат и на фармацевскиот факултет.

Добро е шо на време дознав за ова. Прекрасно.

Ако во прва година имаме заеднички предавања има некоја шанса да се префрлам на тој смер, илии некаква друга опција??

Добро е шо на време дознав за ова. Прекрасно.

Ако во прва година имаме заеднички предавања има некоја шанса да се префрлам на тој смер, илии некаква друга опција??

Е види за тоа незнам :toe: Распрашај се на студентски најдобро. :)

Хехе а замисли ние бевме 9 останавме 5 души на применета. Сега применета не се дели како порано препаративна и аналитичко структурна, туку само применета, се учи све и свашта и е доста потешко, нема како порано индустриска хемија 1 и 2, има само индустриска хемија, така да е по збиено. :) Нова програма :/

Иначе поздрав до тебе се гледа дека Кумановците се родени хемичари. :)

Вондерфул: Со применета можеш да работиш што ти душа сака, секаде ги вработуваат, можеш да испитуваш и храна, природни продукти, имам пријател работи во тутунски комбинат, млекари, винарии и слично. :)

Прв болд: Оу мај Гад! :uvo: И така беше обемен, т.е. тежок за учење, а вака пак...
Втор болд: И ти да не си Кумановац?
Трет болд: Да, ама само теоретски е така. У пракса е заебано за сите насоки, за жал. Година и кусур како дипломирав, имав најдобар просек, а уште се нема работа. :uvo:

Прв болд: Оу мај Гад! :uvo: И така беше обемен, т.е. тежок за учење, а вака пак...
Втор болд: И ти да не си Кумановац?
Трет болд: Да, ама само теоретски е така. У пракса е заебано за сите насоки, за жал. Година и кусур како дипломирав, имав најдобар просек, а уште се нема работа. :uvo:

Втор болд: Да! :D
Трет болд: Така е секаде, за било кој факултет, ама да не им го кршиме филмот на колегите. Како инаку ќе имаат инспирација да учат. :D

baram cimerki stanot e vo avtokomanda(zelenata zgrada) super opremen,ako ima zainteresirani CIMERKII neka pisat,pozzz

На информатика само 66 души се запишале годинава... ОМГ, многу малку бре...

На информатика само 66 души се запишале годинава... ОМГ, многу малку бре...
Три и четиригодишни заедно ?
После прв семестар пола се отпишуваат, остануваат 30 души ... закон. :icon_eek:

Потребни документи за упис на зимскиот семестар за студентите кои студираат по кредит трансфер системот:
3. пријавен лист од Државниот завод за статистика на РМ

За запишување на семестар ова го видов на страната и не ми е јасно. Го има ова на факултет ? Или треба да го вадам од некаде ?

Ај некој поупатен нека ми каже како е на 3годишните смерови за инф, т.е за АКМ. Дали е тешко,конкуренција и даље.. :)

Ај некој поупатен нека ми каже како е на 3годишните смерови за инф, т.е за АКМ. Дали е тешко,конкуренција и даље.. :)

разбрав само дека имало помалку математика од мојот(4 годишен) смер :)

Потребни документи за упис на зимскиот семестар за студентите кои студираат по кредит трансфер системот:
3. пријавен лист од Државниот завод за статистика на РМ

За запишување на семестар ова го видов на страната и не ми е јасно. Го има ова на факултет ? Или треба да го вадам од некаде ?

Се имаш во трафиката горе на ПМФ, или пак доле во книжарата во подвожњакот. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom