Фан Клуб: Рома

С

сашенко

Гостин
абе јас ли зборувам тиникии ли тропат??
за утакмицата незнам што да кажам, нервозен сум и не ми се зборува!!!
Puponeeee....се сеќаваш кога се кладев со тебе дека Рома не иде у топ 3 годинава? Ова со цесена играа или така мене ми се чини? Ај ке видиме како ке заврши на крај ама сепак мислам дека.......ај...да почекаме до крај на сезоната...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Puponeeee....се сеќаваш кога се кладев со тебе дека Рома не иде у топ 3 годинава? Ова со цесена играа или така мене ми се чини? Ај ке видиме како ке заврши на крај ама сепак мислам дека.......ај...да почекаме до крај на сезоната...
уживкај бе друже, кладба си е кладба!!!

v140

giallorosso
Член од
26 август 2009
Мислења
193
Поени од реакции
5
Единствено Тоти и Пизаро беа на ниво , Де Роси ме разочара
Тешко е да играш против екипи кои што дошле да се бранат со 11 играчи

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28
го нудат Шеј Гивен за возврат, малку е постар од Дони но јас би се сложил за оваа трампа, макар и да не земеме пари, али мислам дека Рома пари ќе бара за Дони 4-5мил би биле доволни, али Сити можеби ќе дадат повеќе :)
hehe neznam dali se do tolku zaminati da go nudat eden od najdobrite 5 golmani za doni

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
:nesvest: прв меч од сезона е смири се минатата бевме 14 вие 1 па пак бевме пред вас на крајот

а за мечот што да кажам изгледав вкупно 30 минути од цел натпревар и цело време напаѓавме но немавме среќа...се надевам дека во наредните натпревари вучинич че се загрее и ќе почне да постигнува погодоци

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Каков натпревар против Чезена, натпревар без волја, без желба, како да се играше пријателски натпоревар а не Италијанско првенство. Ама добор типично за Рома губење поени против најслабите екипи, после сите се лутиме зошто нема Титула, зошто нема ова, зошто нема она... Ваков блед натпревар нема видено одамна, така да вчера имав можност да го видам и тоа. Можеби утеха ми е тоа што самиот се залажувам дека ајде сеуште е почеток на сезона, и дека не е сеуште најидеално ама да не победиш против Чезена дома - тоа е тешко да се прифати. Најверојатно пак почнуваме со слабиот старт, а потоа запнуваме на крај, да ама на крај да не се лутиме зошто не фалат уште 2 поени за ова или она место.

П

Паган-др

Гостин
Единствено нешто што не ме убива во поим е помислата Чезена да завршат на горниот дел од табелата. Биле во Серија Ц, па една сезона во Серија Б, а сега во Серија А. Тоа ми кажува дека можеби и не е за подфрлање тимов. Не да ги правдам сега играчиве на Рома, мораа да победат, ама кога веќе заврши нерешено, 1 бод, многу подобро од изгубена и 0 бодови. :)

Forza Roma!

Член од
23 јули 2010
Мислења
321
Поени од реакции
3
slabo epten slabo....i ovie ne se braneja ka eden so pisal pogore...cezena mozese i da pobedi ali toa e....treba centarfor!!!nemamo centarfor toa e jbg :S pare se nema....zemaa samo odbrana pa odbrana preku ..... mie od odbranbeni igraci !!!!

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Единствено нешто што не ме убива во поим е помислата Чезена да завршат на горниот дел од табелата. Биле во Серија Ц, па една сезона во Серија Б, а сега во Серија А. Тоа ми кажува дека можеби и не е за подфрлање тимов. Не да ги правдам сега играчиве на Рома, мораа да победат, ама кога веќе заврши нерешено, 1 бод, многу подобро од изгубена и 0 бодови. :)

Forza Roma!
На Рома нерешените натпревари против маливе екипи кои на крајот на сезоната убедливо испаѓаат од Лигата можеш слободно да и ги препишеш како порази, верувај ми, оти ние буквално се "убиваме" од овие натпревари. Таа е лекција која сеуште и сеуште не може да се научи а која редовно ни ја сервираат ваквите екипи како Чезена.

--- надополнето ---

slabo epten slabo....i ovie ne se braneja ka eden so pisal pogore...cezena mozese i da pobedi ali toa e....treba centarfor!!!nemamo centarfor toa e jbg :S pare se nema....zemaa samo odbrana pa odbrana preku ..... mie od odbranbeni igraci !!!!
Не е проблемот во одбрана или недостиг на играчи, добро може "лити" сме на некои позиции, ама со Чезена и немаме потреба па од Супер Ѕвезди за да ги победиме нели? Проблемот во овој тим е што никако не може да се создаде и да се наметне победнички менталитет.

--- надополнето ---

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Ни во најлошите мои предпоставки немаше верзија каде што 0-0 беше исходот. Срамно отварање на сезоната и тоа на Олимпико против екипата која има најмали шанси за римејнинг во Серија А. Антониоли побудале, покрај изворедната мотивација која ја имаше овој бивш Ромаш, и средниот ред им играше солидно, па така малце фалеше и да си заминат со 3 поени во џеб. Де Роси неможам да го препознаам, се си мислам дека го продадовме сезонава а ова вечерва беше некоја негова бледа замена. Касети кој покрај тоа што у фризот личи на фирерот, и не е многу поразлично неговото однесување од неговиот идол очито. Тешко некој што одигра на ниво и кој може да се каже дека се залагаше за победа... како и во мечот со Интер во супер купот така и сеа Пизаро е едини кој не потсети дека домашните се тие кој треба да атакуваат.
Вучиниќ меѓудругото треба да подреме на клупа, колку да му се даде до знаење дека не е семоќен !

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
а Јуве... ? :back:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
наредното лето ако се паметни управата да го вратат Курчи и ќе бидеме обезбедени со голман за наредните десет години, звер е Курчи!!!
тамн Серџо ќе му биде одлична замена... нападот на Лече го предводи Корвиа играч од малдинскиот погон на Рома,а на клупа е Бертолачи, чисто информативно :)
Андреоли веднаш прва постава кај Киево, чисто информативно :D

на 10-ти Септември ќе има рапорт на Ротшилд во врска со продажбата на Рома пред челниците на Уникредит, ќе добиеме убави информации до каде оди оваа работа, се очекува господинот Ангелучи,најспоменуваното има меѓу купувачите да преземе некој чекори оваа недела, до сега го немало на сцена бидејќи си го терал одморот, не се брза тој во однос на купување на Рома

--- надополнето ---

Е јуве.....no coment.Ако гледаше знаеш...тоа е тоа
само сакав да ти доловам дека не е убаво така да се излетуваш, еве Рома киксна, но истото му се слуи и на Јуве, сепак почеток на сезона е...

С

сашенко

Гостин
Не се уиграни јуве исто и рома.Да ти кажам право бев изненаден кога видов Рома 0-0 изиграле ама ова денесс....

Kajgana Shop

На врв Bottom