читам на балканскиот форум дека се што поседувала фамилијата на сенси паднало во рацете на унибанка па така и рома... што значи ако ова е вистина рома ќе биде на лицитација.... но сепак нема сеуште 100% сигурни извори
навистина веќе незнам што е подобро... дали Росела и нејзината компанија да постигнат некој договор со банката на која им должат околу 325мил или банката да го зеде клубот поради неплатениот долг па потоа на лицитација да го купи некој нов газда... јас знам дека Росела сака да го задржи клубот и знам дека го сака, но доколку постигнат некаков договор неизбежна ќе биде продажбата на некој од ѕвездите во Рома, значи Росела само така може да го смири долгот со продавање на играчи и да продолжи да ја поседува Рома... а незнам што би се случило доколку дојде нов газда... неможам да ја предвидам таа ситуација, зависи каков ќе биде газдата и колкава ќе му биде чергата...
--- надополнето ---
последна официјална изјава на Уникредит е дека не постигнале договор со Интерпетроли компанијата во сопственост на фамилијата Сенси...
--- надополнето ---
фановите на Рома во чест на убиеното момче Антонио Де Флаки(фан на Рома) од страна на ултраси на Милан поставиле транспарент во еден кварт во Рим, после толку поминати години ваквите случки не се забораваат и поради тие причини постои омраза меѓу фановите...
I posle mnogo godina Romanisti ne zaboravljaju, sinoć je u kvartu Torre Maura postavljen transperent za sjećanje na tragično preminulog Antonia de Flachia.
Na današnji dan 4 Maja prije tačno 21 godinu 18-godišnji Antonio je krenuo u Milano da podrži svoj voljeni klub Romu, krenuo je sam a ispred stadiona su ga presreli navijači milana njih 30-ak i praktično ga izmasakrirali, neki od njih su kasnije identifikovani ali advokati koje je angažovao klub AC Milan uspjeli su da pobiju sve optužbe a Flachi-eva porodica je na sudu uvrjeđena i zastrašena, krivci za ovaj stravični zločin nikad nisu osuđeni.I posle toliko godina srca svih romanista još uvijek krvare i vjerovatno nikad neće ni prestat, ma koliko generacija se promijenilo nikad ga neće zaboravit. ANTONIO VIVE