Фан Клуб: Рома

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.583
Тоти има добивано награди за најдобар млад играч ( за тоа не е потребно титула у Италија ), за најдобар италијански играч ( титула со Рома, второ место со Рома ) , глеам добил награда за рејтинг у сезона од некој магазин, остало му се ради финалето на ЕП со Италија у 2000та, другото поради освојувањето на СП ...

Како и да ја вртиш, шансата за индивидуална награда еден играч ја има ради тимскиот успех, ете, финале ЕП, титула СП, титула во Италија, вицешампион у Италија и тн и тн ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
еве ги на Занети
Individual
FIFA 100
Pallone d'Argento: 2002
FIFA Team of the Year 2009 Nominated (right back)

а еве на Тоти
Guerin d'Oro (2): 1998, 2004
Serie A Young Footballer of the Year: 1999
Euro 2000 Team of the Tournament
Serie A Footballer of the Year (2): 2000, 2003
Italian Footballer of the Year (5): 2000, 2001, 2003, 2004, 2007
ESM Team of the Year (3): 2000-01, 2003-04, 2006-07
FIFA 100
2006 FIFA World Cup All-Star Team
Serie A Top Scorer: 2006-07
European Golden Shoe: 2006-07
USSI Silver Ball (Serie A Fair Play Award): 2007-08

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Тоти има добивано награди за најдобар млад играч ( за тоа не е потребно титула у Италија ), за најдобар италијански играч ( титула со Рома, второ место со Рома ) , глеам добил награда за рејтинг у сезона од некој магазин, остало му се ради финалето на ЕП со Италија у 2000та, другото поради освојувањето на СП ...

Како и да ја вртиш, шансата за индивидуална награда еден играч ја има ради тимскиот успех, ете, финале ЕП, титула СП, титула во Италија, вицешампион у Италија и тн и тн ...
Абе како и да ја вртиш брат, ко ќе речи некој Тоти е едно, ко ќе речи некој Занети е друго. Тоти чуда прај, Занети медиокритет.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.583
Многу причини и изговори можи да се набројат, ама фактот останува еден дека најобјективно кажано Занети ќе остави помал белег во фудбалот отколку Тоти, шо беше и почетната дискусија. Зошто и баба да имаше кур ќе беше дедо, и на Занети да му се погодеја позицијата и клубот ќе беше можи најдобар.
Ќе видиме, евентуална титула во ЛШ, и тројна круна у секој случај ке го експонираат капитенот на Интер во фудбалскиот свет ( не дека не е доволно експониран ), али пак, ко што гледаш, останува тимскиот накит ко услов за истото, без титула сезонава у ЛШ и Серија А, ке биде едно ниво подоле, со истото, влегува во оние кругови на играчи кои, ко што викаш ти, оставиле белег во фудбалот.

Не е битно, се почна од односот кој го има Тоти на теренот, однос кој го оддалечува светлосни години од еден Малдини на пример, или Дел Пиеро.

--- надополнето ---

Абе како и да ја вртиш брат, ко ќе речи некој Тоти е едно, ко ќе речи некој Занети е друго. Тоти чуда прај, Занети медиокритет.
Тоти игра на позиција која го прави лидер во Рома, лидер на една екипа под дифолт повеќе го експонира у светот на фудбалот. Башка, дете е на Рома, цел живот игра таму и у моментов е синоним за тој клуб, т.е. синоним е за тој клуб скоро 10 години. Ама па на глобално ниво, у секој случај не е влезен у оној круг каде е Малдини, вина за тоа од една страна носи неговиот лош однос на теренот спрема противниците, од друга малата егзистенција на трофеи која Рома ја има како клуб.
Светското Првенство од друга страна е круна како трофеј во неговата кариера, но пак, недоволно за да биде ставен помеѓу '' големите '', ко што и Занети не е ставен у тој круг на играчи поради истата причина, недостаток на титули и лоши периоди на тимот во кој што играл.

--- надополнето ---

еве ги на Занети
Individual
FIFA 100
Pallone d'Argento: 2002
FIFA Team of the Year 2009 Nominated (right back)

а еве на Тоти
Guerin d'Oro (2): 1998, 2004
Serie A Young Footballer of the Year: 1999
Euro 2000 Team of the Tournament
Serie A Footballer of the Year (2): 2000, 2003
Italian Footballer of the Year (5): 2000, 2001, 2003, 2004, 2007
ESM Team of the Year (3): 2000-01, 2003-04, 2006-07
FIFA 100
2006 FIFA World Cup All-Star Team
Serie A Top Scorer: 2006-07
European Golden Shoe: 2006-07
USSI Silver Ball (Serie A Fair Play Award): 2007-08
Па тоа и што ти зборев, повеќето на Тоти се ко млад фудбалер, или ко најдобар италијански во услови кога Рома освојувала титули или била вицешампион, или, кога неговата репрезентација играла финале на ЕП и освоила СП. Једино, златка копачка ко најдобар фудбалер што добил, ради најмногу голови, награда резервирана стриктно за напаѓачи.

Од друга страна, ти реков, за бековите не се карактеристика индивидуалните награди, класичен пример за тоа ти е Карлос кој е еден од најдобрите светски леви бекови, или Кафу, исто, фантастичен фудбалер.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Syn еве си изнаприкажавме, ајде сега кажи го твојот став, кој е подобар фудбалер од Занети и Тоти или кој е "поголем" ајде така да се изразам?
не беше вака започната дискусијата знам тоа и не сакам на назад да ми се завраќаш, само кажи ми што мислиш, биди искрен...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.583
За мене во моментов се на едно исто ниво, едниот е бек, другиот е напаѓач, у секој случај у тој сегмент неможеш да ги споредуваш, нит во индивидуални награди, каде еден од најдобрите леви бекови ги има само 2, и тоа у тим на година бил ставан ...
Разликата е во нивниот однос спрема противниците, Тоти плукал играчи и стартувал грубо со намера, у тој сегмент Тоти е под било кој '' голем '' фудбалер, а верувај, и тоа има одредено влијание пред остали фудбалски свет.

На времето си признавам, го сакав Тоти во Интер, али ако ја гледаме комплетноста на 1 тим, на десната бековска позиција под дифолт одеше и Занети, за кого реков, беше сметан за 1 од најдобрите на тој дел од теренот при крај на 20ти и почеток на 21ви век, со тоа што беше лојален на тимот и одби еден Реал Мадрид тој период, кои доставија понуда до Интер која клубот во никој случај немаше да ја одбие. Зборам иначе за периодот кога Реал газеа во Европа и Примера и кога во својот тим ги сакаа најдобрите играчи, т.е., кога ке видиш, увек ги сакале најдобрите ( според нив ) у екипа, поготово уз Перез.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
За мене во моментов се на едно исто ниво, едниот е бек, другиот е напаѓач, у секој случај у тој сегмент неможеш да ги споредуваш, нит во индивидуални награди, каде еден од најдобрите леви бекови ги има само 2, и тоа у тим на година бил ставан ...
Разликата е во нивниот однос спрема противниците, Тоти плукал играчи и стартувал грубо со намера, у тој сегмент Тоти е под било кој '' голем '' фудбалер, а верувај, и тоа има одредено влијание пред остали фудбалски свет.

На времето си признавам, го сакав Тоти во Интер, али ако ја гледаме комплетноста на 1 тим, на десната бековска позиција под дифолт одеше и Занети, за кого реков, беше сметан за 1 од најдобрите на тој дел од теренот при крај на 20ти и почеток на 21ви век, со тоа што беше лојален на тимот и одби еден Реал Мадрид тој период, кои доставија понуда до Интер која клубот во никој случај немаше да ја одбие. Зборам иначе за периодот кога Реал газеа во Европа и Примера и кога во својот тим ги сакаа најдобрите играчи, т.е., кога ке видиш, увек ги сакале најдобрите ( според нив ) у екипа, поготово уз Перез.
значи ти ги споредуваш само во односот спрема противничките играчи кој го имаат, онаму каде што на Занети може да му се даде награда на деценијата како најфер играч... а како фудбалер со техника и фудбалски способности?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.583
значи ти ги споредуваш само во односот спрема противничките играчи кој го имаат, онаму каде што на Занети може да му се даде награда на деценијата како најфер играч... а како фудбалер со техника и фудбалски способности?
Ги споредувам од аспект на она што го дале за тимот, придонесот на Тоти е од еден фудбалски аспект, на Занети е од друг ...
На теренот има 11 играчи, секој со различна улога, оние кои имаат техника, креативност и асален финиш се или дел од напад, или дел од средина и слично, карактеристиките на Занети го правеа десен бек, по потреба лев, а еве игра и во средината од теренот, од друга страна Тоти е играч кој игра во нападот, на повеќе позиции од истиот.

На индивидуален план, од аспект на наградите, ти реков, ретки се бековите кои ги добиваат на тон истите, затоа и ти ги посочив Кафу и Роберто Карлос ...
Незнам ја по кој критериум да ги споредувам овие, не е изводливо тоа, ако гледаш по индивидуалните награди, Кристијано Роналдо со свои 20 и кусур години го шие Тоти у секој можен поглед, али Кристијано освојуваше ЛШ, ПЛ 3 години по ред, Светско Клупско и тн и тн ...

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
На глобално ниво поекспониран е Тоти тоа е факт, не дека сум фан на Рома. Занети навистина е одличен играч и е легенда за оние кои го следат Интер. Но признанијата, успесите (пред се со Италија), како и карактерот на Тоти го прави поекспониран од Занети на глобално ниво. За да бидеш легенда не треба да бидеш само фер и добар играч, треба и нешто повеќе и полошите страни некогаш те прават легенда.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
луѓе има некаква идеја за дрсовите за следната сезона???? чичко гугл не сака да помогне :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Ги споредувам од аспект на она што го дале за тимот, придонесот на Тоти е од еден фудбалски аспект, на Занети е од друг ...
На теренот има 11 играчи, секој со различна улога, оние кои имаат техника, креативност и асален финиш се или дел од напад, или дел од средина и слично, карактеристиките на Занети го правеа десен бек, по потреба лев, а еве игра и во средината од теренот, од друга страна Тоти е играч кој игра во нападот, на повеќе позиции од истиот.

На индивидуален план, од аспект на наградите, ти реков, ретки се бековите кои ги добиваат на тон истите, затоа и ти ги посочив Кафу и Роберто Карлос ...
Незнам ја по кој критериум да ги споредувам овие, не е изводливо тоа, ако гледаш по индивидуалните награди, Кристијано Роналдо со свои 20 и кусур години го шие Тоти у секој можен поглед, али Кристијано освојуваше ЛШ, ПЛ 3 години по ред, Светско Клупско и тн и тн ...

кажи ми Занети ако играше во Рома, што ли ќе направеше, каков придонес за тимот ќе донесеше, толку ли ќе се прославеше како Тоти???

--- надополнето ---

луѓе има некаква идеја за дрсовите за следната сезона???? чичко гугл не сака да помогне :)
очекувам оваа година да бидат да речеме исти, Рома склучи нови побогати договори со истите спонзори и можно е дресовите да останат исти или ќе има мали промени

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
Ајде бе луѓе доста престанете со споредби. што корист од тоа кој е подобар.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Di Marzio: “Roma su Giuseppe Rossi”....

Ieri sera, durante la trasmissione “Speciale (E’ sempre) calciomercato” Gianluca di Marzio ha rivelato l’interesse della Roma verso Giuseppe Rossi. La Juventus segue il giovane Nazionale da tempo, ma il 7° posto raggiunto dai bianconeri impedisce ai bianconeri di spendere ingenti somme nel prossimo mercato e così la Roma, secondo quanto sostiene l’esperto di mercato, figlio del grande allenatore, si sarebbe inserita pesantemente nella trattativa. La Roma, secondo di Marzio, non vorrebbe più Toni, perchè preferisce una punta in grado di muoversi intorno alla punta centrale. Una punta mobile, quindi. Se ne saprà di più nei prossimi giorni!
како што разбрав рома е заинтересирана за џузепе роси и тоа е супер :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
дали мојата желба ќе се исполни... хухуху ако овој дојде ќе бидам многу среќен :)
уште од времето кога играше во парма го посакувам во рома :) се надевам дека ќе постигнат договор:se_ molam

Kajgana Shop

На врв Bottom