Фан Клуб: Рома

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.579
зошто бе? секоја година си има награди за најдобар лев,десен било како...
Аналогно на ова Кафу бил катастрофален играч, Карлос такоџе, ок, за нијанса подобар ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Хаха-хаха-ха. Тоти на фудбалско ниво не е во никој случај подобар од Занети. Прво и најосновно, двајцата играат на различни позиции, така да не можеш да ги споредиш во целост.?
навистина тонеш во оваа дискусија, ама нема везе, еве само прочитај се повторно што кажа... прво велиш Тоти не е во никој случај подобар од Занети, а веднаш потоа кажуваш дека неможеш да ги споредиш во целост....

Занети кажав јас дека е добар, посебно сега при залезот на неговата кариера, но никогаш не е бил нешто посебно, Кафу некој го спомна, па Кафу целосно земено е поголема легенда од Занети... и Кафу е бек ама освојувал индивидуални награди како што се најдобар десен бек, влегувал во најдобрите 11-на за цела година и целосно земено е бил подобар играч од Занети иако е бек... како што можам да кажам дека Малдини целосно земено е/бил подобар од Тоти така можам да кажам дека Тоти пак е подобар од Занети, без разлика оти играат на различна позиција и оти Занети е бек....

--- надополнето ---

Аналогно на ова Кафу бил катастрофален играч, Карлос такоџе, ок, за нијанса подобар ...
зошто?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.579
Зашто имаат малце индивидуални награди, Кафу скоро ич, освен за Јужна Америка што добил признание во далечната 94та ... толку.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
зошто?

важно освоиле нешто индивидуално се спомнувале, а Занети кој го спомнува или дали е некогаш бил во некоја номинација за некоја награда, дали е добил некоја награда? еве Канаваро ти е чист пример доби награда за најдобар играч на светот... доколку Занети неможе во светот зошто во Италија некогаш не добил награда, еве на пример најдобар странец или најдобар играч во калчото???

--- надополнето ---

Зашто имаат малце индивидуални награди, Кафу скоро ич, освен за Јужна Америка што добил признание во далечната 94та ... толку.
ама па Занети тотално ИЧ...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
навистина тонеш во оваа дискусија, ама нема везе, еве само прочитај се повторно што кажа... прво велиш Тоти не е во никој случај подобар од Занети, а веднаш потоа кажуваш дека неможеш да ги споредиш во целост....

Занети кажав јас дека е добар, посебно сега при залезот на неговата кариера, но никогаш не е бил нешто посебно, Кафу некој го спомна, па Кафу целосно земено е поголема легенда од Занети... и Кафу е бек ама освојувал индивидуални награди како што се најдобар десен бек, влегувал во најдобрите 11-на за цела година и целосно земено е бил подобар играч од Занети иако е бек... како што можам да кажам дека Малдини целосно земено е/бил подобар од Тоти така можам да кажам дека Тоти пак е подобар од Занети, без разлика оти играат на различна позиција и оти Занети е бек...
Тонам? Чекај, нека пише нешто Синдикат, па уз него надоврзисе, пошто глеам сам тешко можеш да склопиш еден пост.

Направи разлика, ти кога рече дека Тоти е бољи, јас ти реков дека не е. Тоа не значи дека можат да се споредат, туку е реплика на она твое мислење, ти имаш едно, јас друго мислење. Сеуште стојам врз ставот дека двајцата играат на различни позиции и тешко е да се споредуваат.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.579
Па и Кафу има една НУЛА, капираш, од кога е дојден во Европа нема ниту една индивидуална награда, или фактор ти е некоја награда од Ј.А. у 94та ...
Поентата ми беше дека индивидуалните награди за бековите се реткост, а ако одиме по логиката на индивидуални награди, и Кафу е тиња играч, факт кој нема теорија да го побиеш.

п.с. Дај просветли ме кога бек бил прогласен за најдобар играч на некоја лига, памтиш некој таков случај ? Не само во Италија, било каде, Евра добил таква награда ? Карлос ? Ешли Кол можеби ? Све ова се бекови кои влагаат у онаа 5ка најдобри у свет ...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Индивидуални награди за бек се реткост, еден Кафу има само една, и тоа 94та за Јужна Aмерика, Kaрлос беше во тим на година еднаш или два пати, не ми текнува, и евентуално ако добил некое признание во Турција.
Кафу и Занети се во слична категорија по достигнувања, Карлос нешто подолу, ама не можиш да ги споредиш со Тоти, Дел Пиеро или Малдини.

Па и најпристрасно да размислуваш, лесно е да видиш кој прај поголема разлика во тимот. Јас не сум голем фан на Дел Пиеро и особено не на Тоти, многу посимпатичен ми е Занети, ама реалноста е дека е далеку помалку истакнат фудбалер од овие двата. И единствената причина зошто се смета за „фудбалска легенда“ од навивачите на Интер е затоa што остана лојален на тимот, шо во никој случај не можи да биди мерило за достигнувањата на еден фудбалер.

Според мене Пирло е најдобриот фудбалер шо некогаш играл фудбал, ама сите можи да се согласиме дека истото не држи вода.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Па и Кафу има една НУЛА, капираш, од кога е дојден во Европа нема ниту една индивидуална награда, или фактор ти е некоја награда од Ј.А. у 94та ...
Поентата ми беше дека индивидуалните награди за бековите се реткост, а ако одиме по логиката на индивидуални награди, и Кафу е тиња играч, факт кој нема теорија да го побиеш.

п.с. Дај просветли ме кога бек бил прогласен за најдобар играч на некоја лига, памтиш некој таков случај ? Не само во Италија, било каде, Евра добил таква награда ? Карлос ? Ешли Кол можеби ? Све ова се бекови кои влагаат у онаа 5ка најдобри у свет ...
еве да одиме по таа логика и Кафу ако е тиње, рачунај Занети е под него....

абе Канаваро како централен бек беше прогласен за најдобар играч во светот

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

Малдини шо позиција играше?

Доби награди зошто беше доволно добар, што Занети не е, исто и Кафу веќе ко го спомна. Незнам зошто мислиш дека Кафу зошто играл и за Рома и за Милан ќе треба магично да стани најдобриот играч на светот. Не ти прам муабет за инает, гледај објективно.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Тонам? Чекај, нека пише нешто Синдикат, па уз него надоврзисе, пошто глеам сам тешко можеш да склопиш еден пост.

Направи разлика, ти кога рече дека Тоти е бољи, јас ти реков дека не е. Тоа не значи дека можат да се споредат, туку е реплика на она твое мислење, ти имаш едно, јас друго мислење. Сеуште стојам врз ставот дека двајцата играат на различни позиции и тешко е да се споредуваат.
извини што малку почека морав да го почекам Синдикат да постира нешто па врз основа на тоа да ти реплицирам....
еве уште еднаш ќе повторам: за мене Малдини целосно земено е/бил подобар играч од Тоти иако е бек , но затоа Тоти пак целосно земено е подобар од Занети

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.579
еве да одиме по таа логика и Кафу ако е тиње, рачунај Занети е под него....

абе Канаваро како централен бек беше прогласен за најдобар играч во светот
Ја не одам по таа логика, ти одиш, иначе чисто информативно, Кафу има 2 пати освоено СП, еднаш бил шампион со Милан на Европа, па потоа и во Свет, ваљда и у Јужна Америка освоил бразилско и оној Либертадорес куп и тн и тн, но, со индивидуални награди е тиња ...

А за Кана, беше де, дека освоија светско, Занети ја немал таа среќа да влезе у такви успешни генерации на национално и тимско ниво, ок, на тимско у моментов пишува историја со Интер, евентуална тројна круна ке значи и прво такво достигнување на една италијанска екипа.

Како и да е, индивидуално бекови ретко добиваат награди, а и ко легенди на глобално ниво истите се реткост, ко Факети на пример, за други ме мрзи да размислувам ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
многу би сакал во овој момент да има анкета у стило кој е подобар Тоти или Занети на светско ниво анкета за да видите како би оделе процентите и резултати... за Занети би гласале само навивачите на Интер и Лацио и оние кои го мразат Тоти поради карактерот, но затоа има еден куп љубители низ светот кои ќе гласаат за него... се сеќавам една година кога Бекам дојде во Реал правеше турнеи низ Кина или незнам каде беше, исти такви турнеи со тимот имаше и Тоти... таа година кога Бекам со тимот беа во Кина и направија бум, на исто ниво тоа се случи кога Тоти пристигна во Мексико

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.579
Малдини шо позиција играше?

Доби награди зошто беше доволно добар, што Занети не е, исто и Кафу веќе ко го спомна. Незнам зошто мислиш дека Кафу зошто играл и за Рома и за Милан ќе треба магично да стани најдобриот играч на светот. Не ти прам муабет за инает, гледај објективно.
Ja колку што памтам играше стопер, незнам на која позиција повеќе играл во кариера бидејќи беше универзалец у одбрана, играше и ко лев бек и ко стопер, али мислам дека ко стопер има играно повеќе, нејсе тоа ( може и грешам ), универзалец беше и воопшто не го ни оспоруем неговиот квалитет, напротив, неам гледано бољи играч у одбрана од него.
Иначе, Занети беше сметан за еден од најдобрите десни бекови на планетава при крајов на 20ти век и почеток на истиот, али, ко што реков погоре, ич не му се погоди тимот во кој што играше, за репрезентацијата не би го рекол истото бидејќи на хартија беа пресилни ...

Индивидуални признанија и самиот знаеш зашто нема, зашто тимските успеси му недостасуваа, се знае дека оние кои догурале до финале во ЛШ, имале континуитет на тимски успеси и слично и индивидуално се китат со одредени титули.
Oн ко играч беше предобар на својата позиција, и Реал даваа за тој период огромна сума за десен бек, проблемот у неговата кариера е недостатокот на тимски успех, кој на залезот од истата го доби.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Ja колку што памтам играше стопер, незнам на која позиција повеќе играл во кариера бидејќи беше универзалец у одбрана, играше и ко лев бек и ко стопер, али мислам дека ко стопер има играно повеќе, нејсе тоа ( може и грешам ), универзалец беше и воопшто не го ни оспоруем неговиот квалитет, напротив, неам гледано бољи играч у одбрана од него.
Иначе, Занети беше сметан за еден од најдобрите десни бекови на планетава при крајов на 20ти век и почеток на истиот, али, ко што реков погоре, ич не му се погоди тимот во кој што играше, за репрезентацијата не би го рекол истото бидејќи на хартија беа пресилни ...

Индивидуални признанија и самиот знаеш зашто нема, зашто тимските успеси му недостасуваа, се знае дека оние кои догурале до финале во ЛШ, имале континуитет на тимски успеси и слично и индивидуално се китат со одредени титули.
Oн ко играч беше предобар на својата позиција, и Реал даваа за тој период огромна сума за десен бек, проблемот у неговата кариера е недостатокот на тимски успех, кој на залезот од истата го доби.
хахахахаха а како Тоти успеал со само една титула во Сериа А и неколку Купови во Италија да добива награди??? значи Занети неможел да дојде до израз поради клубот Интер, а Тоти со Рома му се погоди, секоја година по три титули земаа, дај молим те не тропај такви работи веќе, стварно и ти и The Great терате во ќор сокак

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

Многу причини и изговори можи да се набројат, ама фактот останува еден дека најобјективно кажано Занети ќе остави помал белег во фудбалот отколку Тоти, шо беше и почетната дискусија. Зошто и баба да имаше кур ќе беше дедо, и на Занети да му се погодеја позицијата и клубот ќе беше можи најдобар.

Kajgana Shop

На врв Bottom