Помош: Вируси, црви и разни штетници

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ставете nod32 и ASquarred и сте прилично заштитени. Планирам да си купам ASquarred околу 20 долари мислам дека беше да купиш лиценца за една година, нуди до сега најдобра заштита што имам видено, така да топло ја препорачувам горната комбинација. Ги имам пробано скоро сите од познативе анти вируси и анти спајвер и овие 2 најдобро се покажале, да не кажам дека само овие биле ефективни...
Ako si probal bitdefender i ti prael problemi toa e nesto so dosega nemam slusnato inaku proveri na the best antivirus i ke vidis koj e najdobar za tvojot pc pozdrav

imam nod32 antivirus 4 samo ne se apdejtira. kako da napravam da se apdejtira?
Druze dali ti otvora se na windous? Ako ne ti otvora togas imas virus koja go napaga update bazata na antivirusot ne e nisto strasno da ne se plasis moze da se sredi pisi da vidama na so stois ok

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ako si probal bitdefender i ti prael problemi toa e nesto so dosega nemam slusnato inaku proveri na the best antivirus i ke vidis koj e najdobar za tvojot pc pozdrav

Druze dali ti otvora se na windous? Ako ne ti otvora togas imas virus koja go napaga update bazata na antivirusot ne e nisto strasno da ne se plasis moze da se sredi pisi da vidama na so stois ok
Кој колку ќе плати на тоа место ќе го стават, се е маркетинг, види на друг сајт кој е најдобар анти вирус ќе пишува друг. Јас зборувам од мое лично искуство и да имам користено bit defender.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
mi otvara se samo neli ako se instalira nekoj nov anti virus najprvo se updejtira a na ovaj mi pisi deka update is not necessery - the virus signature database is current, e sea da ne treba da se stavi username and password?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
mi otvara se samo neli ako se instalira nekoj nov anti virus najprvo se updejtira a na ovaj mi pisi deka update is not necessery - the virus signature database is current, e sea da ne treba da se stavi username and password?
Епа изгледа таков е тој антивирус, инсталирај нов и завршрна работа:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ги слушај овие што ти пишале глупости за твоево прашање.

Си ставил антивирус, али trial верзија (30 дена трае). За тие 30 дена си се апдејтува самиот, затоа не ти бара ни јузер ни пас. Тоа што ти вика UPDATE IS NOT NECESSARY е затоа што ти ги има најновите апдејти направено. Кога ќе ти истече периодот, ќе ти бара јузер и пас, тогаш ќе си бараш кракови и чуда.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Кој колку ќе плати на тоа место ќе го стават, се е маркетинг, види на друг сајт кој е најдобар анти вирус ќе пишува друг. Јас зборувам од мое лично искуство и да имам користено bit defender.
Druze neli toj sajt e cisto rangiranje ?:toe: A daj pisi so problemi si imal da znam so da ocekuvam ja go koristam edno 6 meseci bez problem pisi ok pozdrav:helou:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Druze neli toj sajt e cisto rangiranje ?:toe: A daj pisi so problemi si imal da znam so da ocekuvam ja go koristam edno 6 meseci bez problem pisi ok pozdrav:helou:
Чисто рангирање во последно време не постои, исто како и совршен продукт затоа најдобро е комбинирање :) Користев долго време нод и го видов бит дифендерот и решив да го пробам, го избришав нодот и го инсталирав него, за не цел саат почна нешто да ми го кочи компјутерот и да го преоптоварува и после не ми даваше да го избришам бит и да инсталирам нод (ни во сејф моуд). Морав во виндоус да вратам се преку систем ристор до најблискиот период до пред да го избришам нодот и така се спасив :)

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Чисто рангирање во последно време не постои, исто како и совршен продукт затоа најдобро е комбинирање :) Користев долго време нод и го видов бит дифендерот и решив да го пробам, го избришав нодот и го инсталирав него, за не цел саат почна нешто да ми го кочи компјутерот и да го преоптоварува и после не ми даваше да го избришам бит и да инсталирам нод (ни во сејф моуд). Морав во виндоус да вратам се преку систем ристор до најблискиот период до пред да го избришам нодот и така се спасив :)
Blagodarime na odgovorot pozdrav

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Јас имам AVG 8.5, не е нешо нај нај али иде некако.
Досеа беше добар али сеа нешто почна да зеза, имам тројанци и кога го сканирам ми пишува дека се исчистиле и после следното сканирање пак се појавуваат.
Хелп??

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Јас имам AVG 8.5, не е нешо нај нај али иде некако.
Досеа беше добар али сеа нешто почна да зеза, имам тројанци и кога го сканирам ми пишува дека се исчистиле и после следното сканирање пак се појавуваат.
Хелп??
Иди во Safemode, скенирај таму со кој антивирус имаш и инсталирај ASquarred trial верзија 30 дена работа имаш и со него скенирај во safemode.

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Може ли некој да ми каже како да се отарасам од досадниов Troj/Win?Кога и да отворам некој фајл/фолдер ми отвора гугл search за вирусот,и тек после неколку пробувања го отвара фолдерот.Користам ЕsetNOD32 ама не го наоѓа.Пробав и со Spybot aма ни тој не го наоѓа,ни MalwareBytes,ништо...Ако може некој да ми каже како да го тргнам без формат,ке му бидам многу благодарен.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Може ли некој да ми каже како да се отарасам од досадниов Troj/Win?Кога и да отворам некој фајл/фолдер ми отвора гугл search за вирусот,и тек после неколку пробувања го отвара фолдерот.Користам ЕsetNOD32 ама не го наоѓа.Пробав и со Spybot aма ни тој не го наоѓа,ни MalwareBytes,ништо...Ако може некој да ми каже како да го тргнам без формат,ке му бидам многу благодарен.
И кај мене исто е,само што се појавува Windows Instaler,па после ми отвара фолдерот или фајлот.Имам и јас НОД 32,но не го наога и кај мене!!!!!!
Ај кажувајте лек,и јас ке ви бидам благодарен премногу.....:kesa::smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom