Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
luge pomagajte kako da go izbrisam virusov
File:
c:\Dokuments and Settings\Miroslav\Local Settings\Temporary Internet Fi...\winamp[1].exe
Threat:
Win 32\Dialer.NGB Trojan
comment:
Event occurred on a new file created by the application: C:\WINDOWS\Explorer.EXE. The file was moved to quarantine. You may close this window.

ova ne moze da se izbrisi i ne mozam da gi najdam tie folderi i koga ke sakam da go isklucam antivirusot se pojavuva ova

File:
c:\Docume~1\Miroslav\locals~1\Temp\463.exe

Threat:
Win 32\Dialere.NGB Trojan
comment:Event occurred on a new file created by the application: C:\WINDOWS\Explorer.EXE. The file was moved to quarantine. You may close this window.

ako znae nekoj neka pomaga inaku imam NOD32 anti virus
Стај Касперски Интернет Секјурити 2009 ке ти го избрише 100%.

Дали некој сака да се приклучи за купување на лиценца на Panda Global Protection 2009, една лиценца за една година важи за три компјутери и чини 90 евра, знам дека за некого ова е скапо али веќе доста ми е од блоќирање на лиценци кои се ставени во црна листа.

лелеее ... да купуваш лиценца и тоа не за некој добар антивирус туку за панда хаха ... Земи нортон јас ќе ти ја дадам мојата лиценца :) Со се ком ми го дадоа антивирусот :)

Дали некој сака да се приклучи за купување на лиценца на Panda Global Protection 2009, една лиценца за една година важи за три компјутери и чини 90 евра, знам дека за некого ова е скапо али веќе доста ми е од блоќирање на лиценци кои се ставени во црна листа.

За 120 евра лиценца за 3 компјутери KIS 2009 :helou:

Essential Protection

• Protects from viruses, Trojans and worms
  • Blocks spyware and adware
  • Scans files in real time (on access) and on demand
  • Scans email messages (regardless of email client)
  • Scans Internet traffic (regardless of browser)
  • Protects instant messengers (ICQ, MSN)
  • Provides proactive protection from unknown threats
  • Scans Java and Visual Basic scripts
Extended Protection

• Two-way personal firewall
  • Safe Wi-Fi and VPN connections
  • Intrusion prevention system
  • Intelligent application management and control
    • automatically configured application rules
    • security rating is assigned to unknown applications
    • access to the user’s resources and data is restricted for unknown applications
Preventive Protection

• Scans operating system and installed applications for vulnerabilities
  • Analyzes and closes Internet Explorer vulnerabilities
  • Disables links to malware sites
  • Detects viruses based on the packers used to compress code
  • Global threat monitoring (Kaspersky Security Network)
Advanced Protection & Recovery

• The program can be installed on infected computers
  • Self-protection from being disabled or stopped
  • Restores correct system settings after removing malicious software
  • Tools for creating a rescue disk
Data & Identity Theft Protection

• Disables links to fake (phishing) websites
  • Blocks all types of keyloggers
  • Virtual keyboard is provided for safely entering logins and passwords
  • Prevents the theft of data exchanged via secure connections (HTTPS / SSL)
  • Blocks unauthorized dial-up connections
  • Cleans up any traces of user activity (deletes temporary files, cookies etc.)
Content Filtering

• Parental control
  • Improved antispam protection (plugins for Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, The Bat!, Thunderbird)
  • Blocks banners on web pages
Usability

• Automatic configuration during installation
  • Wizards for common tasks
  • Visual reports with charts and diagrams
  • Alerts provide all the information necessary for informed user decisions
  • Automatic or interactive mode
  • Round-the-clock technical support
  • Automatic database updates

И јас користам касперски KIS 7.0.325 и е одлицен го пробав 2009(8.0.0.506 i 8.0.0.284) и не ми се допага се што е пач крак и по некој клуч генератор заминуват
ти дава diffinised all ili delete и зосто е подобар од KIS 7.0.325 а за лиценци да не правеме муабет нека казе кој ги плака па да му продадам по смесна цена
За:pos2:
NOD32 Antivirus 3.0.642.msi
Sophos_Anti-Virus_Enterprise 2009.exe
Avast Pro v4.8.1195
AVG INTERNET SECURITY 8.93
Sophos Endpoint Protection v.7_2008
kis 2009.en.msi
Norton Internet Security 2009 v16.0.0.125
TROJAN REMUVER
ESET _Smart_Security_3.0.621
adware 2008
Webroot Spy Sweeper 5.5.1.3356
SpywareTerminator и други а за лјубителите на касперски

This patch makes all the blocked kaspersky licenses to working ,
from blacklist to whitelist,and it also protects them from blacklisting,
the "black.lst" file that is updated from kaspersky update will not be a problem anymore,

How to install.

1. Before applying the patch go to kaspersky-Settings-Service
and dissable Self-Defence option

2. Delete Any current key you install in kaspersky

3. Exit kaspersky by right click in the taskbar menu.

4. copy patch in to kapsersky lab folder C:\Program Files\Kaspersky Lab

5. Press Clean Button

6. Then click to Patch Kaspersky Internet security or Kaspersky Antivirus
(depends on what is the version you installed in your computer KIS or KAV)

7. Then exit the patch and Open kaspersky,enable self-defense option and apply a new key.

Thats all. It's doesn't Matter that key is blacklist or white list.........Enjoy !!
120 долари или евра рековте :pos2:

И јас користам касперски KIS 7.0.325 и е одлицен го пробав 2009(8.0.0.506 i 8.0.0.284) и не ми се допага се што е пач крак и по некој клуч генератор заминуват
ти дава diffinised all ili delete и зосто е подобар од KIS 7.0.325 а за лиценци да не правеме муабет нека казе кој ги плака па да му продадам по смесна цена
Avast Pro v4.8.1195
kis 2009.en.msi
TROJAN REMUVER
adware 2008

the "black.lst" file that is updated from kaspersky update will not be a problem anymore,

How to install.

5. Press Clean Button

7. Then exit the patch and Open kaspersky,enable self-defense option and apply a new key.

Thats all. It's doesn't Matter that key is blacklist or white list.........Enjoy !!

ja го имам отворено тој пач solution и знаеш што има во него ??? Trojanec кој ти краде лозинки и ти го дознава индетитетот на твојот компјутер ! ако не си знаел еве ке те просветлам малце,ако добро ја разбираш компјутерската безбедност нема одма да леташ пачот убаво ти вика dissable Self-Defence option за да не го детектира потоа кога ке стиснеш на копчето Clean Button каде ке ти се отвори CMD кој е програмиран да навлегува длабоко во регистрите каде го прави тоа да не ти биде лиценцата "black list" остатокот останува во sistem 32 каде следниот скан на компјутерот касперски ке ти го детектира ама нема да ти го избрише така да ти си жртва на другарчето :helou:

Avast Pro v4.8.1195
kis 2009.en.msi
TROJAN REMUVER
adware 2008

How to install.

5. Press Clean Button

PC полн со вируси ли рече :pos2:

Кој сака лиценци за Kaspersky Internet Security 2009 нека ми пише ПП.
Само побрзајте дур некој друг не ги искоритил :/

ja го имам отворено тој пач solution и знаеш што има во него ??? Trojanec кој ти краде лозинки и ти го дознава индетитетот на твојот компјутер ! ако не си знаел еве ке те просветлам малце,ако добро ја разбираш компјутерската безбедност нема одма да леташ пачот убаво ти вика dissable Self-Defence option за да не го детектира потоа кога ке стиснеш на копчето Clean Button каде ке ти се отвори CMD кој е програмиран да навлегува длабоко во регистрите каде го прави тоа да не ти биде лиценцата "black list" остатокот останува во sistem 32 каде следниот скан на компјутерот касперски ке ти го детектира ама нема да ти го избрише така да ти си жртва на другарчето :helou:
Па не е баш така, ако се избрише пачот по употребата, со скенирање ќе се избрише тројанецот и не прави проблеми, втора година без проблем го користам kaspersky.

Па не е баш така, ако се избрише пачот по употребата, со скенирање ќе се избрише тројанецот и не прави проблеми, втора година без проблем го користам kaspersky.

Воа го зборувам од искуство, вака тој тројанец се активира чим ке почнеш да го кракуваш kaspersky ако не го активираш kaspersky со пачот тогаш не ти е заразен чим ке почнеш да го активираш тогаш тоа тројанче стапува во цена незнам точно под кое име беше али не е битно тоа одамна го разгледував, друго што е битно он нема да ти направи штета на компјутерот да ти укочи да гриза , туку неговата работа е да краде дукумети лозинки и што имаш битно во компјутерот и да одат кај пријателот што го направил пачот,сеа ти колку ке ме сватиш тоа е твое немам ништо против тој пач го знам каков е, ти ке го користиш уште 5 години бес проблем... али целта ти викам на другарчето е и да ги заебе корисниците

Воа го зборувам од искуство, вака тој тројанец се активира чим ке почнеш да го кракуваш kaspersky ако не го активираш kaspersky со пачот тогаш не ти е заразен чим ке почнеш да го активираш тогаш тоа тројанче стапува во цена незнам точно под кое име беше али не е битно тоа одамна го разгледував, друго што е битно он нема да ти направи штета на компјутерот да ти укочи да гриза , туку неговата работа е да краде дукумети лозинки и што имаш битно во компјутерот и да одат кај пријателот што го направил пачот,сеа ти колку ке ме сватиш тоа е твое немам ништо против тој пач го знам каков е, ти ке го користиш уште 5 години бес проблем... али целта ти викам на другарчето е и да ги заебе корисниците
Чист ми е компјутерот, иако на почетокот ми правеше проблеми тој тројанец. Правеше и поголеми срања отколку крадење лозинки, ама откако успеав да го исчистам се' е во ред. Веќе кажав, по употребата треба да се избрише пачот (или да се стави во карантин), па после треба да се скенира pc-то со антивирусот или некој anti-spyware програм и ќе отиде. Ако не е избришан пачот тогаш навистина не може да се избрише тројанецот. И јас ти зборам од искуство, сега барем немам проблеми со барање лиценци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom