Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Toa не е баш добро според мене, тренерот треба да си кажува кој играч ќе дојде.

Туку, шо мислите за ова ?
http://www.fifa.com/confederationscup/news/newsid=1058011.html#rijkaard+i+still+want+coach

Мене ме замисли, своевремено, многу успешно спроведуваше 4-3-3 формација во Барселона...
Јас мислам оти би се покажал у Реал, но не верувам да потпише затоа што тоа ке биде понижување за Барса

Edit:Florentino agrees £52 million to bring Kaka
Kaka to become highest paid at Real Madrid
Шо значи работата е кажи-речи завршена:)

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Јас мислам оти би се покажал у Реал, но не верувам да потпише затоа што тоа ке биде понижување за Барса

Edit:Florentino agrees £52 million to bring Kaka
Kaka to become highest paid at Real Madrid
Шо значи работата е кажи-речи завршена:)
Хех, понижување за Барселона, како демек со бели марамчиња го испратија од таму... тоа е најмал проблем...

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Хех, понижување за Барселона, како демек со бели марамчиња го испратија од таму... тоа е најмал проблем...
Абе ти така викаш ај оди убеди го да потпише со Реал де...:helou:

Edit: Diarra turns 27 years

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Брат, доколку перез му затропа на врата, Рајкард пеш ќе тргне за Мадрид, убеден сум во тоа... he's gotta point to prove :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Мислиш нема да сака?

Не го сметам за добар менаџер, кога освојуваше со Барса, Тен Кејт му беше асистент. Од кога си отиде, падна Барса. Едноставно му се погоди среќата, после беше како изгубен.

Ако не успее ова со Венгер, подобро Пелегрини да го земат.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Toa не е баш добро според мене, тренерот треба да си кажува кој играч ќе дојде.

Кога сме кај тренери, уште не верувам дека Венгер ќе дојде во Реал, не ни сакам многу додуша, како фудбалски стратег го пипитувам многу, ама неговите фудбалски размислувања не ми се баш адекватни за иден тренер на Реал.

Туку, шо мислите за ова ?
http://www.fifa.com/confederationscup/news/newsid=1058011.html#rijkaard+i+still+want+coach

Мене ме замисли, своевремено, многу успешно спроведуваше 4-3-3 формација во Барселона...
Добро кажа, тренерот треба да ја заврши работата а не некој играч! Доколку Рамос (или па ако дојде некој нов) не сака претседателот да му се меша во работата, не треба ни играчите да му се мешаат. Може да ги ислуша, но не значи дека треба нивната идеја да биде конечна.

А за Рајкард...ако го донесат Рајкрд јас лично овде се откажува од Реал. Идиотот не знае ништо освен 4-3-3 формација, а за ротација на играчите па да не зборим! Нека иде да ги тренира АЗ Алкмар!

Раул е поголем од Перез, мора да го праша. Му го зема местото во репрезентацијата, не би сакал да му го земе и во Реал. А и мислам дека напаѓачи не ни требаат. Со Негредо имаме пуна капа.

Иако не ми се свиѓаше идејата за Венгер, како размислувам се повеќе ми се свиѓа. Арсенал игра одличен фудбал, а тоа што подолго време не се борат за шампионска титула е пред се поради тоа што челниците не вршат притисок. Во Реал ќе биде сосема друга приказна. Башка пола младинци што ги бараше, сега ќе ги има на располагање, Гранеро, Парехо, Сарабија итн. А и можноста Цеск да дојде со него, уште повеќе ми се свиѓа.

Ќе видиме, али од досега споменатите, не гледам друг асален тренер.
Верувај дека Перез не ебава жива сила, ни Раул ни кој сака нека биде. А доста ни е од млади “таленти“. Не го оспорувам талентот на Негредо, ама едноставно неможе секој да се снајде во Реал. И Солдадо играше супер надвор од Реал, ама во Реал не покажа ништо (иако не добиваше многу шанса). А и не е прв Солдадо, имало многу такви играчи. Единствен наш играч што заслужува да игра е Де ла Ред (за помладите викам) но за жал знаеме сите каква е работата со него :(:(

Него за Венгер...Венгер би бил добро решение ама истиот тој Венгер нема лето а да не изеде гомна за Реал. Те му ги земале играчите, те го расипувале фудбалот со тоа што сакале да ги имаат најдобрите играчи и незнам што уште не! И затоа и на некој начин го замрзев и токму поради тоа не ми се верува да дојде во Реал.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
А за Рајкард...ако го донесат Рајкрд јас лично овде се откажува од Реал. Идиотот не знае ништо освен 4-3-3 формација, а за ротација на играчите па да не зборим! Нека иде да ги тренира АЗ Алкмар!
Нема да се откажеш :)

Во барселона кој и да е тренер ќе форсира 4-3-3, a ми се допаѓа идејата за таква формација, со Лас-Алонсо-Кака.
Сепак освои ЛШ и не тепаше на Бернабе, башка со добра игра, во никој случај не е лош тренер.

Него за Венгер...Венгер би бил добро решение ама истиот тој Венгер нема лето а да не изеде гомна за Реал. Те му ги земале играчите, те го расипувале фудбалот со тоа што сакале да ги имаат најдобрите играчи и незнам што уште не! И затоа и на некој начин го замрзев и токму поради тоа не ми се верува да дојде во Реал.
Венгер, ако се сеќавам добро, после пријателската што ја одигравме со Арсенал летото имал само добри зборови за Реал во конверзацијата со Шустер, тоа што мрчи кога сакаме да му го земеме најдобриот играч е очекувано... сенилниот е бетер од него.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

И ја сакам вака, да спијам и да чешам муда, и да си зимам плата. :)

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
На веб страната на Перез ( http://www.florentinoperez2009.es/ ), има едно посебно интересно прашање

¿Crees que sería bueno para el club un año sin aspiraciones a títulos para poder establecer el próximo proyecto de futuro con mayor estabilidad?
- Мислите ли дека е добро за клубот да помине една година без освоенa титула како би се изградил иден проект со поголема стабилност?

Искрено, ако тоа значи дека конечно ќе имаме тим спремен секоја сезона во континуитет да се бори за титула, ја би се согласил :toe:

И уште нешто интересно, околу тоа кои играчи сметате дека треба да заминат од Реал

Faubert (51,0%, 8.452 Votes)
Saviola (45,0%, 7.468 Votes)
Salgado (39,0%, 6.453 Votes)
Drenthe (30,0%, 4.942 Votes)
Raúl (18,0%, 2.977 Votes)

Капитенот котира изненадувачки високо

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па искрено, Раул ако сака толку да се пензионира во Реал подобро тоа да го направи сега и да си замине од фудбалот како играчиште, а не за 2-3 сезони кога за него сите ќе викаат ДРВО и покрај се што направил во минатото. Или пак ако толку сака да игра уште, барем нека си се свесне самиот и да рече јас на клупа сум од сега, и ќе помагам колку што можем...а не вака!

Само да не бидем погрешно сфатен, Раул бил играчиште и ќе биде играчиште! Фала му и за тоа што го пружа за Реал во моментов, ипак и не е така лош со голови сезонава.

edit:

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/1202770993539/noticia/Noticia/Cantera_de_CAMPEONES.htm

И среќен роденден на Мамаду и што побрзо да се врати назад :)

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Паметно од Перез ако реши да гради тим на подолг период од 2 месеца како што досега правеше Реал.

Само не верувам. Ќе сака Перез да го освои 10 трофеј во ЛШ на бернабеу следната година, а ако гради тим тешко.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Раул е поголем од Перез, мора да го праша. Му го зема местото во репрезентацијата, не би сакал да му го земе и во Реал. А и мислам дека напаѓачи не ни требаат. Со Негредо имаме пуна капа.
Што е поголем Раул!!! незнам зошто сите го форсирате бил играчиште и како таков ќе остане у историјата а не у иднина а Виља му го земал местото од очигледни причини што е на подобро ниво и Шпанија нема да беше таа што е сега ако бил Раул и убаво напишаа некопи дека тренерите треба да ги бират играчите и затоа Арагонес знаел што одбрал и не згрешил. А за играчи како Негредо и за освојување ЛШ тешко Негредо е убаво да го купат пак за 5 милиони и да го дадат на позајмица а другата година Раул ако се свесте и да отстапе место како што сигурно веќе ќе си одат Савиола и Руд и сепак има место за напаѓач и баш би сакал Виља да дојде оти Хунтелар или не може да навикне или од лошиот среден ред топка не допре освен оние 8 гола во низа :toe: ...btw Раул веќе треба да ги почнува натпреварите од клупа следната сезона

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Што е поголем Раул!!! незнам зошто сите го форсирате бил играчиште и како таков ќе остане у историјата а не у иднина а Виља му го земал местото од очигледни причини што е на подобро ниво и Шпанија нема да беше таа што е сега ако бил Раул и убаво напишаа некопи дека тренерите треба да ги бират играчите и затоа Арагонес знаел што одбрал и не згрешил. А за играчи како Негредо и за освојување ЛШ тешко Негредо е убаво да го купат пак за 5 милиони и да го дадат на позајмица а другата година Раул ако се свесте и да отстапе место како што сигурно веќе ќе си одат Савиола и Руд и сепак има место за напаѓач и баш би сакал Виља да дојде оти Хунтелар или не може да навикне или од лошиот среден ред топка не допре освен оние 8 гола во низа :toe: ...btw Раул веќе треба да ги почнува натпреварите од клупа следната сезона
Прво, требаше да ставиш 4 извичника, со овие три не си доволно уверлив.
Второ, никого не величам, туку пишувам како што е. Побарај назад во темата, една приказна има, и ќе видиш како стојат работите со Раул и зошто го пишав се ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom