Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Изјавата на Пепе за сето ова:

Now that a few hours have gone by since the Tuesday incident, how do you feel?
I'm distraught and I feel very sad. I feel like I've let myself down. I only find words to say I'm sorry to the players, their families, the fans and my team-mates. I didn't act well.

What explanation can you give for your reaction after tackling Casquero inside the box?
I don't know myself at that moment. I lost control during several minutes. I wanted to win in order to stay in the fight for the league title. My drive for a victory made me force a penalty.

How much is pressure to blame for what happened?
Those close to me know what football means to me and what I did was dishonest. I wanted to win the game because I regard the Club as my home. We needed three points and my mind twisted when I saw things were getting complicated. I thought I was to blame for Real Madrid losing the league title when I provoked the penalty. I was frustrated.

How have the past few hours been like for you?
That was the longest night of my life. I had never felt like that before and I hope I never do again. I fell asleep after 5 am and woke up at 8 am.

You seem to be greatly affected by all this. Have you cried?
I would be lying if I said I haven't. I have shed some tears, but I'm lucky to have people around me to support me. I'm sure this will never happen again because I want to set a good example for my children. The worst punishment I could suffer is what I'm going through these days.

Have you personally apologised to Getafe's players?
I'm going to ask Real Madrid to get their phone numbers. I want to apologise to Casquero, Albin and their families.
Доказ дека и он е само човек
Колку само е раширено од пропорции ова, како едвај чекаа сите да се случи вакво нешто, му пукна филмот на човекот, секој шо играл било каков спорт знае како е да си во слична ситуација, и колку е лесно да те исфрустрира некое провокаторско пиче.
Само си ја сјеба репутацијата на големо Пепе, има да пие незаслужени жолти и црвени како луд кога ќе се врати, во тоа сум сигурен.

А тоа шо го направи Марсело го подржувам со двете раце, у курац веќе со остали тимови шо мислат дека кога играат против Реал Мадрид можат да прават шо сакат со играчите оти они се сиромашни и беспомошни и се у улога на жртва, редно беше некој од нашите да му покажи заби на ѓубрето Ката Диаз и слични му на него.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Марсело избега после, Дренте ќе ги истепаше сите, ама киднаа :)

Него Гранеро растур напраи, да го имавме место вдВ партали ќе праеше.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Сликава е ... No comment, а иначе Пепе ја изгуби веке сезоната, се знаеше дека тука беше веке крајот, само сега ми е се повеке и повеке страв за дуелот со барселона, зашто Без пепе ке бидеме како минатиот пат ми се чини (Со Мецелдер почнавме, мислам дека место Пепе) Робен ке го нема, Снајдер исто, ке мора Дренте да игра :vozbud: Дренте FTW :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Јас би го ставил Торес лево, а Марсело крило. Нема шо да се заебаваме со Дренте, камењ е! Башка тоа ако остане Марсело како бек Меси ќе го ора како нива, така да подобро е Торес да си игра назад. Инаку за Пепе...единствениот што ги сопираше играчите на Барса во Ел Класико, и сега ќе го немаме. Ипак верувам у Мец, ѕвер играч така да...Очекувам и Канаваро да се здиви, дај нека изигра више една асална утакмица у пм.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
И Торес и Хајнце да е лево, не прави голема разлика, Гаго или Лас ќе бидат клучот за спречување на Меси, би сакал Лас да игра малку полево.

Со Гранеро се гледа дека напраивме грешка шо го пуштивме, али не е предоцна и следната сезона, особено ако ВдВ замине, таман уште поразвиен ќе се врати, башка Шпанец :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Абе незнам шо се замарате, Игуаин игра од кај нас. Тоа е сосема доволно :)
Дренте ако игра и ако утне таква шанса како предходниот пат, ќе го силуваат надвор.

Еве клип со Марсело, глејте го Дренте на крај :vozbud:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Дренте ако игра и ако утне таква шанса како предходниот пат, ќе го силуваат надвор.

Уште му немаат простено навивачите за тоа што го промаши на Ноу Камп, и сега кога влагаше во игра му свиреа. Несакам ни да помислим што може да му се случи ако усере и на 3ти мај :)

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Официјална е казната за Пепе или шпекулација?

Ако е официјално тогаш е фер казна. Точно до крај на сезона. Иако мислам дека и самиот клуб треба да го казни за таков испад.

Истото важи и за Марсело. Реал треба да го казни за такво однесување на терен. Само тешко дека ќе се решат сега да го казнат и да го демотивираат пред важните утакмици.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154

Ако е официјално тогаш е фер казна. Точно до крај на сезона. Иако мислам дека и самиот клуб треба да го казни за таков испад.

Истото важи и за Марсело. Реал треба да го казни за такво однесување на терен. Само тешко дека ќе се решат сега да го казнат и да го демотивираат пред важните утакмици.
Mислам дека не е официјална.

Искрено, не очекувам повеќе од 4 утакмици казна, иако нема да биде незаслужено. Ама кога можеше Мартин Тејлор да добие 3 утакмици казна шо му ја скриш ногата на Едуардо, Босингва не доби ни мунта казна за шутирање на играч, па ако се водиме од претходни слични случаи не гледам причина зошто казната на Пепе би била толку драстична.

Марсело може да биде казнет од клубот, ваљда парично, од федерацијата не верувам.

Fikela

Реалист...
Член од
8 март 2009
Мислења
370
Поени од реакции
2

Може Пепе треба да го удрат по џебот малце ама Марцело ја мислам дека нема потреба бидекќи чивекот небеше ништо крив... тие од Гетафе мн провоцираја затоа и се случи сето ова

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Не смее такво понашање на терен да има без разлика на провокациите.

Ако можеше Јувентус пред 3-4 години (најгаден и најнечесен клуб во светот во тој период) да ги казни Недвед и Каморанези со 2 утакмици не играње и 40% од платата поради груб старт и мала мешаница после тоа тогаш и Реал би требало да го казни Марсело.

Ама тогаш, Капело беше тренер на Јуве така да не ме чуди казната. Да ви беше он уште тренер Пепе уште вчера ќе леташе од Мадрид.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не смее такво понашање на терен да има без разлика на провокациите.

Ако можеше Јувентус пред 3-4 години (најгаден и најнечесен клуб во светот во тој период) да ги казни Недвед и Каморанези со 2 утакмици не играње и 40% од платата поради груб старт и мала мешаница после тоа тогаш и Реал би требало да го казни Марсело.

Ама тогаш, Капело беше тренер на Јуве така да не ме чуди казната. Да ви беше он уште тренер Пепе уште вчера ќе леташе од Мадрид.
Како што кажа идат тешки натпревари, доста сме осакатени со повреди па уште казни ни требаат, и да играме пак со Паланка и остали. Да беше во некоја друга ситуација, да не ни следеа тешки утакмици и решавање за титулата во последните кола можеби ќе имаше казни, ама вака тотално се согласувам со тоа да нема казна. Ката Диаз си го доби тоа што заслужуваше, цела утакмица мрсеше муда! Нека сиса сега!

edit: Гарај им го шибна на комшииве :):)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
хахаахахаа Овој Марсело жива будала ти е бе, и не гледајте Босингва или Каморанези, тоа е друга лига тоа е Англија односно Италија ова е Шпанија, таму има паметни судии тука нема ! све грешковци а и не треба да гледаме страна зашто за ова ке реши Шпанска фудбалска федерација а за др. својата ! :)

I

IBIZA SOUND

Гостин

ova e samo cista glupost od igracite na real(za videoto zboram)
mislam deka vakov klub kako real ne trebe da si go dozvoluva ova,ednostavno sramota e eden vakov klub kako real da go prave ova
smeski od real:vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom