Madrid
Timeless
- Член од
- 23 март 2008
- Мислења
- 3.899
- Поени од реакции
- 154
Изјавата на Пепе за сето ова:
Колку само е раширено од пропорции ова, како едвај чекаа сите да се случи вакво нешто, му пукна филмот на човекот, секој шо играл било каков спорт знае како е да си во слична ситуација, и колку е лесно да те исфрустрира некое провокаторско пиче.
Само си ја сјеба репутацијата на големо Пепе, има да пие незаслужени жолти и црвени како луд кога ќе се врати, во тоа сум сигурен.
А тоа шо го направи Марсело го подржувам со двете раце, у курац веќе со остали тимови шо мислат дека кога играат против Реал Мадрид можат да прават шо сакат со играчите оти они се сиромашни и беспомошни и се у улога на жртва, редно беше некој од нашите да му покажи заби на ѓубрето Ката Диаз и слични му на него.
Доказ дека и он е само човекNow that a few hours have gone by since the Tuesday incident, how do you feel?
I'm distraught and I feel very sad. I feel like I've let myself down. I only find words to say I'm sorry to the players, their families, the fans and my team-mates. I didn't act well.
What explanation can you give for your reaction after tackling Casquero inside the box?
I don't know myself at that moment. I lost control during several minutes. I wanted to win in order to stay in the fight for the league title. My drive for a victory made me force a penalty.
How much is pressure to blame for what happened?
Those close to me know what football means to me and what I did was dishonest. I wanted to win the game because I regard the Club as my home. We needed three points and my mind twisted when I saw things were getting complicated. I thought I was to blame for Real Madrid losing the league title when I provoked the penalty. I was frustrated.
How have the past few hours been like for you?
That was the longest night of my life. I had never felt like that before and I hope I never do again. I fell asleep after 5 am and woke up at 8 am.
You seem to be greatly affected by all this. Have you cried?
I would be lying if I said I haven't. I have shed some tears, but I'm lucky to have people around me to support me. I'm sure this will never happen again because I want to set a good example for my children. The worst punishment I could suffer is what I'm going through these days.
Have you personally apologised to Getafe's players?
I'm going to ask Real Madrid to get their phone numbers. I want to apologise to Casquero, Albin and their families.
Колку само е раширено од пропорции ова, како едвај чекаа сите да се случи вакво нешто, му пукна филмот на човекот, секој шо играл било каков спорт знае како е да си во слична ситуација, и колку е лесно да те исфрустрира некое провокаторско пиче.
Само си ја сјеба репутацијата на големо Пепе, има да пие незаслужени жолти и црвени како луд кога ќе се врати, во тоа сум сигурен.
А тоа шо го направи Марсело го подржувам со двете раце, у курац веќе со остали тимови шо мислат дека кога играат против Реал Мадрид можат да прават шо сакат со играчите оти они се сиромашни и беспомошни и се у улога на жртва, редно беше некој од нашите да му покажи заби на ѓубрето Ката Диаз и слични му на него.
![](http://www.servidor-imagenes.com/pictures/1fd13dcfc2671dc7265d7952a92703d0.jpg)