Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Добро е, нема врска. Не викам дека ниту Робињо е слаб, ниту ништо, но не е фер да држиме играч кој сака да си ја смени средината. И самиот си кажа, му благодарам на Реал за се, и немој да мислите дека мислам дека Реал е помалав клуб од Челзи, го поштувам и клубот и играчите. Ако неговата одлука е да иде во Челзи, нема проблем подобро нека го пуштат, не сме ние Манчестер! Убоо си кажал Калдерон, секоја чест, иако заминувањево на Робињо е главно по негова вина, поради тоа што беше толку упорен по Роналдо а Робињо го стави во втор план. Сега е редот на Робињо да реши, а мислам дека знам што ќе реши според последниве информации. Нека му е со среќа, и фала за се што стори за Реал!

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Еве шо има Хер Шустер да каже околу Робињо сагава

You already knew how Robinho really felt, but what did you think of the comments he made yesterday?
I expected him to make them beforehand. We shouldn't dramatize over the whole affair. There are many more important things for us right now.

Ми се допаѓа ставот на Берни :)

Do you think a player should be retained on a team against his wishes?
I would rather talk about tomorrow's match. Robinho has made my squad list because he is fit to play. I want to win the title tomorrow.

Do you think the Club is right to give up and give in to Robinho's wishes to leave?
That may be what it seems from the outset, but not from inside. The Club is doing what's right, which isn't easy, but I don't feel like they are giving up.

За разлика од некои други тимови нели.

Did you really expect him to say such things or do you still hope he will stay?
I said I expected it to happen because it's part of the game, but one thing has nothing to do with the other. I am convinced he will stay. He hasn't told me not to line him up tomorrow. We've made people see that he is an important player for us.

Од каде ваква сигурност стварно не знам :toe:

Are there still chances to sign someone else?
Every team can sign players until the last day of the month. We should be prepared.

Клас Јан Хунтелар :pipi:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Штета :nesum: за Робињо, најкорисниот играч на Кралскиот Клуб најверојатно си оди... Сега Мораме еден напаѓач така помлад да купиме...

Хунтелар, Ди Мариа, Д.Милито - еден од нив, инаку овој Ди Мариа го гледав на олимпиадата, одличен е и надежен фудбалер, тој го постигна победничкиот гол за златниот пехар на Аргентина. Инаку моја желба е и Бензема ама тешко.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Штета :nesum: за Робињо, најкорисниот играч на Кралскиот Клуб најверојатно си оди... Сега Мораме еден напаѓач така помлад да купиме...

Хунтелар, Ди Мариа, Д.Милито - еден од нив, инаку овој Ди Мариа го гледав на олимпиадата, одличен е и надежен фудбалер, тој го постигна победничкиот гол за златниот пехар на Аргентина. Инаку моја желба е и Бензема ама тешко.
29 години е:)
:helou:

G

Gray Foxx

Гостин
Ве читам сите сте запнале по Манчестер оти не сме ви го дале Роналдо, а викавте дека не го сакате! Дај решете се.
Башка ја споредуете важноста на Робињо и Роналдо за своите тимови. Робињо не е незаменлив во Реал, Роналдо е во Манчестер. Simple as that.
Затоа Калдерон може да си дозволи да го продаде и не е ништо повеќе и пофер од Дејвид Гил( Chief Executive во Манчестер). Така да.........
:salut:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Ве читам сите сте запнале по Манчестер оти не сме ви го дале Роналдо, а викавте дека не го сакате! Дај решете се.
Башка ја споредуете важноста на Робињо и Роналдо за своите тимови. Робињо не е незаменлив во Реал, Роналдо е во Манчестер. Simple as that.
Затоа Калдерон може да си дозволи да го продаде и не е ништо повеќе и пофер од Дејвид Гил( Chief Executive во Манчестер). Така да.........
Друже дај да не отвараме стари рани со прашањево околу Роналдо, најдобронамерно ти го велам ова :wink:

Но сепак мора да признаеш дека Калдерон постапи многу поспортски од вашата управа, и Шустер дава далеку порелаксирани изјави од Фергусон, на кој истите беа во најмала рака арогантни и полни со омраза кон Реал, се створи и непотребна тензија, помеѓу нас фановите на двата клуба, а не знам што беше толку трагично, Реал се обиде на поштен начин да купи играч од Јунајтед, тие не сакаа да продаваат и готово, simple as that :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
“I hear that he wants to go, well he will have to give notice in writing,” said the Madrid president, “It's a lack of respect to the club, it's history and to the fans. We want Robinho to stay in Madrid.”

by Calderon.

Стварно тоа со робињо многу ме изнервира. Исто како и со некои други играчи. Само за пари гледат. Ма нека го ишутират утре/после на Бернабе.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Сега јас ќе ти кажем што е разликата. Разликата не е во тоа што Роналдо е подобар од Робињо. Разликата е во тоа што во Реал играат сите 11, а во Манчестер само Роналдо, конташ? Ве видовме без Роналдо што можете, ко човек без глава сте!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако си оди, Дренте ќе добива повеќе шанса. Ништо страшно. Оваа година ќе биде на Робен година. Иам чувство дека ќе експлодира.

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Ако си оди, Дренте ќе добива повеќе шанса. Ништо страшно. Оваа година ќе биде на Робен година. Иам чувство дека ќе експлодира.
Ako ne se povredi denes na zagrevanjeto pred pocetokot na utakmicata so Valencia i jas veruvam deka ovaa god ke bide na Roben :pos2:

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Јас тоа чувство го имам за Снајдер

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ехеее, има време за Снајдер. Прво додека се врати од повредата, па после додека влезе во потребната форма...најмалку до нова год. треба за да биде ФИТ! И јас осеќам за Робен, според тоа што го покажа на европското (иако не играше многу) и според тоа што го покажа против Валенсија и на пријателските, осеќам дека ќе се здиви годинава. Ај ќе видиме, само сакам на Дренте повеќе шанса да му се даде како и на Савиола.

G

Gray Foxx

Гостин
Да си ми жив и здрав за зборов.
Па така е. Самото тоа што Реал го бараше Роналдо цело лето и ни малце не се погрижи за новиот договор за Робињо покажува кој повеќе го ценат челниците на Реал ;). Во сенка го ставија човекот и нормално сега е исфрустриран и сака да си оди. Работата на Калдерон сега е да се сретне лично со играчот или уште поубаво Шустер да се сретне со Робињо и да си разјаснат некои работи. Исто како Ферги со Роналдо. А не рекла кажала муабети. И викате пример бил Калдерон за Фергусон. Нормално ке биде кога му бараат играч кој не му е така потребен. Во природата на човекот е да го сака најдоброто за себе. Фергусон по првичниот интерес за Роналдо таму негде кај мај/јуни си кажа убаво и јасно дека Роналдо не е за продажба. Ама тоа мајмуните не сфаќаат и го дрвеа два месеци, затоа изреагира Фергусон така. Исто ти е тоа сега да фане Челзи да се интересира за Серџо Рамос.
Моментално најкорисниот играч на Реал. Може да се рече и највлијателниот. На добар пат е да стане легенда за Реал. Исто како Роналдо. И сега му текнува на чичко Роман дека него му фали некое звездиште од калибарот на Рамос. Арно ама Калдерон нејке да го продае оти знае каков играч игра за него. И одма вас мислењата ви се менуваат. Тогаш Калдерон ке го браните оти сака да си го задржи најдобриот играч нормално. А Челзи ке биде лошиот тим. ( Во мојот случај Реал е лошиот тим).
Види ги вие Челзи, буљаши, само досаѓаат и слични муабети ке го красат фан клуб Реал Мадрид.
Само се обидувам да ви ја покажам разликата од најдобар играч во клубот и играч за прва постава. Така да џабе зборуете за Манчестер дека не биле фер во преговорите кога и воопшто ги немаше.
И мислам дека може слободно да кажам дека играч како Роналдо би му недостасувал на секој тим. И кога имаш таков дијамант во тимот играта мора да се гради околу него, а не да го продаеш на некои лешинари. Во сите клубови има по едно такво бисерче. И дали сега ке речеме дека само Меси игра во Барса, или па само Кака во Милан?
Нормално дека не. Играат 11 играчи, не еден. И некој пиша погоре дека сте ги виделе Манчестер без Роналдо дека се како мува без глава. Гомна на кило другарче. Дали виде дека Тевез, Андерсон,Нани,Керик(се повреди во 20 мин) Парк,Саха,Харгрејвс не играа против Њукасл поради повреди? И пак имаа мн шанси, само разликата не беше во тоа што не играше Роналдо. Туку немаше кој да ги искористи шансите. Руни му беше прва утакмица после тоа вирусот што го фана во Нигерија и не можеше да се очекува убава игра од него. И остана се на младиот Кемпбел. :toe:
И тоа дека вие Реал Мадрид играте како екипа доволно е да ја спомнам на Руд повредата лани по која западнавте во голема криза.
Not much of a team work........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom