Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Adriano, следниот пост на темава и ќе леташ од форум на 3 дена. Не те банирам од темава за да видам дали ќе издржиш да не провоцираш.

Денеска читам дека имало шанси Мурињо од летото да седне на клупата на Реал, колку е точно тоа незнам, ама знам дека за мене е доста радосна вест сооглед на тоа колку човекот се разбира од фудбал и каков стратег е. Немам ништо лошо против Шустер и тој е одличен тренер но за помали клубови, Реал му е прв голем клуб на германецот. Има големи шанси да стане врвен тренер, само треба да ја нормализира играта на тимот, а не да играат како муи без глави особено диара и гаго.
според мене еве еден предлог состав кои имиња да се донесат на лето за да бидеме комплетен тим кои ќе може да одговори и кога имаме многу повредени -

Касиљас (Дудек)

Рамос(Маикон) Канаваро(Пепе) Матераци(Мецелдер) Марсело (Хајнце)

Есиен (Дренте)

Робен (Игуаин) Шнајдер(Гути) Робињо(Баптиста)

Раул (Ван Нистелрој) Бензема (Савиола)

И уште: Солдадо, Гранеро, Кодина, Торес, Диара, Салгадо.

Играчите во заграда се замените, а болдираните се играчи кои би сакал да дојдат во Реал.
Е сега малку објаснение зошто така:
Голманот е супер и овде не треба да се менува ништо, Рамос игра навистина добро на таа позиција, како негова замена добро би дошол Маикон од Интер (иако мали се шансите да го напушти неговиот клуб), Канаваро прва постава затоа што е поискусен, Пепе втора постава но со оглед на тоа како се развива може и да го наследи Каневаро. Матераци од Интер добро би ни дошол во одбраната, знам дека е малку склон кон боречки вештини ама знае добро да си ја изврши работата на теренот. Е сега малку проблематочно ми беше да измберам кој од Марсело и Хајнце да биде прва постава, ама мислам Марсело дека подобро ќе се снајде. брз е, прецизно додава, само малку да ја усоврши одбраната. Голема желба ми е да дојде во Реал, Есиен од Челзи, знам дека човекот е цар на тој дел од теренот, како замена би го користел Дренте (ќе стане одличен фудбалер). За останатите од средниот ред не би коментирал оти се е јасно таму. А во нападот (најстариот по возраст дел на Реал), извинете ама стварно ни се стари напаѓачите иако добро играат но сепак мислам дека еден од нив треба да одмара, овој пат Раул го ставив прв иако квалитетите на Ван Нистелрој не се за потценување (на тој дел од теренот ми беше стварно тешко да изберам меѓу овие двајца). Како нов напаѓач Реал треба да купи млад фудбалер, со желба за докажување и овде го гледам Бензема кој дефинитивно е вториот Зидан, а Савиола како негова замена, верувам дека има многу квалитети и Шустер треба да го игра повеќе.

Извинете за долгиот пост, ама сакав да напишам што мислам.

Еспањол во сабота од 20. Мислам и пренос на Сител ќе има.

Абе шо е ова шпекулацииве дека ќе го бркале Шустер ќе доагал Мурињо поразот од Рома е било причина

Денеска читам дека имало шанси Мурињо од летото да седне на клупата на Реал, колку е точно тоа незнам, ама знам дека за мене е доста радосна вест сооглед на тоа колку човекот се разбира од фудбал и каков стратег е. Немам ништо лошо против Шустер и тој е одличен тренер но за помали клубови, Реал му е прв голем клуб на германецот. Има големи шанси да стане врвен тренер, само треба да ја нормализира играта на тимот, а не да играат како муи без глави особено диара и гаго.
според мене еве еден предлог состав кои имиња да се донесат на лето за да бидеме комплетен тим кои ќе може да одговори и кога имаме многу повредени -

Касиљас (Дудек)

Есиен (Дренте)

Играчите во заграда се замените, а болдираните се играчи кои би сакал да дојдат во Реал.
Е сега малку објаснение зошто така:
Голманот е супер и овде не треба да се менува ништо, Рамос игра навистина добро на таа позиција, како негова замена добро би дошол Маикон од Интер (иако мали се шансите да го напушти неговиот клуб), Канаваро прва постава затоа што е поискусен, Пепе втора постава но со оглед на тоа како се развива може и да го наследи Каневаро. Матераци од Интер добро би ни дошол во одбраната, знам дека е малку склон кон боречки вештини ама знае добро да си ја изврши работата на теренот. Е сега малку проблематочно ми беше да измберам кој од Марсело и Хајнце да биде прва постава, ама мислам Марсело дека подобро ќе се снајде. брз е, прецизно додава, само малку да ја усоврши одбраната. Голема желба ми е да дојде во Реал, Есиен од Челзи, знам дека човекот е цар на тој дел од теренот, како замена би го користел Дренте (ќе стане одличен фудбалер). За останатите од средниот ред не би коментирал оти се е јасно таму. А во нападот (најстариот по возраст дел на Реал), извинете ама стварно ни се стари напаѓачите иако добро играат но сепак мислам дека еден од нив треба да одмара, овој пат Раул го ставив прв иако квалитетите на Ван Нистелрој не се за потценување (на тој дел од теренот ми беше стварно тешко да изберам меѓу овие двајца). Како нов напаѓач Реал треба да купи млад фудбалер, со желба за докажување и овде го гледам Бензема кој дефинитивно е вториот Зидан, а Савиола како негова замена, верувам дека има многу квалитети и Шустер треба да го игра повеќе.

Извинете за долгиот пост, ама сакав да напишам што мислам.

pa od kaj go najde na debilniot odbramben igrac materaci

i si go stavil vo prviot sostav a pepe rezerva

nemozam da razberam :smir:

Ти пишав на блог за постот нема шанси тоа што збориш.Ако дое Матераци ја се кастрирам на плоштад.Има 34 год тој е Матераци алоооо.

ОК ај изработи ми бејкраунд со Реал мадрид и прати ми го ХТМЛ кодот на Блог.ком.мк или тука ПРЕКУ ПРИВАТНА ПОРАКА

иначе Мијатович изјави дека се откажува од донесувањето на Кака во реал

Касиљас (Дудек)

Есиен (Дренте)

Неда имаш грешки у составов . Ај ке почнам да ги набројувам . . .
1. Маикон нема шанса да го земат од Интер и плус е еден од најдобрите на таа позиција у светов и кошта преку 30 милиони евра и ти сакаш да биде замена , а и што ке им е кога Рамос на истата позиција се снаоѓа феноменално , плус има искуство и како централен одбранбен играч така да типот е незаменлив на таа позиција .
2. Матераци , хмм зошто ? Нема ни потреба од коментар , ја ништо не би мењал во одбранбената постава во тимов , доста е и талентирана и искусна и перспективна , повеќе би мењал во тренинг режимот зашто Мецелдер повреден , Пепе исто така беше долг период повреден , Вудгејт на времето ако ви текнуе дојде и се повреди ( нешто ко Мецелдер сезонава ) , Рамос незнам кај ви е , ваљда и тој повреден и тн и тн .

3. Не е изводливо Дренте да е замена за Есиен , не играат на иста позиција , Дренте пре би рекол е замена за Робен , во никој случај не треба да го играат дечкото како лев бек , го играа неколку пати , типот е ок во напад , прави кросеви и се али во одбрана игра слабо така да само лево крило типов и ништо друго .
Плус го имаш Гаго на позицијата на Есиен , одличен dmc е али сеуште не го сконтав Шустер со играњето на Диара и Гаго во утакмица во која бркаа победа .

Проблемот кај Реал е што нон стоп зимаат нови играчи , немаат некоја константна постава , според мене овој состав што им е сеа е комплетен али воопшто неуигран и несреден затоа и имав речено дека не требаше да се одлучат за Шустер ( далеку од тоа дека е лош тренер али од Гетафе во Реал , скептичен бев , сум и ке продлжам со истото за типов у иднина ) , потребен им е тренер со огромно искуство ( не мора Мурињо ) дури и можеа да го враќаат Дел Боске , искрено кога излегоа шпекулациите за смена на Капело тоа и го очекуев .

*И пак ке се навратам на сегашниов играчки кадар на Реал , буквално ништо не фали , али проблемот е што имаат премногу квалитетни играчи.
Во средниот ред имаат играчи кои заслужуваат да бидат првотимци каде и да се , Шнајдер , Игуаин , Дренте , Робен , Баптиста ( ако како dmc ) , Гути , Гаго , па и Диара , така да истиве играчи да ги разфрлаш низ клубови секаде би имале првотимски статус , овде сакал нејкел мораш да ги ротираш и со тоа да ја губиш константноста во формата , е на ваков начин се ништат талентите , дел од нив нема да се снајдат у систем на Ротација , ке им падне формата , и седат на клупа , со други зборови во тимов на Реал има прејака конкуренција за првиот тим , дури и прејака е слаб збор , а тоа е лошо , кога ке им го погледнам тимот , ке видам 18 играчи за кои слободно можам да кажам дека за Прв тим а во истиот мора да има само 11 т.е. 10 без голманот , дури и таа позиција има првотимска замена во Дудек иако типот е далеку од првотимец за тим ко Реал али ипак има квалитети за првотимец во други клубови ( брани и за репрезентацијата на Полска као прв голман ) .

А да не ја спомињам одбраната , Рамос ( једина стандарна позиција , Салгадо е ништо во споредба со него ) , Канаваро ( првотимец кај и да игра, игра и за Италија ) , Пепе ( првотимец неколку сезони во Порто ) , Мецелдер ( првотимец во Дортмунд , првотимец за Германија ) , Хајнце ( Игра за Аргенитна во првата постава , играше и како првотимец во Манчестер каде беше омилен на навивачите ) , Марсело ( Феноменален млад лев бек , али ај играј го на место на Хајнце 10 натпревара по ред , одма доаѓа бунење на Хајнце и нарушена хармонија во клубот ) и тн и тн и тн . И колку души спомнав назад , 6 играча , 5 од нив меѓу најдобрите на своите позиции , и еден од нив ( Марсело ) да прерасне во голем играч ( ми се свиѓа ептен као игра малиот )

Каша попара им е тимов , премногу , премногу добри играчи , непромислена политика на Калдерон и Мијатович , јака му душа на Шустер во ваков тим каде што секој сака да игра .

Абе Сан од една страна така е ама еве дојде февруари март обично најмногу повредени има ова време по сите клубови.Ако сакаме да задржиме константност во играта мора да има јаки играчи и на клупа инаку со Балбоа и некој од младата школа ке треба да играме.Доста е да губиш цел месец и отиде титулата.

За другата сезона само Даниел Алвес да го земат, Рамос централен со Пепе, Гранеро да се врати и да игра, не ко Солдадо сеа, и уште еден напаѓач што може да го замени Руд. Бензема, Марио Гомез или Хунтелар.

За другата сезона само Даниел Алвес да го земат, Рамос централен со Пепе, Гранеро да се врати и да игра, не ко Солдадо сеа, и уште еден напаѓач што може да го замени Руд. Бензема, Марио Гомез или Хунтелар.

Апсолутно ДА

Абе Сан од една страна така е ама еве дојде февруари март обично најмногу повредени има ова време по сите клубови.Ако сакаме да задржиме константност во играта мора да има јаки играчи и на клупа инаку со Балбоа и некој од младата школа ке треба да играме.Доста е да губиш цел месец и отиде титулата.

Види , одбраната им е лом со повреди , али у последниве неколку години истото ептен е зачестено што не би го нарекол случајност , знам имаше некои критики за истото поради долгите отсуства на одбранбените играчи ( Пепе , Мецелдер , Вудгејт на времето ) и истите беа наменети мислам до тренинг политиката или до клупските доктори .
Ако веќе го зимаа Дренте , зашто Робен кога типот прво кошта многу , второ мака мачи со една иста повреда долго време , така да тргнете го фактот што важеше за еден од најдобрите леви крила во светот , го споредуваа и со Гигс во најдобрите денови . Ако веќе зимаа јак и стандарден првотимец за таа позиција боље ке беше Бен Арфа од Лион.

Самодовербата во тимот е многу битен сегмент , а овде имаш тим каде пола од играчите не се осеќаат безбедно како првотимци ( освен Рамос , Канаваро , Раул , Руд ван, Робињо ) така да имаат варијации у формата и со тоа губење на самодовербата . Пример со Гути , лани играше малце , оваа година на моменти феноменален на моменти катастрофа ( со Рома ) , истото и со Баптиста , не играше стандардно цела сезона , на моменти блескаше ( со Барса ) на моменти ужас ( со Рома ) , приметуваш , варираат , нема константост .
Јас разбирам да е замор ко што е случајот со Милан во Лигата на Шампионите али кај Реал е нешто друго за кое говорев пост претходно .

MIsalm deka vi fali i igrac za desnata krilna pozicija, i devinitivno uste eden napagac, odbranata vi e solidna nema potreba da ja menuvate, mozbi treba da mu dade i malku vreme na suster (ili pak kapelo?) nemozete od prva sezon da ocenite dali e dobar ili ne. Misalm deka tuka bese golemata greska na Real vo izminative godini . Kolku treneri smenivte vo poslednive tri godini 5-6?

Па добро што има кој да ги замени инаку ако се чувствуваат сигурни и да нема кој да ги замени и крш да играатвке седат прв тим.

А инаку со Рома без играчи кои играле ЦЕЛА СЕЗОНА досеа:Снајдер,Рамос РВН и човекот кој ја држеше каква таквата форма последниов месец Робен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom