Зошто стока кога е еден од најдобрите тренери на Балканот и Европа.Казната е престрога и сигурно има некој позадина зад тоа.Ама темата не е за тоа.
Ракомет да,пратам и тоа многу,посебно кога играат наши екипи и репрезентации,но и други големи натпреварувања на кои не учествуваат нашите.:wink:
Ме мрзеше да ја барам темата за Вардар па затоа тука го стаив :wink:
Ја Вујо не го поштуем 1 %...Кога беше селектор на СЦГ пред 4,5 години не напраи ништо на ЕП а имаше можност за медал...Играа со Хрватска у последен натпревар од групата а они беа без Ивано и Метличиќ ...СЦГ пред тоа ја тепаа Германија која беше фаворит ...Интересна утакмица беше, изедначено цело време, баш како што треба кога играат СЦГ и Хрватска...На крај водеа србите 2 разлика и овој будалава го исклучија што автоматски значи дека играа 2 минути без играч...Хрватите се вратија и мислам дека победија со гол разлика а после забораив што направија во понатамошните утакмици...
После 2 години од таа утакмица се дигна афера дека србите ја продале утакмицата и дека Вујо највише кумувал околу тоа...У меѓувреме настана распад на СЦГ, Вујо е црногорец па го боли цеф за Србија и тоа што го уназади ракометот таму 3 години...Тотално ја упропасти репрезентацијата, направи Штербик да отиде да игра за Шпанија ....Го глеам и со Вардар нема некои значајни успеси...Кога беше тепачката со судијата против Металург докажа дека е примитивец од црногорските планини...Можеби како играч бил најдобар во своето време, растурал, парче праел , ама сеа не смее тоа да го искористува како авторитет пред судиите како тренер...Да беше добар тренер ќе тренираше некого у Германија или Шпанија али и они очигледно гледаат дека не е добар тренер како што бил добар играч...
Еднаш го видов у ГТЦ , се шеташе со жена му...Опасна цуца
Сеа за ракометот како спорт....
Све е ОК, интересен е, секоја зима има големи натпреварувања а и наши екипи редовно играат во еврокупови...Да не се повторувам со членовите над мене ,ќе кажам само што ми смета...
Имено, ја би ги сменил малце правилата...Би стопирал време на секој прекин, и би го ограничил нападот на некои 40-45 секунди...Тоа да се чека судијата да го стопира времето ми е многу глупо и старомодно а и се губи доста од времето...Ако некоја екипа брка резултат тогаш губи драгоцено време ...А за нападот нека се напраи ко у баскет и ќе нема промашај дали судијата бил у право што дозволил 6,7 секунди повеќе да се игра па после под притисок од домашната публика да се суди пасивен напад...Вака точно и прецизно ќе се знае кој колку време има за напад и нема да доаѓадо нефер одлуки ...