Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

се шо сум постирал предхотно било како совозач, е дојде денот и јас да седнам малце зад воланот(официјално бидејки пред ова само сум ја крадел без да знае никој) и да повозам низ населба(таткоми на совозачно нормално) и максимална брзина па некаде околу 40км/ч.
возилото: Zastava 750

Домаќински муабети направивте...
1.4 машини и 1.3 машини шо одат по 200...
Дај бе симнете се на земја и видете барем по нетов, колку навистина одат.
Стрелката можеби покажува, ама реално?
Шо ќе се замараат луѓето да прават поголеми машини тогаш а?

Јас знам дека точно не покажуваат километражите ама мене на акцентот толку ми пишува.Кога сакаш кажи ке те земам па ке видиш колку оди.Од Струмица до Василево 180 кога сакам тогаш го кревам ако не ти се верува ти кажав ела качи се па ке видиш.
:salut:

Fiat 500 1.4 100кс извади максимална брзина од 180-185км/ч, зашто викаш дека неможе, се си зависи колку е спремна колата.

Fiat 500 1.4 100кс извади максимална брзина од 180-185км/ч, зашто викаш дека неможе, се си зависи колку е спремна колата.

Еден Фиат 500 колку тежи, а Голф 5 (или 6, не знам што имаше малиот) колку? Стави го тој мотор во шасија што тежи 700кг наместо 1100кг, нормално дека ќе може да достигне брзина од 180km/h.

Не сте го разбрале дружето Струмикс :)
Значи ако стрелката ви покажува 200 на километражникот,тоа не значи дека колата стварно оди 200!!!Ако сакате да возите 200 и да се курчите по форуми,ставете GPS во колата и мерете ја таа брзина...Тоа е најточно мерило за брзината...
дај 100 евра,ќе видиш дека 200 крева!
-Ти дај ми 100 евра,јас на фиќо ќе го искалибрирам километражникот да покажува 200,а уствари колата ќе оди 80...мислам дека ме свативте што ми беше поентата:smir:

Не сте го разбрале дружето Струмикс :)
Значи ако стрелката ви покажува 200 на километражникот,тоа не значи дека колата стварно оди 200!!!Ако сакате да возите 200 и да се курчите по форуми,ставете GPS во колата и мерете ја таа брзина...Тоа е најточно мерило за брзината...
-Ти дај ми 100 евра,јас на фиќо ќе го искалибрирам километражникот да покажува 200,а уствари колата ќе оди 80...мислам дека ме свативте што ми беше поентата:smir:

А па ти шо сакаш да кажеш дека сегашните километражи ниедна точно не покажува шо значи дека ниедна кола точно не покажува па тогаш шо фајде имаат колите шо им ставаат километражи за украс ли само ги ставаат.Јас знам дека грешат километражите ама не до толку колку што лажат низ нет.

Километражите лажат од 0-10% превентивно. Најпрецизна километража според истражувањето на Auto Bild мислам дека имаше Ситроен Ц5.

А па ти шо сакаш да кажеш дека сегашните километражи ниедна точно не покажува шо значи дека ниедна кола точно не покажува па тогаш шо фајде имаат колите шо им ставаат километражи за украс ли само ги ставаат.Јас знам дека грешат километражите ама не до толку колку што лажат низ нет.
Јас ке ти кажам каде е најголемата мака во прецизноста на километражникот.

Иницијално стандард возилото кога се проектира никој не води сметка дека по 50.000 км доаѓа до трошење на гумите. Или ќе се најде некој “спортист“ па наместо стандардните 165/65R13 ќе намонтира 225/50R15 гуми. И тука веќе имаш одстапување, бидејки една ротација на 13-ка гума и една ротација на 15-ка гума прават различна должина (да речеме дека 13-ката ќе направи 40 цм, додека 15-ката 55). И бидејќи километражникот мери ротации на оските во единица време, и е калибриран по стандардните нови гуми (разликата во висина помеѓу нова и стара гума е 2 цм или во траекторијата е некаде околу 6 цм +-) испаѓа дека различната ротација на тркалото со различни бандажи исто ја мери.

И оп, после твојата кола покажува 10% (или повеќе) грешка... јасно дека ќе покаже. Па ти сега подзамисли се малку колку од возилата по патот се возат со стандардни пропишани бандажи според фабричката мерка.

за Голфов малку ми се верува, ама за Акцентов не ме фаќа око некако 1.3+четворица внатре:nenene::nenene:
абе не си прајте бајрам како може голф тежок 1300 кила со 80 коња да иде 200, најмногу 180 и тоа е мозеби многу и со тешка мука ќе постигне а акцентот многу побрзо забрзува со своите 75 коњи од голфот бидејки е полесен а крајната брзина е тука негде не повеќе од 180 баш полесно е за верувње дека акцентот одел толку а не голфот како што си милиш,
коа сме више кај кој колку возел ја сум возел 90 најмногу коа ке си ја земам возачката ќе си го рушнам рекордот

абе не си прајте бајрам како може голф тежок 1300 кила со 80 коња да иде 200, најмногу 180 и тоа е мозеби многу и со тешка мука ќе постигне а акцентот многу побрзо забрзува со своите 75 коњи од голфот бидејки е полесен а крајната брзина е тука негде не повеќе од 180 баш полесно е за верувње дека акцентот одел толку а не голфот како што си милиш,
коа сме више кај кој колку возел ја сум возел 90 најмногу коа ке си ја земам возачката ќе си го рушнам рекордот

тежината на Голфот е околу 1100 кг (мислам дека), а на Акцентот 1000 кг. плус во Акцентот биле 4, а во Голфот двајца, па така тежините се тука негде.

Имам нов рекорд како совозач: 215км/ч со Мерцедес Ц200 Компресор, од Скопје накај Табановце

Единствен Голф со 1.4 што можат 180-200км/ч да развијат се 1.4Т со 122КС и со 175КС. Другите единствен начин е да ги фрлите од авион.

Не се занесувајте дека машина од 80КС и 1.2 тона ќе ви развијат 180-200км/ч (РЕАЛНИ!)

VW секогаш прават одстапки од 10% на реалната брзина.

тежината на Голфот е околу 1100 кг (мислам дека), а на Акцентот 1000 кг. плус во Акцентот биле 4, а во Голфот двајца, па така тежините се тука негде.

Имам нов рекорд како совозач: 215км/ч со Мерцедес Ц200 Компресор, од Скопје накај Табановце
Голф 5ка со 1.4 мотор и 5 врати тежи 1200 килограми 80 конја на таа тежина се премалку за да достигне брзина поголема од 180 киломтери на час тој мотор нема доволна снага динамчно да ја носи таа каросерија, слабо забрзување тешко достигнување на максималната брзина, тој мотор е за низ град каде што не се тркаш едноставно да ти брка работа од овде до онде и да појдеш на одмор 2-3 пати у годината во град не ама на отворено се осеќаат слабостите на тој мотор, не го величајте голфот со тој мотор пошо е тром, да ми кажете 1.4тси со 160кс па да прајме муабет дека идел 220 и кусур

Максимална брзина со која сум се возел .. ?? ммм па ..
260 km/h.. На Батко ми со BMW z4 3.0 roadster.. Од Германија накај Италија по автопатот .. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom