Scarlett O'hara
INFJ
- Член од
- 27 септември 2007
- Мислења
- 1.028
- Поени од реакции
- 440
Да и јас кога бев помала редовно се молев секоја вечер кога си легнував ама сега ретко
???????????????Прекрасна тема! Молитвата претставува храна за душата со нејзе ние го прегрнуваме Бога кога се осекаме осамени, и во секој момент со помош на молитвата се пробразуваме и се исполнуваме себеси со Божествен ум,затоа да се молиме на нашиот спасител и неговите светии за да добиеме благодат во овој краток овоземен живот,Бог е секогаш со нас на секое место и се од него доаѓа а то значи дека ние секогаш треба да бидеме со него преку молитвата.
Болките на бремената мора зачестено да доаѓаат пред да се појави (роди) новороденчето!Како помалечок да, скоро секоја ноќ и ден и утро. Но ништо не се смени се стана полошо.
Нема фајде веќе од тоа.
Ти си атеист а категорија на луге како тебе како со своето размислување така и со своите постапки не се во тек со времето и стварноста сега е време на Божикниот пост и не сакам да навлегувам во празни дијалози и полемики да да те преумувам тебе едноставно не вреди, словото Божјо не се објаснува секому кој може да прими нека прими.???????????????
што ми наприча бре................
па апостолите кажуваат дека со молитва кон бог се БАРА КОГА за нешто се има потреба НО под услов тоа ми ти било во склад со негова воља................
.
.
.
ИНТЕРЕСНО Е.............ШТО ТОЧНО БАРАТЕ ОД БОГ....СО МОЛИТВИТЕ ?
.
.............СТВАРНО БИ МЕ ИНТЕРЕСИРАЛО.............