Што ви недостига од детството?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
И мене нинтендото многу ми недостасува, а ми недостасува и играњети мижитатара... и многу други игри на кои не можам да се сетам сега. :)
koga ke se setam na detstvoto mnogu raboti mi falat....
bezgrizen zivot,Nintendo,Michael Jordan,Studeni Noze.....
na vas?

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Жмурка, крадење дрвени табли (за кош), крадење секакви видови градежни материјали (за бетонирање под кошот), крадење трски од оградата на блиската биртија (за змаеви), совети од постарите (за животот на улица и чување гз низ градов), по некоја тепачка итн... Ех..

пс. Не крадам више. :)

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
не можам да си ги најдам џамлиите (билите по нашки) :)

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ми фали времето кога игравме жмурка и пиев вива за 10 денари.АЛи од се најмногу ми фалат моменти кога поголемите девојки ме гледаа како помало братче и ме штипеа и ме галеа(многу бев убав ко мал,да не речам неодолив).

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
да ми се дига ку*от на се живо, теткици, меткици, комшики, стари, млади, доволно беше само да допрам гз.. и цел ден да дркам :D сеа не е тоа тоа.. :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
Многу работи...искрени муабети ,мирисот на асфалт после паѓање од сопка на фудбал,па крвави колена,изведување во пракса на глупави идеи,крадење по малските продавничиња,снегот во зима и топки директно во фаца, фаќање за автобус со санка и влечење до крајна станица ,на точак по 20-30 км. дневно,НЕМАЊЕТО ИНТЕРНЕТ И ФБ И ПОСТОЕЊЕТО РЕАЛЕН СВЕТ ... Незамарање буквално за ништо!

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Играње куку (или жмурка што би рекле скопјани) и царица и ластик , лепчиња (народна) и сите тие игри! Ако имам 20 и ден денес би играла , само нема кој да ми прави друштво :)
Ејј да и нинтендото, ако има сега play station , а и модернизирана верзија на нинтендо , она старото ми е најзакон. И првобитната верзија на Супер Марио, а не овие новите , тапа се сите.
Ми фали времето кога се собиравме друштво , кој помали - кој поголеми и крадевме сливи од по туѓите дворови и ѕвоневме на секое можно ѕвонче и бегавме :)
Ми фали времето кога првото нешто што го правев наутро не беше уклучување на компјутер!
Абе, се ми фали :)

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
МЕне од детсвото ми фалат џамлиите абе 100 џамлии имаф и незнам кај ги стаиф сега ми фалат у курац нек си ебе матер.... ми фалт сеа неможам сакам да ги шитнам на дечиштана пред зграда па по 2денара команд тоа се 200 денара па ја со 2000 денара ке отидам до струмица бе!

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.803
Поени од реакции
1.191
Ми недостига скоро се.Највеќе тоа што бев безгрижен немавме нет во тоа време сите бевме на улица до касно крижи-мижи,жив,фудбал,јанино-јанино ... Денес има се тогаш само ниндендо... Поврзаноста со домашните нивните совети ... Стоење во ќош во училница ... Незамарањето за женски ... Приказните од баба и дедо ... како и да е нема враќање назад али тоа што било ќе се сеќавам доживотно ехх да сум таму само на 10мин : ))))

Член од
26 декември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
7
Истово.. :(

Играње куку (или жмурка што би рекле скопјани) и царица и ластик , лепчиња (народна) и сите тие игри! Ако имам 20 и ден денес би играла , само нема кој да ми прави друштво :)
Ејј да и нинтендото, ако има сега play station , а и модернизирана верзија на нинтендо , она старото ми е најзакон. И првобитната верзија на Супер Марио, а не овие новите , тапа се сите.
Ми фали времето кога се собиравме друштво , кој помали - кој поголеми и крадевме сливи од по туѓите дворови и ѕвоневме на секое можно ѕвонче и бегавме :)
Ми фали времето кога првото нешто што го правев наутро не беше уклучување на компјутер!
Абе, се ми фали :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Се ми недостига! Наивноста, безгрижноста, дружењето, мавачките, жмурките, сите детски игри... посебно трките по калдрмата, па кога ќе паднеш веднаш подарок модринки и рани, исчољ‘каните колена и лактови мх, мх. Вечерното собирање под прозорот на комшијата и исчекувањето да не полие со вода... Сите стравови што ги чувствував тогаш.
Ех... колку убаво детство имавме ние :) Сегашниве деца што видуваат од него?! По цел ден игри на комјутер, а ја тогаш не знаев ни како ми се пали телевизорот!

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ми недостигаат вечерните часови. Сите деца од маало се збереме и одиме по куќите звонеме на ѕвончето и бегаме... Ми недостига седењето до доцна и гласот на мама кога ќе излезе на терасата и ќе ме викне да си одам дома. Ми недостига играњето фудбал на улица и ни викаат да не викаме толку оти има народ што спијат. Ми недостигаат тие другари што ги имав тогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom