Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
некрофилија.. торте и останатите момци шо се разбират у мобилни.. ај еден проблем да ми решите т.е да ми кажет дали воопшто се решава...
друарче има т мобајл пулс ( не мини ) и му работи само на т мобајл картица.. пробуваше да го флешува декодира да инсталира нов андроид и слични глупости али не м успеа.. имам слушнато дека баш тој телефон е малку специфичен за декодирање и дека треба да се бара алатка за HTC или Huaway (хуабеј незнам како се пишуе).. на гугл нема нишо такво.. Помош???

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
некрофилија.. торте и останатите момци шо се разбират у мобилни.. ај еден проблем да ми решите т.е да ми кажет дали воопшто се решава...
друарче има т мобајл пулс ( не мини ) и му работи само на т мобајл картица.. пробуваше да го флешува декодира да инсталира нов андроид и слични глупости али не м успеа.. имам слушнато дека баш тој телефон е малку специфичен за декодирање и дека треба да се бара алатка за HTC или Huaway (хуабеј незнам како се пишуе).. на гугл нема нишо такво.. Помош???
Скапо е декодирањето и неможе по дома да си го декодира сам, некро ќе ти пише цена

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Скапо е декодирањето и неможе по дома да си го декодира сам, некро ќе ти пише цена
а кажи ми шо е толку специфично ова гомно шо неможе дома да го декодира... јако телефонче ама мн заебанции излагаат со него

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Па дека не е гомно најверојатно, има висока заштита и никој не успеал да ја пробие. Можеби фирмата е шкљ, ќе си речеш што е ова Хуавеј џоа кинез, чим нокиа најголема фирма сите ја декодираат овој да неможе?

- Но позади твојот хуавеј седи уште поголма фирма која платила програмери за подобра заштита, тоа е ти мобајл.

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
Сони ериксон к310и го флешоваф во w200и телефонот запали со сим картичка (кога има ставено) излегува configuration error. Please contact your service provider or service centar чаре некое? Ваков проблем имав и на к510и на него само трепкаше екранот телефонот го направив со PS Suite i phone repair првиот пат кога го ставив телефонот запали но исто како на к310и проблем со сим картичката повторно пробав со phone repair и се направи сега работи одлично, но на к310и со phone repair не можи. Дали можи на сони ериксон к510 да се стави дисплеј од к310и со менување на драјвери за дисплејот од к310и ? Го ставив јас но нема слика само свети сиво.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Дали може да се декодира HTC WildFire? Каде може да се направи тоа во скопје и колку чини декодирањето? Телефонот е земен од ОНЕ и користи само нивна картичка, па сакам да напаравам да користи било каква картичка?
ПОМОШ !!!

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Дали може да се декодира HTC WildFire? Каде може да се направи тоа во скопје и колку чини декодирањето? Телефонот е земен од ОНЕ и користи само нивна картичка, па сакам да напаравам да користи било каква картичка?
ПОМОШ !!!
1800 денари е кај шо прашав битола на интернет ти е 1000 че ако имаш картичка.

И сакав да прашам шо париња кошта кај нас да се декодира samsung s3550

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
1800 денари е кај шо прашав битола на интернет ти е 1000 че ако имаш картичка.

И сакав да прашам шо париња кошта кај нас да се декодира samsung s3550

Kаде на интернет? дал линк или сл, и каква картичка?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ај бе не се зебаајте со интернет декодирањето, без пари, без декодиран тел. и со погрешен код ќе си останете

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ај бе не се зебаајте со интернет декодирањето, без пари, без декодиран тел. и со погрешен код ќе си останете
Првио пат ми дадоја грешен код на една друга страна ама и парите ми ги вратија

инаку еве овде имаш нови кодови би требало да ти пуштат некој што работи

http://www.htcimeiunlock.com/htc-imei-unlock.php

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Одкако ќе ти пратат код и нема да функционира побарј ме на 075/421-493 :) јас ќе ти го издекодирам за некое евро поскапо од Unlock Code's на интернет што се наоѓаат, се разбира мојот метод на декодирање не куцање по сајтови и чекање на погрешни кодови. Затоа што One и Vip ги менуваат Factory Code's на HTC :)

btw тој што имаше самсунг за декодирање контакт:
075421493
e-mail: alfamobil@on.net.mk

во врска со методот на декодиарање на HTC:

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Вака, може ли некој да ми каже во Скопјево кај може да се поправи ама САГЛАМ Блекбери телефон.. Телефонот се гаси на сред зборење и се појавува бел екран,наводно имало проблем нешто со хардверот, или напојувањето,не знам ни јас точно што.. Благодарам однапред..

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Ако е во прашање црно блекбери 8520 донесено од страна веќе помина кај мене :)

Kajgana Shop

На врв Bottom